Movistar is klaar op de transfermarkt
Enric Mas - foto: Cor Vos
maandag 14 december 2020 om 10:56

Movistar is klaar op de transfermarkt

Movistar heeft de afgelopen tijd vijf renners aangetrokken voor volgend seizoen en ziet drie man vertrekken. Daarmee is de Spaanse WorldTour-ploeg klaar op de transfermarkt. De formatie van Eusebio Unzué gaat met 29 renners het nieuwe jaar in.

Movistar versterkte zich met onder anderen Miguel Ángel López. De nummer zes in de afgelopen Tour de France komt over van Astana, waar hij de laatste zes jaar onder contract stond. Ook trok de Spaanse ploeg Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe) en Iván García (Bahrain-McLaren) van andere WorldTour-ploegen aan. Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA) zette de stap vanuit de ProTour en Abner González komt uit het Spaanse amateurcircuit.

De ploeg neemt afscheid van drie man, terwijl Carlos Betancur al tijdens het afgelopen seizoen uit de selectie verdween. Jürgen Roelandts nam na een lange profcarrière (voorheen Silcence-Lotto, Omega Pharma-Lotto, Lotto Soudal en BMC Racing Team) afscheid van het peloton. Eduard Prades en Eduardo Sepúlveda verkassen naar respectievelijk DELKO One Provence en Androni Giocattoli-Sidermec.

Selectie Movistar voor 2021
flag-co Juan Diego Alba
flag-es Jorge Arcas
flag-es Héctor Carretero
flag-it Dario Cataldo
flag-gb Gabriel Cullaigh
flag-es Iñigo Elosegui
flag-es Imanol Erviti
flag-es Iván García
flag-pr Abner González
flag-de Juri Hollmann
flag-ch Johan Jacobs
flag-us Matteo Jorgenson
flag-co Miguel Ángel López
flag-es Lluís Mas
flag-es Enric Mas
flag-es Sebastián Mora
flag-at Gregor Mühlberger
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Antonio Pedrero
flag-es José Joaquín Rojas
flag-co Einer Rubio
flag-es Sergio Samitier
flag-es Gonzalo Serrano
flag-es Marc Soler
flag-es Albert Torres
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona
flag-it Davide Villella

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 december 2020 11:13
Van versterken gesproken, kwalitatief 3 keer een dikke meerwaarde hoor. Alledrie ook echte winnaars, en dat zowel als klimmer, vrijbuiter, in het voorjaar en zelfs een beetje in de sprint. Dan zijn er nog mas en soler die kunnen doorgroeien. Valverde kan eindelijk met pensioen :)
14 december 2020 11:15
Movistar is er inderdaad een stukje sterker op geworden. De 3 mannen die vertrekken gaan ze niet missen, Lopez, Cortina en Muhlberger zijn fantastische aanwinsten en die 2 andere jongens moeten we nog even zien.
14 december 2020 11:17
Aankopen die wel passen bij Movistar...Sterke renners, maar toch ook veel moeite om het af te maken.
Als Garcia Cortina, MAL en Mas nog dat laatste stapje kunnen zetten zitten er wel mooie dingen in natuurlijk.
14 december 2020 11:19
Goede versterkingen. Ik vrees alleen voor Lopez, die man moet een masterclass in tijdrijden hebben als hij ooit eens een grote ronde wil winnen en Movistar is nou niet echt een ploeg die daar aandacht aan besteed helaas.
14 december 2020 11:32
Met hun prestaties van dit jaar + de versterkingen voor volgend jaar kan Movistar niet anders dan beter voor de dag komen in 2021.
14 december 2020 11:58
Nog meer opletten op Movistar komend jaar!
14 december 2020 12:09
Gaan er toch wel goed op vooruit, na een mager coronaseizoen.
14 december 2020 15:36
Weet iemand of Carlos Betancur reeds een ploeg heeft voor komend wielerseizoen ?
Was vorig jaar nog 14° in het kletsnatte WK elite op de weg in UK op (amper) 1'10" van Mads Pedersen - nadat hij in de laatste ronde nog een solo (wanhoops)poging had ondernomen om bij het leidende viertal te geraken . Met zijn 31 jaar kan dit weliswaar wispelturig klimtalent toch nog niet versleten zijn . Zou wellicht als klassementsrijder en man voor de lastige heuvelklassiekers nog een plek verdienen bij Assos Qhubeka of Wanty-Groupe Gobert .

Reacties zijn gesloten.