Moncoutié: “Nog één keer bergkoning in de Vuelta”

zaterdag 16 januari 2010 om 16:58

David Moncoutié heeft het al vaak over stoppen gehad, maar is daar steeds op teruggekomen. Nu begint de 34-jarige Fransman echter naar alle waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen in het profpeloton. Als 2010 écht zijn laatste jaar is, wil hij dan ook in stijl afscheid nemen van het wielrennen, en daarom gaat hij weer voluit voor de bergtrui in de Ronde van Spanje. “Het is een mooie uitdaging”, zei hij gisteren bij Cyclingnews.

“Ik ben echt van de Vuelta gaan houden”, aldus Moncoutié. “Ik wil er dan ook graag mijn loopbaan beëindigen, en het liefst als bergkoning. Drie keer de bergtrui winnen in drie opeenvolgende deelnames: het zou echt heel mooi zijn.”

Opmerkelijk: Moncoutié overweegt om de Ronde van Frankrijk aan zich te laten voorbijgaan. “Mijn laatste twee Tourdeelnames waren niet echt geslaagd. Vorig jaar al dacht ik dat het wel eens mijn laatste Tour zou kunnen geweest zijn. Ik ga het waarschijnlijk dus eens anders proberen dan de vorige jaren. Maar ik wacht nog een paar maanden om een definitieve beslissing te nemen”, luidt het.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone