Movistar met Mas en López naar Tour en Vuelta, focus Valverde op Tokio-Vuelta

donderdag 21 januari 2021 om 10:38
Movistar met Mas en López naar Tour en Vuelta, focus Valverde op Tokio-Vuelta

Enric Mas - foto: Cor Vos

Movistar heeft de hoofddoelen van de kopmannen bekendgemaakt. De Spaanse ploeg rekent in de Tour de France op Enric Mas en nieuwkomer Miguel Ángel López. Beide klimmers rijden ook de Vuelta a España. Dan komen ze ook Alejandro Valverde tegen. De ervaren kopman focust zich daarnaast op de heuvelklassiekers en de Olympische Spelen.

In de Giro d’Italia krijgt Marc Soler het kopmanschap voor het algemeen klassement. Iván García wordt dan weer uitgespeeld in de Vlaamse klassiekers, waarna hij ook nog een van de drie grote rondes zal rijden. Welke dat wordt, is nog niet bekend. García kwam deze winter over van Bahrain McLaren om bij Movistar de rol van kopman te krijgen in het voorjaar.

Daarnaast kondigde Movistar aan met een eigen eSports-ploeg te komen. Vijf mannen en vijf vrouwen gaan van het Zwift Racing League team van Movistar. Ook is een nieuwe Netflix-serie aangekondigd met een inkijkje binnen de ploeg het afgelopen jaar. In het voorjaar van 2021 komt het tweede deel van ‘El Día Menos Pensado’ online.

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 21 januari 2021 om 10:51

Gaat Mühlberger met Soler naar de Giro of is dat niet bekend?

Gitan 21 januari 2021 om 10:52

Bala met een laatste kunstje in Tokio?

Arry1337 21 januari 2021 om 11:07

Zou toch jammer zijn als we een soort van herhaling van Londen krijgen. Een Olympisch kampioen die kort na het winnen stopt met fietsen. Wat dat betreft heeft de overwinning van van Avermaet toch extra glans gegeven aan de Olympische titel. Iets waar minder waarde aan zat toen Vino won, en al helemaal voordat hij won.

HoofdIsVrij 21 januari 2021 om 11:26

En Cancellara in Rio…

vincenzo 21 januari 2021 om 12:41

Geen kunstje voor Bala in Tokio. Die was vorig jaar al duidelijk over zijn hoogtepunt.

Chasse_patate 21 januari 2021 om 13:20

Kan Mas weer voor de Zubeldia award gaan in de tour.

Groetjesaandevoetjes 21 januari 2021 om 13:52

Onzinnig reactie. Zubeldia was nauwelijks in beeld. Mas is 2e geworden in de Vuelta 2 jaar terug en 5e in de Tour dit jaar en rijdt vaak in beeld. Bij jouw definitie zou je in principe iedereen behalve de winnaar kunnen uitroepen tot Zubeldia award.

Groetjesaandevoetjes 21 januari 2021 om 14:05

Is Garcia niet een sprinter? Kan hem alleen herinneren van Parijs Nice eigenlijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair