Movistar kan leven met verlies: “Acceptabele achterstand”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 08:49

Movistar kan leven met verlies: “Acceptabele achterstand”

Movistar was een van de ploegen die averij opliepen in de ploegentijdrit van de Tour. De ploeg van Mikel Landa en Nairo Quintana klokte de zeventiende tijd en verloor daarmee 1:05 op ritwinnaar Jumbo-Visma en 0:45 op Team Ineos. Toch kon zij leven met dit verlies.

“Dit verlies van 45 seconden lag binnen de marges, die we naar verwachting zouden verliezen”, meldde Landa na afloop van de 27,6 kilometer lange ploegentijdrit door Brussel. “Ik ben erg blij met ons team. Ze hebben Nairo en mijzelf goed beschermd. Onze teamsamenstelling is meer ingericht voor de bergen en het is moeilijk om bij de toppers te zijn in ritten als deze.”

Ook ploegmaat Alejandro Valverde drukte zich in vergelijkbare bewoordingen uit. “Het is oké, een verschil binnen wat we verwachtten”, liet de Spanjaard weten. “Het was een veeleisende tijdrit, maar bovenal een erg snelle. Dit ligt ploegen als Ineos beduidend beter. We zijn tevreden met dit resultaat. Het is morgen een heuvelachtige finale, dus we moeten erg gefocust blijven.”

Volgens ploegbaas Eusebio Unzué kwamen zijn renners met een acceptabele achterstand aan de finish gezien de verschillen met sterkere teams in deze discipline als Ineos, Astana of Groupama-FDJ. “Het was geen ideale koers voor ons en we hebben toch een goede inspanning geleverd, dus we zijn tevreden.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2019 08:54
Landa heeft in week één nog nooit dichter gestaan...
    8 juli 2019 09:22
    Als INEOS niet de ploeg van deze Tour blijkt qua controle, kan Landa nog een leuke rol vervullen.
8 juli 2019 09:02
Ze hebben net 2 ritten gehad.. minuut achter na een TTT vind ik best veel
8 juli 2019 09:11
Hij noemt jumbo visma niet eens. Best grappig
8 juli 2019 09:12
“Dit ligt ploegen als Ineos veel beter” Aldus Valverde. Waarom zou je niet Jumbo hier noemen als winnaar en met een uitstekende klassementsrenner
    8 juli 2019 10:21
    Omdat die klassementsrenner vooral 5de plaatsen verzameld. Met Valverde Landa en quintana hebben ze drie renners met podia in grote rondes, waarvan 2 ook winst. Dan is die gast die 5de wordt niet je referentie
8 juli 2019 09:13
Movistar gaat gewoon weer achter de feiten aanfietsen deze Tour. Carapaz had natuurlijk nooit de Giro mogen winnen. En een scenario als afgelopen Giro gaat zich never nooit ontvouwen deze Tour. Volgend jaar beter boys, adios.
8 juli 2019 09:22
ze hadden niet eens zo’n heel slecht team voor een TTT. Ik denk dat het probleem echter lag dat er 2 kopmannen zijn die anti tijdrijden zijn want die kan je er natuurlijk niet afrijden. Als ze alleen met nairo of alleen met mikel gestart waren had dit zomaar de helft van de tijd kunnen schelen denk ik met een sutterlin erbij
    8 juli 2019 09:49
    Klopt helemaal. De huidige achterstand van de kopmannen is peanuts bij de wijze waarop zij later in de bergen gaan huishouden. Het venijn zit 'm in de staart. Niet alleen deze Tour, maar ook de vorige edities.
    8 juli 2019 09:56
    Hmmm.. dat werd ook over de Giro van dit jaar gezegd, en toen bleken de uiteindelijke verschillen in de laatste week erg veel kleiner dan gedacht. Vorig jaar in de tour gold hetzelfde.
8 juli 2019 09:48
En weer geen woord over Kruijswijk. Net als Bernal en de podcast van Lance gister.

Heb ik nou zo'n oranje, geel, zwarte bril op?

Maar Kruijswijk is toch de nummer 5 van de tour en de nummer 4 vd vuelta van vorig jaar? Dus hoe kan het dat niemand hem noemt? Arrogantie of onwetendheid?
    8 juli 2019 09:54
    Volgens mij is in de ogen van de wereld Kruijswijk weliswaar een kandidaat top-vijf, maar geen kandidaat voor de winst. Op zich logisch - en volgens mij is het voor Kruijswijk zelf ook wel fijner om nog een klein beetje onder de radar te blijven.
    8 juli 2019 09:54
    Nee joh ! Met Kruiswijk wordt geen rekening gehouden omdat niemand verwacht dat ie op basis van zijn behaalde resultaten dit jaar, mee gaat doen voor 't podium.
    Prima uitgangspunt natuurlijk, want ik verwacht dat Steven deze keer als een duveltje uit z'n doosje komt.
    8 juli 2019 10:12
    Ze schatten Kruijswijk gewoon niet zo hoog in. En mogelijk denkt men dat de overwinning in de TTT van Jumbo Visma een toevalstreffer was. Na de Tour weten we of ze hier gelijk in hebben...
    8 juli 2019 10:23
    Arrogantie of onwetendheid? Ja, van jou kant wellicht.
    Geloof ik is er maar 1 ploeg die afgelopen 7 jaar 6 eindoverwinningen heeft binnengesleept ;)
8 juli 2019 09:59
Vorig jaar verloren ze 50 sec op Sky over een parcour dat 8 km langer was. Als je dit jaar dan 45 sec verliest vind ik het niet zo heel goed van ze.
8 juli 2019 10:06
Met andere woorden, Jumbo Visma telt niet mee als serieus/sterk team.
    8 juli 2019 10:13
    Behalve bij onze zuiderburen NOG niet ....
    8 juli 2019 11:02
    Jawel, wel als serieus/sterk team, maar zonder een serieuze/sterke kopman.
    Mannen als Quintana, Bernal, Thomas, Pinot, Bardet, Nibali zijn nergens anders in geïnteresseerd dan de eerste plaats, en voor die eerste plaats is Kruijswijk nu eenmaal geen bedreiging. Er is echt helemaal niets wat erop wijst dat Kruijswijk meer voor elkaar gaat krijgen dan wat hij altijd voor elkaar krijgt in zowel kleine als grote rondes: meedoen voor de plekken 3-10.
    8 juli 2019 11:08
    Op basis van wat zijn Pinot en Bardet alleen in de 1e plaats geïnteresseerd? En als er 1 renner is die de laatste jaren eieren voor zn geld leek te kiezen dan is het Quintana wel
    8 juli 2019 13:09
    Zonder die ene stuurfout had Kruijswijk met overmacht de Giro gewonnen van ene Quintana en Nibali, dus hij heeft het zeker in zich om te winnen.
8 juli 2019 10:21
Kruijswijk, de Carapaz van de Tour de France.
8 juli 2019 10:30
Ik moet altijd wel lachen om al die reacties op het forum.
We hebben net 2 etappes gehad en er worden alweer gelijk conclusies getrokken.
    8 juli 2019 11:00
    En weet je wat nou het mooie is Jan? Bepaalde conclusies kun je na 2 etappes ook gewoon trekken.
8 juli 2019 10:40
Ze hadden beter een tijdrijder mee kunnen nemen i.p.v. Valverde die nog steeds denkt de beste te zijn. Door dat geouwehoer met Valverde wordt het weer eens niets voor Movistar in deze Tour.

En hoezo acceptabel met Oliveira en Amador die toch best kunnen tijdrijden?
8 juli 2019 10:47
Laat Kruijswijk maar lekker onder de radar blijven. Teunissen in de spotlights nu. Geen enkele andere ploeg die naar hem kijkt. Dat lijkt ideaal!

Als blijkt als hij bij de beste de Belles Filles op rijdt, zal het snel anders worden
    8 juli 2019 10:52
    Kruiswijk doet er verstandig aan niet direct zijn kaarten op tafel te leggen.
    8 juli 2019 11:07
    Haha, als ik zo door z'n resultaten scroll, zie ik één bergit op z'n palmares staan, in de ronde van Zwitserland, met als nummer 2 ... Levi Leipheimer, dus dat is al wel ff geleden...
    Hij draait op dit moment echt een typisch Kruijswijkseizoen zonder uitschieters, dus ik zie echt geen enkele aanleiding om te denken dat hij de topfavorieren opeens zou kloppen bergop.
    8 juli 2019 14:11
    @ParijsTours2004:

    Je hebt denk ik niet goed genoeg naar de resultaten gekeken, vrijwel overal scoorde hij in de klassementen van rondes van een week lichtjes beter. Nou is een plek of 2 a 3 hoger dan eerder niet direct een opvallende prestatie als je nog steeds niet in de buurt van winst komt, maar het geeft wel wat weer over zijn niveau dit seizoen.

    Neem mee dat hij in de Giro al bijna winst had en dik winst toen (onder druk stuurfout gemaakt, lag niet aan zn niveau). Neem ook mee dat hij in Giro al keer of drie een van de drie beste was in week drie. Neem mee dat hij vorig jaar in Tour vijfde werd ondanks een forse inspanning in z'n uppie in de Alpen en dat niemand er echt af reed in de Pyreneeën (enkel Thomas was toen waarschijnlijk beter). Neem mee dat hij in diezelfde tour met team toch aardig tijd verloor in TTT en dat dit jaar omgedraaid is.

    Dan is Kruijswijk toch zeker een serieuze kandidaatwinnaar, meer dan de meeste kopmannen in ieder geval. Hij is enorm constant, scoorde al zeer mooie klasseringen en door de jaren heen neemt zijn niveau nog steeds toe. Bij hem is het in de lijn der verwachting dat hij dit jaar podium rijdt, als het balletje goed rolt zit er misschien wel winst in. Dan zou je een grote meneer moeten zijn, maar om de een of andere reden lijkt alleen Contador ooit waardering voor zijn kunnen te hebben geuit. Die wilde hem wel een etappe schenken ware het niet dat Landa het op zijn heupen had
8 juli 2019 13:11
Hij heeft ook nooit voor de overwinning meegedaan in de Giro natuurlijk. Oh wacht even toch wel. Dit is gewoon misplaatste arrogantie van een ploeg die juist wel naar een Kruijswijk moet kijken. Winnen doen ze namelijk nooit deze Tour!

Reacties zijn gesloten.