Moet Mark Cavendish opnieuw vrezen voor Tourdeelname?

donderdag 28 mei 2020 om 16:19
Moet Mark Cavendish opnieuw vrezen voor Tourdeelname?

foto: Cor Vos (archief)

Mark Cavendish hoopt in dienst van Bahrain McLaren zijn carrière nieuw leven in te blazen, maar de Britse sprinter kan zich niet bewijzen nu het wielerseizoen is stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. De grote vraag is of Cavendish eind augustus zal deelnemen aan de Tour de France.

Aan het woord is Rod Ellingworth, de huidige teammanager van Bahrain McLaren. “Cavendish is niet zeker van een Tourselectie, ook al omdat hij het sportief wil afdwingen. We hebben voor het seizoen een afspraak gemaakt. Als Mark opnieuw wedstrijden wint, is hij goed genoeg om deel te nemen aan de Tour”, zo vertelt Ellingworth aan persbureau PA.

“Dat laatste is jammer genoeg niet meer van toepassing aangezien we nog nauwelijks hebben gekoerst. Het is voor Mark nu een stuk moeilijker om te laten zien dat hij weer terug is op een redelijk niveau. Zijn kansen zijn geslonken”, aldus Ellingworth, die in het verleden werkzaam was als performance manager bij Team Sky.

Nieuwe tegenvaller? 
De manager spreekt verder wel met respect over zijn landgenoot. “Hij is technisch gezien een van de beste sprinters ter wereld. Als hij over de juiste vorm beschikt, kan hij ook zonder treintje winnen. Mark brengt ontzettend veel, is enorm gefocust en kan als geen ander doelen stellen.” Cavendish reed dit jaar in het Midden-Oosten de Saudi Tour en UAE Tour.

De dertigvoudig ritwinnaar in de Tour werd vorig jaar ook al niet geselecteerd, toen hij nog in dienst reed van Dimension Data. Zijn huidige ploeg Bahrain McLaren hoopt in de aankomende Ronde van Frankrijk vooral te schitteren met Mikel Landa en Wout Poels, twee renners die wellicht in staat zijn om een goed klassement te rijden.

Dit artikel delen:

10 Reacties

leor 16 28 mei 2020 om 17:10

Poels als een van de speerpunten voor het klassement en Cavendish als sprinter. Bij Bahrain McLaren zijn ze wel erg ambitieus .. :D

ratajan 28 mei 2020 om 17:13

Op basis waarvan wordt gesteld dat Poels in staat is een goed klassement in de TdF te rijden? Resultaten uit het verleden wijzen daar namelijk niet echt op, tenzij plek 26 goed is…

Poeksel 28 mei 2020 om 17:20

Op basis van zijn zesde plek in de ronde van Spanje, denk ik.

ChefSpijker 28 mei 2020 om 17:16

Volgens mij hadden ze toch ook al eerder dit jaar aangegeven dat Landa de absolute kopman is voor de Tour en Poels in dienst van hem rijdt. Nu met Giro en Vuelta na de Tour, wel een goede kans voor Poels om dan zelf op de Giro te mikken daarna. Met Landa die doorgaat naar de Vuelta.

Titaantje 28 mei 2020 om 17:53

Denk dat Cavendish die selectie niet gaat halen. Zou ook best kunnen dat Colbrelli naar de Tour wil + klassiekers ipv de Giro.

En Bloc 28 mei 2020 om 19:09

Cavendish is nog altijd ‘maar’ 35. Geef dat sprinticoon nog een kans in de Tour (tenminste als Colbrelli voor de Giro kiest). Vertrouwen geven zonder druk op te leggen kan soms wonderen doen. Al was het maar voor het entertainment en de publiciteit. Er valt voor hem en de ploeg eigenlijk alleen maar te winnen, zelfs als hij niet wint.

Polleke 28 mei 2020 om 20:24

Zo werkt het helaas niet…3+jaar geen prestaties liegen nooit, respect voor zijn carriere maar Cav is nu geen renner van het Tour-niveau meer…

Kannibaal van Schepdaal 28 mei 2020 om 20:28

Als ik Colbrelli was, zou ik toch ook voor Tour + klassiekers kiezen. De Giro (die hij blijkbaar graag nog eens wil rijden) kan echt wel een jaartje wachten.

Cavendish kan zich later dit jaar eerst nog eens bewijzen in de Giro of de Vuelta, om dan eventueel volgend jaar nog een laatste kans te krijgen in de Tour, als Colbrelli dan na de klassiekers de Giro wil rijden.

HoofdIsVrij 28 mei 2020 om 21:28

Bauhaus is het seizoen ook niet slecht begonnen.

serzzio 31 mei 2020 om 02:34

Tijdperk Cavendish en tour etappes is voorbij ben ik bang. Ewan, Ackermann, Bennet, Viviani sprinten hem eruit. Ik denk dat Sagan en Bling bling dat ook zouden doen. Lekker met Greipel de koersen uitkiezen waar niet alle topsprinters aan de start staan. Die zijn er alleen dit jaar nauwelijks….

Headlines

Materiaalzone

Populair