Mollema vierde in Lombardije-rit Giro: “Vorige week had ik dit niet gekund”
foto: Cor Vos
zondag 21 mei 2023 om 18:00

Mollema vierde in Lombardije-rit Giro: “Vorige week had ik dit niet gekund”

Een opsteker voor Bauke Mollema. De Nederlander werd knap vierde in de lastige vijftiende etappe van de Giro d’Italia vanuit de vroege vlucht. In de beginfase van de Giro voelde Mollema zich nog allesbehalve goed. “Vorige week had ik dit niet gekund”, vertelde hij na afloop bij Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Mollema maakte net als gisteren deel uit van de vroege vlucht. “Ik was blij dat ik erbij zat. Het gaat wel de goede kant op. Een week geleden had ik hier de benen niet voor. Gisteren was ik ook mee en de benen zijn goed.”, zei de 36-jarige coureur, die nog even versnelde op de Miragolo San Salvatore maar geen grote verschillen wist te maken.

Derde week
Uiteindelijk moest Mollema ondanks zijn stijgende vormpeil de kop van de koers laten gaan op de laatste klim. “Die mannen rijden zo hard op die klim. Ik zat uiteindelijk iets te ver om terug te komen, maar ik ben blij dat het de goede kant op gaat”, concludeerde de nuchtere Groninger.

Uiteindelijk finishte Mollema op bijna twee minuten van de winnaar Brandon McNulty. “Ik ben blij dat het veel beter gaat. Meestal is de derde week niet mijn beste week, maar als ik deze lijn door kan trekken ga ik het nog wel een paar keer proberen”, besloot de Nederlander strijdvaardig.

 
5 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2023
Dat belooft wat voor de derde week!! Hup Bauke!
21 mei 2023
Toch 1 Nederlander die niet alleen knecht
22 mei 2023
ik vind het soms toch een beetje aandoenlijk. hij reed niet zo lang geleden nog "makkelijk" top 10 AK in een grote ronde, nu kan hij bergop een paar aanvallers niet meer bijbenen. en waarom start hij met zo een slechte vorm aan een grote ronde? dat vind ik toch een wat gek verhaal. hij heeft genoeg voorbereidingskoersen gereden.
    22 mei 2023
    Hij traint toch heel anders!!!. Toch ook meer voor team. Maar toch hij laat zich tenminste zien
21 mei 2023
In het artikel staat dat Mollema nuchter is en vierde is geworden. Zal wel van belang zijn dat hij nuchter is, anders schrijven ze dat niet. Vorige week had hij dit niet gekund zegt hij. Wat had hij toen gedronken?

Reacties zijn gesloten.