Moreno Moser: ”Zal er staan vanaf de eerste koers”

woensdag 19 december 2012 om 18:59

Moreno Moser

foto: Sirotti

Moreno Moser was een van de weinige positieve verrassingen dit jaar in het Italiaanse wielrennen. Het pas 21-jarige neefje van ex-Wereldkampioen Franceso Moser reed in zijn eerste jaar als prof meteen een aantal mooie overwinningen bij elkaar waaronder de Ronde van Polen en Rund um den Finanzplatz. In gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport kijkt hij terug op zijn meer dan geslaagde debuut, maar stelt hij ook nieuwe doelen voor het komende seizoen.

”Voor een neoprof was het inderdaad een zeer goed seizoen”, aldus de piepjonge Italiaan. ”Ik zag dat jonge talenten als Ulissi en Ratto eerder al prima uit de startblokken schoten en wilde in hun voetsporen treden.” Moser deed meer dan dat, hij won vijf wedstrijden en werd niet voor niks door de bezoekers van WielerFlits verkozen tot beste neoprof van 2012.

In 2013 wil Moser nog beter doen al beseft hij dat het moeilijk is om opnieuw zo’n reuzenstap in zijn ontwikkeling te maken. ”Ik zal er staan vanaf de eerste koers en wil me tonen in de Tirreno en Milaan-San Remo”, aldus de coureur van het nieuwbakken Cannondale (voorheen Liquigas).

De logische vraag dient zich aan of Moser komend jaar aan de start van een grote ronde zal verschijnen. ”Ik heb nog geen knoop doorgehakt maar voor alle drie de ronden zou de keuze te verdedigen zijn. Ik ben hoe dan ook benieuwd hoe mijn lichaam reageert op drie weken roofbouw”, aldus de talentvolle Italiaan. Moser zal zijn seizoen aanvangen in de GP Costa degli Etruschi en daarna afreizen naar de Trofeo Laigueglia, de eendagskoers die hij vorig jaar nog won.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone