Movistar bevestigt vertrek van Dayer Quintana

Movistar bevestigt vertrek van Dayer Quintana

foto: Sirotti

dinsdag 11 december 2018 om 17:10

Nairo Quintana zal het volgend jaar moeten doen zonder zijn jongere broertje Dayer. Movistar heeft namelijk laten weten dat de 26-jarige Colombiaan vertrekt bij de Spaanse ploeg. Zo komt er een einde aan een vijfjarige samenwerking.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dayer Quintana tekende aan het einde van 2013 een contract bij de Spaanse WorldTour-ploeg, twee jaar na zijn oudere broer. In zijn eerste profjaar wist hij meteen een (prestigieuze) overwinning te boeken. In de Ronde van Oostenrijk kwam hij als eerste boven op de gevreesde Kitzbüheler Horn.

In de daaropvolgende seizoenen reed Dayer vooral in dienst van de kopmannen, en wist hij zich vrijwel nooit uit de schaduw te fietsen van zijn broer. De klimmer slaagde hier slechts één keer in. In 2016 wist hij namelijk het eindklassement te winnen van de Tour de San Luis. Wie als nummer drie eveneens op het podium stond? Juist: Nairo Quintana.

Italiaanse transfer?
Dayer reed uiteindelijk twee grote rondes voor Movistar. In 2015 én 2018 startte hij in de Giro d’Italia. Dit jaar wist hij nog de slotetappe te winnen in de Colombia Oro y Paz. Het is nog niet bekend waar en of hij volgend jaar zal koersen, maar volgens de laatste geruchten zal hij binnenkort een contract tekenen bij Wilier Triestina-Selle Italia.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 11 december 2018 om 17:57

Volgend jaar ook nairo? Iig opletten of hij nog ergens heen gaat want als dayer ergens op niveau tekent is er grote kans dat nairo volgt.

0
xistnc 11 december 2018 om 18:55

Okee, ik begin met opletten. Jij ook?

0
zipp404 11 december 2018 om 20:55

Ik let op, dank u.

0
Mwielerfan 12 december 2018 om 09:33

Alvast bedankt he

0
Wheely 12 december 2018 om 09:47

Hou t in de gaten mannen!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone