Movistar is klaar voor Ronde van Romandië: Gaviria en Jorgenson speerpunten
Fernando Gaviria - foto: Cor Vos
zaterdag 22 april 2023 om 15:06

Movistar is klaar voor Ronde van Romandië: Gaviria en Jorgenson speerpunten

Movistar heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Romandië (25-30 april). Matteo Jorgenson is in de Zwitserse wielerronde de kopman voor het algemeen klassement, Fernando Gaviria is dan weer de sprinter met dienst.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Jorgenson kan terugkijken op een zeer geslaagd voorjaar. De 23-jarige Amerikaan won in februari de Tour of Oman en trok de goede lijn vervolgens door in Parijs-Nice (8ste in het eindklassement) en de Vlaamse klassiekers. In de E3 Saxo Classic kwam hij als vierde over de streep, in de Ronde van Vlaanderen werd hij negende. Nu mag Jorgenson het laten zien in de Ronde van Romandië.

Movistar mikt met Fernando Gaviria echter ook op sprintsucces. De Colombiaan won dit jaar al een etappe in de Vuelta a San Juan en snelde in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn naar ereplaatsen, maar snakt nu toch wel weer naar een overwinning in aanloop naar de Giro d’Italia.

De ploeg rekent verder op Gregor Mühlberger (donderdag nog ritwinnaar in de Tour of the Alps), Iván Romeo, Sergio Samitier, Nelson Oliveira en Will Barta.

 
2 Reacties
Sorteer op:
22 april 2023
Ik ben echt benieuwd naar Matteo Jorgenson, want hij heeft er al een prachtig voorjaar opzitten me dunkt. Ik ben zwaar onder de indruk van zijn progressie, en het is iemand die wellicht nog stappen kan maken. Ik luister graag naar diverse podcast over het wielrennen, omdat ik ook graag andere meningen hoor buiten die van mezelf. En al helemaal als dat van mensen komt die jarenlang zelf in het peloton gereden hebben. Met ontzettend veel plezier luister/kijk ik naar The Butterfly Effect van Chris Horner op YouTube, en hetzelfde doe ik met The Move met Lance Armstrong, George Hincapie en Johan Bruyneel. Vooral Johan Bruyneel en Chris Horner hebben hierin zeer sterke inzichten in wat er daadwerkelijk gebeurd in de koers. .... Zo werd bijvoorbeeld ook de inspanning van Tadej Pogacar op de muur van Huy prachtig ontleed. "Een inspanning van ongeveer twintig seconden (23 in geval van Tadej) waarbij het lactaat uit je oren spuit." Ik kan daar echt van genieten. ;) Maar even terugkomend op Matteo ..... In de VS zien ze hem echt als een toekomstig top vijf coureur in een grote ronde. En als ik zijn resultaten van de afgelopen seizoenen zo eens bekijk, en mocht hij nog verder doorgroeien (Wat eventueel bij Visma-Jumbo mogelijk zou zijn ?)..... Tsja, het zou zo maar kunnen. Ik ben wel onder de indruk van zijn winst in Oman, in Februari alweer. Eindklassement + een ritzege. Daarnaast nog eens keurig 8e in Parijs-Nice, om zich vervolgens ook op 'de steentjes' te laten gelden. In de E3 eindigde hij als eerste, achter de grote drie (V.Aert, MVDP, Pogacar). En ook in De Ronde reed hij top tien. Is het voorjaar voor hem afgelopen (En is het tijd voor rust ), of is hij juist alweer in opbouw ? Ik ben benieuwd, mocht het de tweede optie zijn, dan doet hij hier mee voor een top vijf.
    Je noemt nou net namen die er al een tijdje uit zijn... ik luister liever naar in het wiel of de rode lantaarn (voor de fun vooral)

Reacties zijn gesloten.