Geen breuken voor Ackermann na val in Tour of the Alps

maandag 22 april 2019 om 17:57
Geen breuken voor Ackermann na val in Tour of the Alps

foto: Cor Vos

Slecht nieuws voor Pascal Ackermann. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe heeft na een valpartij in de Tour of the Alps op moeten geven. Er werd gevreesd voor een armbreuk bij de nationaal kampioen, die volgende maand in de Giro d’Italia wil starten. Dat blijkt niet het geval.

Ackermann startte opvallend genoeg als sprinter in de Tour of the Alps, een klimkoers ter voorbereiding op de Giro. De finish van de eerste etappe haalde hij echter niet door de val.

De 25-jarige spurter, die dit seizoen al de Clasica de Almeria en de Bredene Koksijde Classic won, zou in mei zijn debuut in een grote ronde maken. Hij wilde per se de Giro rijden omdat hij daar zijn Duitse kampioenentrui kon tonen. Ackermann kreeg de voorkeur boven ploegmaat (en topsprinter) Sam Bennett, maar daar kan nu mogelijk verandering in komen.

BORA-hansgrohe laat weten dat Ackermann op weg is naar het ziekenhuis voor nader onderzoek naar de blessure.


Update 15.20 uur: Geen breuken bij Ackermann

BORA-hansgrohe laat via Twitter weten dat er geen breuken geconstateerd zijn bij Pascal Ackermann. In hoeverre dat invloed heeft op zijn verdere koersprogramma, is nog niet duidelijk.


Update 17.55 uur: ‘Slechts’ bloeduitstorting Ackermann

Goed nieuws vanuit het kamp van BORA-hansgrohe. Sprinter Pascal Ackermann heeft aan zijn val in de Tour of the Alps alleen een bloeduitstorting overgehouden. Dat zegt ploegleider Christian Poemer op de website van de ploeg: “Hij moest helaas opgeven. Gelukkig heeft hij geen breuken opgelopen, maar alleen de bloeduitstorting. Het is wel teleurstellend voor hem en de hele ploeg. We denken dat de val is veroorzaakt door een geparkeerde auto op het parcours.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

pirazzi 22 april 2019 om 14:44

Peter Sagan als vervanger naar de Giro sturen dan?

Random wielerliefhebber. 22 april 2019 om 14:45

Bennett lijkt me logisch

koos1 22 april 2019 om 14:47

Jammer natuurlijk voor Ackermann. Met Bennett hebben ze een prima vervanger in huis, die ook nog eens beter in vorm lijkt te zijn.

roeleur 22 april 2019 om 15:02

“Hij begon nog wel aan de eerste etappe, maar haalde de finish niet”. Dus hij brak z’n arm voor de start?

pirazzi 22 april 2019 om 15:04

Ja Sagan start in Tour of California normaal gesproken. Maar hij wilde wel ooit de Giro rijden dus nu is zijn kans. Met deze vorm zal hij in de Tour de France toch geen potten breken.

Hollow Knight 22 april 2019 om 15:21

Sam Bennett zal wellicht de vervanger zijn, ik zie Sagan de Giro niet rijden, voor hem heeft het geld altijd geprimeerd dus hij start gewoon in de Ronde van Californië (de hoofdzetel van Specialized, die een groot deel van het loon van Sagan betaalt) & de Tour de France.

Sagan heeft nog tijd genoeg om in vorm te geraken voor de start van de Tour… De Giro daarentegen…

ebl 22 april 2019 om 21:29

Beetje domme opmerking Hollowknight, dat het profsport….
Is toch doodnormaal dat Specialized Sagan in Cali wil hebben? Never bite the hnad that feeds you!

Mwielerfan 22 april 2019 om 23:47

Sagan rijdt een uitgebreid voorjaar, vaak ook nog na Roubaix. Wint jaarlijks groen en moet dus hele tour rijden, niet twee weken zoals. Veel andere sprinters. En wint dan ook nog wk in naseizoen. Buiten deze drie pieken moet hij ook Nog even giro erbij doen anders is meneer beledigd?

ChefSpijker 22 april 2019 om 15:16

Geen armbreuk aldus Rob Hatch.

TykkeThor 22 april 2019 om 15:31

Vreemde keuze om hem hier te laten starten. Voorbereiding op het klimwerk in de giro?

flitsvolger 22 april 2019 om 15:51

En wedstrijdkilometers in een rittenkoers van een paar dagen.

guyremgabdel 22 april 2019 om 22:58

Als ik het goed gezien heb, werd de val onrechtstreeks veroorzaakt door een motor (politiemotor?) die op dat ogenblik het peloton wilde voorbij steken op links. Rechts was er evenwel een kleine versmalling. Met het gekende resultaat.

leegloper 23 april 2019 om 00:05

Is het deze val vanaf 0:59? https://www.youtube.com/watch?v=W1INtDg9kug&feature=youtu.be&t=59
Inderdaad 2 motoren ongelukkig aan de linkerkant, maar de slingerbeweging vanaf rechts heeft er zeker mee te maken.

guyremgabdel 23 april 2019 om 00:12

Inderdaad leegloper. Dat is de val. En ik had dus goed gezien (pas nu de beelden terug gezien). Voor een stuk dus alweer de schuld van motoren die de renners willen voorbijrijden. Daarom gebruiken wij hier bij ons het zgn. way-out, way-in systeem zodat motoren renners niet meer hoeven voorbij te steken. Gezien hier op een plaatselijk parcours werd gereden waren die motoren mi. overbodig. Maar ja, Italiaanse organisatoren nemen het niet altijd zo nauw met de veiligheid van de renners hé. Brood en spelen.

Jean Dumas 23 april 2019 om 07:54

Sagan zal de Tour wel rijden, maar het zou slim zijn A of B mee te nemen. Als Sagan faalt heb je dan voldoende achter de hand voor de sprints.