Movistar haalt Serrano weg bij Caja Rural-Seguros RGA

donderdag 19 november 2020 om 11:40
Movistar haalt Serrano weg bij Caja Rural-Seguros RGA

foto: Cor Vos

Movistar heeft Gonzalo Serrano aangetrokken voor 2021 en 2022. De Spanjaard komt over van Caja Rural-Seguros RGA, waar hij nog een doorlopend contract had. Movistar heeft dus een overeenkomst moeten sluiten met het ProTeam om Serrano over te nemen.

De 26-jarige Serrano won begin dit jaar de tweede etappe van de Ruta del Sol. Eerder deze maand, toen de Madrileen nog de Vuelta a España reed namens Caja Rural, sijpelde het nieuws door dat hij op de radar stond van Movistar.

Door de komst van Serrano heeft Movistar nu 28 renners op papier voor volgend seizoen. Onlangs werden ook de contracten van baanrenners Albert Torres en Sebastian Mora verlengd. De WorldTour-ploeg van manager Eusebio Unzué zegt nog niet klaar te zijn op de transfermarkt.

“Ik ben blij dat ik de kans krijgt om aan te sluiten bij een sterke ploeg als Movistar”, aldus Serrano. “Zij geven mij de kans om de koersen in de grootste wedstrijden en met de beste profs van de wereld. Ik wil zoveel mogelijk leren en eendagsklassiekers rijden. Daar voel ik mij het best thuis in thuis en mijn doel was altijd om die ook in de WorldTour te rijden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 19 november 2020 om 11:51

Mag dus gaan knechten voor Garcia Cortina, Eus heeft het moeilijk om de ploeg kwalitatief te versterken na zijn breuk met Acquadro. De zuid-amerikaanse pareltjes verdwijnen vooral naar INEOS en EF en op de europese markt is de concurrentie moordend. De ploeg heeft ook geen topsprinter dus het aantal overwinningen zal in 2021 waarschijnlijk laag blijven. Misschien toch nog Lopez als kopman?

lo squalo dello Stretto 19 november 2020 om 12:28

Vind het wel een hele mooie selectie MITS ze één grote naam aantrekken (MA Lopez?)

CechRepublic 19 november 2020 om 13:51

Vind het een raar allegaartje van nationaliteiten, kwaliteiten em doelstellingen. Gezichts- en kleurloze ploeg geworden.

lo squalo dello Stretto 19 november 2020 om 14:03

16 Spanjaarden onder contract volgend jaar; dat is al meer dan de helft. + enkele buitenlanders die er al jaren zitten en ook wel mee zijn met het verhaal.

Klopt wel dat het transferbeleid wat vreemd is de voorbije jaren. Ik denk dat wanneer Valverde stopt er wel een hoop geld beschikbaar is waarmee ze een nieuwe absolute kopman kunnen aantrekken.

Timster 19 november 2020 om 13:17

De hamvraag is natuurlijk hoeveel Movistar betaald heeft.

Etio 19 november 2020 om 14:53

Hij lijkt net op Luis-León Sánchez op die foto :P
In ieder geval geen slechte renner voor Movistar denk ik

Wheely 19 november 2020 om 15:03

Inderdaad!
https://images.app.goo.gl/Kr8hs3QkQ67TDz919

Etio 20 november 2020 om 11:52

Haha, dat is een goede foto om ze te vergelijken! :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair