Moerenhout over Team Relay: “Streven naar het allerhoogste”

zondag 22 september 2019 om 11:31
Moerenhout over Team Relay: “Streven naar het allerhoogste”

foto: Cor Vos

Vandaag begint in het Britse Yorkshire het WK wielrennen met een gloednieuw onderdeel: de Team Mixed Relay. Nederland is een van de kanshebbers op de wereldtitel. “We doen met ambitie mee en streven naar het allerhoogste, maar het is moeilijk in te schatten welk land het sterkste totaalpakket heeft”, zo blikt bondscoach Koos Moerenhout vooruit.

Ruim een maand geleden had Nederland nog een primeur: Floortje Mackaij, Riejanne Markus, Amy Pieters, Koen Bouwman, Bauke Mollema en Ramon Sinkeldam werden in Alkmaar namelijk Europees kampioen op de gemengde ploegenestafette. Het was de eerste keer dat de UCI het evenement organiseerde.

Alkmaar had de primeur, maar in Yorkshire staat vandaag de wereldtitel op het spel. En aangezien Nederland rekent op vrijwel dezelfde ploeg (alleen Ramon Sinkeldam is vervangen door Jos van Emden, red.), mogen we het nodige verwachten van de oranje brigade. “Het is een voordeel dat we ervaring hebben”, aldus Moerenhout.

Vaste kern 
“We rijden toch met een soort vaste kern, waarbij we bij de mannen met Jos van Emden in de plaats van Ramon Sinkeldam nog wat extra tijdritpower hebben toegevoegd. We hebben een duidelijker beeld gekregen van wat er belangrijk is om succes te hebben op dit onderdeel”, is de keuzeheer vol vertrouwen.

“Het is alleen moeilijk in te schatten of we er op het WK opnieuw bovenuit steken. In Alkmaar startte een beperkt veld en gingen wellicht ook niet alle landen met hun sterkste ploeg van start”, beseft Moerenhout. Nederland kan concurrentie verwachten van onder meer topfavoriet Duitsland, Italië en thuisland Groot-Brittannië.


WK 2019: Voorbeschouwing Team Mixed Relay 

Dit artikel delen:

7 Reacties

Bouvage 22 september 2019 om 12:02

Wat een gedrocht van een idee is dit

0
Emergo 22 september 2019 om 13:02

Ik zou niet weten waarom.

0
vanSpringel 22 september 2019 om 13:44

Prachtig idee. Animerend en voor bepaalde deelnemers nog een laatste, korte, intensieve training vooraf aan de wegwedstrijd.
Vanaf daar in de supercompensatiefase.

0
ChefSpijker 22 september 2019 om 16:35

Een ritje van 15 tot 20 minuten gaat je geen supercompensatie brengen.

0
$kedel 22 september 2019 om 14:08

Waarom hieraan meedoen als je streeft naar het allerhoogste?

0
Viktrodriguez 22 september 2019 om 14:14

Omdat het een wereldtitel blijft en in deze discipline nota bene de eerste.

0
Brabander 22 september 2019 om 14:41

Voor een Riejanne Markus of een Koen Bouwman is dit toch het allerhoogste?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone