Mollema en Longo Borghini voeren LBL-selecties Trek-Segafredo aan

vrijdag 23 april 2021 om 09:52
Mollema en Longo Borghini voeren LBL-selecties Trek-Segafredo aan

Elisa Longo Borghini - foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft zijn selecties voor de mannen- en vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik bekendgemaakt. Bij de mannen is het uitkijken naar Bauke Mollema, Elisa Longo Borghini voert een sterke vrouwenploeg aan. Lizzie Deignan, de winnares van vorig jaar, is er niet bij.

De 34-jarige Mollema wist in het verleden al twee keer top-10 te rijden in de oudste monumentale klassieker. In 2012 kwam hij als zesde over de streep in (toen nog) Ans en in 2016 werd hij negende. De ervaren klimmer begon uitstekend aan het wielerseizoen 2021 en werd in de week voorafgaand aan LBL elfde in de Waalse Pijl

Mollema is zondag de kopman van Trek-Segafredo, dat verder ook nog rekent op Julien Bernard, Nicola Conci, Niklas Eg, Alexander Kamp, Michel Ries en de sterke Let Toms Skujiņš. Die laatste wist in de Brabantse Pijl naar een top 5-klassering te fietsen en kan wellicht iets ondernemen in de finale van Luik-Bastenaken-Luik.

In de vrouwenversie van Luik-Bastenaken-Luik hoopt Trek-Segafredo met meerdere rensters de finale in te duiken. Elisa Longo Borghini, woensdag nog derde in de Waalse Pijl, is de voornaamste kandidate voor de overwinning. Maar met Amerikaans kampioene Ruth Winder en Lucinda Brand staan er nog twee toppers aan de start. Ook de jonge Shirin van Anrooij is van de partij.

Mannenselectie flag-us Trek-Segafredo voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-fr Julien Bernard
flag-it Nicola Conci
flag-dk Niklas Eg
flag-dk Alexander Kamp
flag-lu Michel Ries
flag-nl Bauke Mollema
flag-lv Toms Skujiņš

Vrouwenselectie flag-us Trek-Segafredo voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Lucinda Brand
flag-au Lauretta Hanson
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-us Tayler Wiles
flag-us Ruth Winder

Dit artikel delen:

4 Reacties

Monsieur vdS 23 april 2021 om 10:44

Niet echt een selectie waar je de koers hard mee kan maken helaas. Als er geen andere ploegen keihard gaan rijden of veel aanvallen is de kans groot dat er veel frisse mannen bij de Roche aux Faucons aankomen, en dan is Mollema vrijwel kansloos

molovin 23 april 2021 om 10:46

Benieuwd of Bauke er nog een mooi resultaat weet uit te slepen want op de grote afspraken dit voorjaar is die telkens helaas afwezig geweest terwijl het begin zo veelbelovend was.

honderdprocent 23 april 2021 om 11:41

Welke grote afspraken bedoel je? Volgens mij viel hij alleen in Strade iets tegen. De maand februari betitelde hij zelf als “beter dan ooit” en naar Baskenland ging hij met het doel de puntjes op de i te zetten. In de AGR en op de muur van huy vond ik hem, ondanks de klassering, juist best sterk.

Ik heb best wel veel vertrouwen in Mollema zondag. Ik hoop echt op een soort solo zoals in Trofeo Laigueglia dit jaar.

Wheely 23 april 2021 om 11:07

Ik geef Borghini wel een goede kans!

Headlines

Materiaalzone

Populair