Mollema: “Geen samenwerking op de slotklim”

dinsdag 26 februari 2019 om 17:37
Mollema: “Geen samenwerking op de slotklim”

foto: Cor Vos

In de schaduw van een zegevierende Alejandro Valverde en Primož Roglič, wist Bauke Mollema als negende te finishen in de eerste bergetappe van de UAE Tour. “Ik ben daar best tevreden mee, zeker omdat het de eerste aankomst bergop is van dit seizoen.”

Mollema leek al relatief vroeg te moeten afhaken op Jebel Hafeet, maar de 32-jarige ronderenner wist op eigen tempo een weg naar voren te banen. “Ik zat de eerste tien minuten aan mijn limiet. Toen de koers echt ontplofte, besloot ik om mijn eigen tempo te rijden. Zo wist ik nog flink wat renners te passeren.”

Mollema wist uiteindelijk aan te sluiten bij twee landgenoten: Tom Dumoulin en Wilco Kelderman. “Er was echter geen samenwerking in ons groepje, waardoor de voorste renners onnodig 15 tot 20 seconden konden uitlopen.” De klimmer finishte uiteindelijk op 35 seconden van ritwinnaar Alejandro Valverde.

“De waarden waren goed”
“Ik ben best tevreden, zeker over het tweede gedeelte van de slotklim”, zo kijkt Mollema terug. “Het is natuurlijk geen fantastisch resultaat, maar de waarden waren goed. Zeker voor de eerste aankomst bergop van dit seizoen. De ploeg reed heel erg goed.” Zijn teamgenoot Richie Porte – vooraf een van de favorieten voor eindwinst – kende een mindere dag: de Australiër verloor bijna acht minuten.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Luke 26 februari 2019 om 18:05

Ondanks door velen geuite twijfels of hij de grote kopman bij Trek kan zijn, staat hij er wel weer gewoon. Fantastische sportman die zijn lichaam en capaciteiten goed kent en telkens het maximale eruit weet te halen.

0
Mwielerfan 26 februari 2019 om 21:17

Alles eruit halen, terwijl hij ooit eens midden in de 3de week tour 2de stond?

0
Viktrodriguez 27 februari 2019 om 08:40

Omdat ie in de grote Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten net aan top 10 eindigt in een __________/ bergrit met een op zich niet heel indrukwekkende bezetting?

0
skylimit 26 februari 2019 om 18:19

Eerste aankomst bergop ? Ehhh, en wat is de Coll de San Salvador dan in de Trofeo Ses Salines, waarin hij 3e werd?

0
dikkechaap 26 februari 2019 om 21:24

Minder steil en de helft zo lang. Meer heuvelop dan bergop dus.

0
skylimit 26 februari 2019 om 21:34

@dikkechaap de jebel hafeet is alleen langer, gemiddelde is 6,6% en van de coll de san salvador 7%

0
Turtlehead 27 februari 2019 om 08:38

Niet zozeer de steiltegraad, alswel de lengte bepaalt het verschil tussen een ‘brug’, ‘heuvel’ en ‘berg’.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone