Molano kraait victorie in vierde rit Vuelta a Burgos

Molano kraait victorie in vierde rit Vuelta a Burgos

foto: Cor Vos

vrijdag 6 augustus 2021 om 16:41

De vierde etappe in de Vuelta a Burgos 2021 is ten prooi gevallen aan Juan Sebastian Molano. De 26-jarige Colombiaan van UAE Emirates was in de straten van Arando de Duero zeer nipt de snelste in de massasprint. Hij was iets sneller dan Jon Aberasturi en Vincenzo Albanese. Romain Bardet blijft in het bezit van de leiderstrui.

De vlucht van de dag werd gevormd door Mario Aparicio en Diego Rubio van Burgos-BH, Mikel Bizkarra van Euskaltel-Euskadi, Hugh Carthy van EF Education First-Nippo en het EOLO-Kometa-duo Martón Dina en Diego Pablo Sevilla. De zes mochten de dag kleuren, maar kregen nooit een geruststellende voorsprong. Al gauw wist het zestal dat ze niet voor de etappewinst reden.

Carthy moest op negen kilometer voor het einde lossen, waarna zijn training voor de Ronde van Spanje erop zat. Twee kilometer verder moesten ook Dina en Rubio zich gewonnen geven. Korte tijd later werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, waarbij Domenico Pozzovivo het grootste slachtoffer was. De Italiaanse pocketklimmer was donderdag opgeklommen naar plek drie. Hij verloor tijd.

In de eindsprint die volgde was het chaos troef. Verschillende treintjes verkeken zich op de brede aankomststrook, waar de wind een belangrijke rol speelde. Uiteindelijk timede Molano het beste, al moest er een fotofinish aan te pas komen om te bepalen dat hij – en niet Aberasturi – had gewonnen. De Colombiaan sloeg nochtans van woede op zijn stuur, omdat hij dacht niet gewonnen te hebben.

Zaterdag volgt de slotrit met aankomst bergop op Lagunas de Neila. Daarin verdedigt leider Bardet een voorsprong van 45 seconden op Mikel Landa en een minuut of David De la Cruz en Fabio Aru.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Landeirovic 6 augustus 2021 om 16:44

Wat een verre en knappe sprint van Molano! Deed Trentin nu een lead out of sprinte hij voor zichzelf?

Poeksel 6 augustus 2021 om 16:48

Het leek op het laatste.

hjjanssen1973 6 augustus 2021 om 16:48

Denk dat Trentin de leadout deed inderdaad. Zijn kans komt dan in de Vuelta.

KV 6 augustus 2021 om 16:53

Welke kans? Trentin is toch absoluut niet snel meer genoeg om sprints te winnen?

hjjanssen1973 6 augustus 2021 om 16:55

Hij zit in mijn Vuelta ploegje hoor… ;-)

KV 6 augustus 2021 om 17:11

Ik wacht nog even af naar de rest van het team ;-). Met Molano erbij laat ik hem zeker thuis.

Marik 6 augustus 2021 om 16:51

Het sprintniveau is in Buenos even goed als het camerawerk in de laatste 500 meter: dramatisch en chaotisch.

Murcia 6 augustus 2021 om 16:57

Molano mist eerder het wiel van Trentin, die zet aan en kijkt nog één keer onder zijn schouder door en ziet daar geen Molano en gaat dan zelf volle bak. Molano lang gewacht en op het juiste moment de turbo aangezet. Keurig.