Modolo uit op revanche bij Alpecin-Fenix: “Ik wil weer winnen”

dinsdag 17 november 2020 om 19:42
Modolo uit op revanche bij Alpecin-Fenix: “Ik wil weer winnen”

foto: Cor Vos

Sacha Modolo kende een ongelukkig debuutjaar bij Alpecin-Fenix. Aanhoudende maagproblemen, die inmiddels verholpen zijn, en een valpartij waarbij de Italiaan twee ribben brak, zorgden ervoor dat hij niet op zijn top kon presteren. “Ik wil volgend jaar weer winnen, niets anders”, vertelt hij tegen Tuttobiciweb.

Ondanks alle tegenslag heeft Modolo zich goed kunnen nestelen bij Alpecin-Fenix, nadat hij de twee jaar ervoor uitkwam voor EF Pro Cycling. “Ik moet toegeven dat ik sneller mijn plek heb kunnen vinden in de Belgisch-Nederlandse ploeg dan in een Amerikaanse ploeg. Engels is niet mijn moederstaal en dat is ook zo bij Alpecin-Fenix. Daardoor begrijpen we elkaar beter”, legt hij uit.

Klassiekers
“De ploeg heeft mij oprecht verrast. We hoeven niet veel onder te doen voor de beste WorldTour-teams. Naar mijn mening kan ik bij deze ploeg mijn grenzen verleggen”, vertelt Modolo, die volgend jaar met Alpecin-Fenix aan alle WorldTour-koersen mee mag doen. “Dat is voor ons de ideale situatie. We gaan zeker alle klassiekers rijden, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en de Tour de France. De rest zien we dan wel.”

“Het is de bedoeling dat ik koersen ga rijden die ik dit jaar niet kon rijden. Hopelijk alle belangrijke klassiekers, van Milaan-San Remo tot de kasseienklassiekers. Daarna ga ik vechten voor een plek in de Tour de France, maar er is veel interne concurrentie en er kunnen nog veel dingen gebeuren”, zegt hij. “Als Mathieu van der Poel er is, werken we natuurlijk voor hem. Maar misschien krijg ik wat meer vrijheid in koersen als Gent-Wevelgem of De Panne.”

Sprinters
Met de komst van Jasper Philipsen en ook nog Tim Merlier in de ploeg, heeft Modolo de nodige concurrentie. “We zijn erg competitief in de sprints, maar de ploegleiding wil dat ik weer win, dus ik weet zeker dat ik mijn kansen ga krijgen. De kalender is groot genoeg dat er voor iedereen kansen gaan zijn. Ik zal mezelf ook testen als lead-out. Ik hoop dat die rol mij past, want ik heb het nog nooit gedaan. Als ik het goed doen, kan dat mijn carrière verlengen.”

De drang om te winnen is groot bij Modolo, die in februari 2018 voor het laatst won in de Ruta del Sol. “Ik heb mijn armen al drie jaar niet meer in de lucht gestoken. Dat is heel raar voor mij, want tot dan toe had ik alleen in mijn eerste seizoen als prof niet gewonnen”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Joachim 17 november 2020 om 19:50

Ik denk al een tijdje dat Modolo z’n beste tijd gehad heeft, maar begin dit jaar verraste hij me wel met een sterke sprint waarbij hij Jakobsen en Kristoff achter zich liet. Benieuwd wat er nog uit komt bij hem.

Verweggistan 17 november 2020 om 19:51
Quote:
Engels is niet mijn moederstaal en dat is ook zo bij Alpecin-Fenix. Daardoor begrijpen we elkaar beter”

Herkenbaar, het is soms lastiger om Engelstaligen te volgen, door de snelheid, het gebruik van uitdrukkingen het gebruik van moeilijke/onbekendere woorden. Dan is het Engels van niet Engelstaligen soms beter te volgen. En dan krijg je soms ook nog zo'n blik van de 'native speaker' met: ik dacht dat je zo goed Engels kon.

Franco Ballerini 17 november 2020 om 20:04

Taal: Sagan heeft niets te melden in het Engels. In het Italiaans komt hij enigszins los. In het Slowaaks is het een kletsmajoor. Roglic idem dito.

Dolfy 17 november 2020 om 20:08

Ik denk wel niet dat Roglic zo goed klets in het Slowaaks… ;)

xistnc 17 november 2020 om 20:14

@Dolfy :D

Cyclinglife 18 november 2020 om 08:58

Dacht toch echt dat tim merlier al eventjes voor alpecin reed. Zelfs al een jaar langer dan modolo.
Dan is tim geen concurrentie bij zijn komst naar alpecin voor het programma van sacha. Andersom kan wel.

Chris Van Uden 18 november 2020 om 09:14

Beetje modale renner…

freirefreire 18 november 2020 om 09:43

Vond hem een paar jaar geleden nog niet veel beter of slechter dan die andere twee Italiaanse rappe mannen, Viviani of Nizzolo. Inmiddels mogen we concluderen dat hij dat niveau niet gaat halen. Daarom heel goed dat hij zijn kwaliteiten als lead out gaat verkennen. In die rol kan hij van grote waarde zijn voor een ploeg als Alpecin.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair