Mollema is pro strengere straffen voor dopingzondaars

vrijdag 18 maart 2011 om 23:20

De plannen van de UCI om in de toekomst zware dopingvergrijpen te bestraffen met een schorsing van vier jaar in plaats van de nu gebruikelijk twee, is in het peloton niet in slechte gevallen. Zo schaart onder meer Bauke Mollema zich achter het recente idee van de Internationale Wielerunie. “Het lijkt me een zeer goede zaak”, schrijft hij op zijn website.

Mollema beseft wel dat doping hiermee niet volledig uit de sport zal gebannen worden, maar vindt het goed dat de UCI strenger wil optreden. “Je zult er de dopingproblematiek niet helemaal mee oplossen, maar alle beetjes helpen”, schrijft hij. “Als het aan mij ligt, keren renners die bloeddoping of EPO gebruiken zelfs helemaal niet meer terug in het peloton.”

Toch ziet de Groninger liever nog meer actie. “Nog belangrijker misschien wel de pakkans. Hoe groter die is, hoe minder snel renners naar verboden middelen zullen grijpen. Het bloedpaspoort was al een doorbraak, en het feit dat de UCI nu ook groeihormonen kan opsporen, is opnieuw een stap in de goede richting”, verwijst naar het nieuws over Patrik Sinkewitz.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone