Mollema na ’tricky’ tijdrit: “Was elke keer afwachten hoe je de bochten doorkwam”

vrijdag 1 juli 2022 om 17:57
Mollema na ’tricky’ tijdrit: “Was elke keer afwachten hoe je de bochten doorkwam”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema mocht als kersvers Nederlands kampioen tijdrijden de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk in het rood-wit-blauw rijden. Aanvankelijk stond de renner van Trek-Segafredo eerste, maar al snel zag hij Mathieu van der Poel onder zijn tijd duiken. Bij het overschrijden van de streep wist hij zelf al dat het niet genoeg voor de winst zou zijn.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Zeker niet. Ik kwam over de streep en had echt het gevoel: ik had zo nog vijf kilometer door kunnen gaan”, zei Mollema na afloop van zijn tijdrit tegen het Algemeen Dagblad. “In die bochten had je, omdat je het zo rustig aan moest doen (vanwege de natte wegen, red.), echt wel best veel herstel. Op de rechte stukken kon ik best wel doortrappen. Toen kwam ik over de streep en voelde ik me dertig seconden later eigenlijk best wel goed hersteld.”

Mollema baalde dus van de regen. “Het was een beetje jammer dat het begon te regenen, zeker nadat we het in de verkenning gewoon droog hadden. Dat was toch een beetje tricky. Het was even afwachten hoe je die bochten doorkwam elke keer weer. Maar de power was goed, denk ik. Zeker op de rechte stukken voelde ik me goed. De bochten heb ik af en toe wel wat minder genomen, had ik het idee. Maar dit is wat het is.”

Het was voor Mollema de eerste tijdrit in zijn kampioenentrui. “Het was wel bijzonder om dat pak aan te trekken voor de warming-up en daarin je warming-up te doen. Dat gaf wel extra motivatie. Ik wilde er sowieso vol voor gaan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 1 juli 2022 om 18:59

Staat m goed de driekleur. Lekker in vorm, wordt een mooie Tour voor hem.

0
Reutemeteut 1 juli 2022 om 20:56

Inderdaad. Lekkere beer is het, die Bauke.

0
the student 1 juli 2022 om 19:26

Toch fijn dat Mollema de trui heeft. Toch maar weer een top 10 plaats gesprokkeld. Veel meer zat er ook niet per se in als je ziet wie ervoor staat.

0
HSV 1 juli 2022 om 20:59

Als Dumoulin de trui had gewonnen, hadden we em nergens te zien gekregen. Ben blij dat Bauke em heeft, ook omdat het zo’n ontzettend taaie, sterke renner is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone