Mitchelton-Scott heeft WorldTour-licenties beet

donderdag 12 december 2019 om 19:33
Mitchelton-Scott heeft WorldTour-licenties beet

foto: Cor Vos (archief)

De renners van Mitchelton-Scott kunnen opgelucht ademhalen: de UCI heeft in een persbericht namelijk laten weten dat de mannen- en vrouwenploeg een WorldTour-licentie hebben gekregen voor de aankomende seizoenen.

Afgelopen dinsdag publiceerde de internationale wielerunie een lijst met ploegen die de komende drie seizoenen zijn verzekerd van een plekje in de WorldTour. Van de negentien formaties die een aanvraag hadden ingediend, waren achttien teams zeker van een licentie. De UCI moest echter nog een oordeel vellen over het lot van Mitchelton-Scott.

De Australische ploeg maakte zich echter geen zorgen over de toekomst. Wat bleek nu: enkele benodigde papieren waren niet op tijd ingeleverd, waardoor de internationale wielerunie meer tijd nodig had om de volledige dossiers goed te keuren. Nu blijkt dat de aangeleverde documentatie inderdaad voldoet aan alle criteria.


Ploegen die zeker zijn van een WorldTour-licentie (2020-2022)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Rawolf 12 december 2019 om 22:29

‘Opgelucht ademhalen’ …. kan me eigenlijk niet voorstellen dat ook maar iemand daar hier vanaf heeft wakker gelegen.

UCI moet gewoon beetje interessant doen

west 12 december 2019 om 23:48

Wat vooral raar is, is dat er geen consequenties zitten aan je papieren niet op tijd op orde hebben. Wat is dan het nut van een deadline?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair