Mitchelton-Scott bevestigt komst Amund Grøndahl Jansen: “Focus op kasseiklassiekers”

dinsdag 15 september 2020 om 10:00
Mitchelton-Scott bevestigt komst Amund Grøndahl Jansen: “Focus op kasseiklassiekers”

© Cor Vos

Zoals verwacht verhuist Amund Grøndahl Jansen na dit seizoen van Jumbo-Visma naar Mitchelton-Scott. De 26-jarige Noor tekende er een overeenkomst voor twee jaar en zal er vooral uitgespeeld worden in de klassiekers.

De voormalige Noorse kampioen rijdt sinds 2017 voor Jumbo-Visma, maar zoekt na dit jaar dus andere oorden op. “Hij zal de ambities van het team ondersteunen en zelf meer kansen krijgen”, lezen we in het persbericht.

“Ik ben benieuwd”, zegt Amund Grøndahl Jansen zelf. “Het team ziet er oké uit. Familiaal, prima sfeer ook. En het is een professionele ploeg die altijd goed presteert.” Zijn persoonlijke doel is resultaten behalen in de kasseiklassiekers. “Daar zal ik de komende twee jaar op focussen. En de rest van het seizoen zal ik vooral de andere helpen resultaten te behalen.”

Dat zijn reeds opgedane ervaring hem zal helpen, denkt hij. “Ik begin mijn weg te vinden. Zeker in de kasseiklassiekers, maar ook in rittenkoersen. Ik kan langer overleven dan de echte sprinters in zware wedstrijden en heb toch nog een behoorlijke spurt in de benen. Zo zal ik mijn resultaten moeten halen.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Burdincurutcheta 15 september 2020 om 10:03

‘Het team ziet er ok uit.’ Klinkt ook niet echt overtuigend.

Van mij mag Durbridge de omgekeerde beweging maken. Lijkt me prima knecht voor Van Aert in de klassiekers en kan in een rol als Martin in de grote rondes ingezet worden.

Sephiroth 15 september 2020 om 10:08

Dubridge zou dan volgend jaar moeten, want TJV gaf aan klaar te zijn. Of ze hebben alles ondertekend en moeten enkel nog een laatste renner bekend maken. ze gaan namelijk vanaf juni/juli maar 26 renners hebben, door het tussentijdse vertrek van Martens en Wijnants. de komst van Kooij vangt het niet helemaal op.

Krul 15 september 2020 om 10:19

Haha, zijn motivatie is inderdaad nogal raar verwoord. Hij zegt ook: ‘Het is een professionele ploeg’. Hij vertrekt naar mijn mening nu bij één van de meest professionele ploegen die er bestaat. En dan ook nog als reden zeggen dat er een prima sfeer is haha.

KimJungPoels 15 september 2020 om 10:26

“It’s a good looking team from the outside and I’m curious to see how it is as a rider. It looks like there is a good atmosphere with friendly riders, it’s more like a family, and it’s always one of the teams that performs the best, so for sure it’s a professional team.

Sephiroth 15 september 2020 om 10:07

Ik ben erg benieuwd hoe Amund het gaat doen, het blijft jammer dat hij weg is gegaan bij TJV. Echter gezien zijn wensen wel begrijpelijk

Chris Van Uden 15 september 2020 om 10:08

Jammer dat hij vertrekt, was een zeer waardevolle renner bij TJV. Snap wel dat hij het in de klassiekers voor zichzelf wil proberen. Hopelijk voor hem gaat het lukken goede uitslagen te rijden.

Glorious 15 september 2020 om 10:13

Matige indruk maakt hij in de Tour. Jumbo had beter Bouwman mee moeten nemen. Verder is dit absoluut geen kopman.

madeinstars 15 september 2020 om 10:18

Wat is dit voor een onzin?

molovin 15 september 2020 om 10:19

Voor iemand die op het laatste moment te horen krijgt dat hij deze hele zware tour moet rijden doet hij het anders heel goed, doet goed zijn werk waar dat van hem verwacht wordt.

Dat hij overigens naar een andere ploeg wilt is logisch, met WvA heeft die iemand voor zich waarvan hij weet dat hij daar het (mede)kopmanschap niet van gaat veroveren in zijn favoriete koersen.

Krul 15 september 2020 om 10:25

Hij doet vooral het werk in de eerste 150km he. Niet echt zichtbaar, maar zeker heel belangrijk.

Klopt wel dat hij weinig heeft gewonnen op individueel niveau. Zag hem altijd als de net iets mindere versie van Teunissen.

Scott Sunderland 15 september 2020 om 10:29

Hij doet zijn werk meer dan goed in deze Tour. Ik denk niet dat Koen Bouwman het veel beter had gedaan. Sterker nog, als hardrijder voor met name de vlakke kilometers zou ik sowieso de voorkeur geven aan de Noor.

Burdincurutcheta 15 september 2020 om 10:30

Ik denk niet dat hij als kopman meer kans heeft om te winnen dan vanuit de schaduw van een renner als van Aert. Als hij gaat wachten tot de finales van de grote klassiekers rijden ze hem er gewoon af.

Nils96 15 september 2020 om 18:06

Hoezo maakt hij een matige indruk? Lijkt me dat hij in de eerste fase van de etappes bergen met werk verzet. Ook in de waaieretappes was hij zeer actief in het beschermen van Roglic.

freirefreire 15 september 2020 om 10:28

Amund is volgens mij een gouden gast om erbij te hebben. Zowel voor Mitchelton als voor Jumbo. Dat hij een paar jaar wil kijken waar zijn grenzen liggen, lijkt me gezond.

Maar ik sluit niet uit dat hij over een jaar of drie alsnog tot de conclusie komt dat hij zich kan schikken in een rol als superknecht. Als hij dat kan, denk ik dat bij TJV de deur voor hem open zal blijven staan. Ook vanwege het Noorse belang van sponsor Visma en zijn vloeiende Nederlands.

Scott Sunderland 15 september 2020 om 10:33

Het is voor deze jongen een begrijpelijke keuze. Hij is 26 jaar en wil onderzoeken in hoeverre hij zelf kan functioneren als kopman in de klassiekers. Dat is een legitiem argument. Mocht het niet uitpakken zoals hij hoopt kan hij later wel weer gaan knechten. Voor TJV een aderlating. Niet onoverkomelijk natuurlijk, maar wel jammer. Super knecht.

the student 15 september 2020 om 10:48

Vorig jaar heeft hij best nog wel een lekker seizoen gereden in de iets kleinere wedstrijden. Dus het is logisch dat hij wil zien wat hij zelf kan. Dit jaar heeft hij alleen nog maar geknecht en ‘zijn’ wedstrijden nog niet gereden. Jammer voor Jumbo-Visma.

kelderfan 15 september 2020 om 11:07

Ik ga hem missen en ik denk TJV ook; want hij is toch altijd betrouwbare knecht gebleken, die in kleinere koersen goed mee kan doen.

Kannibaal van Schepdaal 15 september 2020 om 12:27

Hij stopt niet met wielrennen, hoor.

Verweggistan 15 september 2020 om 11:52

Of Jensen zoals ze hem in hun twitteraankondiging noemen.
https://twitter.com/MitcheltonSCOTT/status/1305768720237768709

Dario Koelkast 15 september 2020 om 11:59

Dan blijven er erg weinig Noren over voor de Noorse co-sponsor. Volgens mij alleen Foss.

ghostwriter 15 september 2020 om 12:15

Dan hebben ze dus precies net zo veel Noren in de ploeg als toen Visma de co-sponsor werd.

Wheely 15 september 2020 om 12:21

Wordt een belangrijke knecht voor Matthews dan.

Fietsman 15 september 2020 om 12:27

Ik denk dat Mitchelton best wat goede uitslagen kan rijden met het klassiekerteam van komend seizoen. Ze kunnen zelf de koers niet in handen nemen maar dat hoeft ook niet, er zijn zoveel sterke machtsblokken dat ze eigenlijk alleen maar hoeven te volgen. Als het Jansen of Matthews lukt om er in de finale nog bij te zitten dan moet een goede uitslag er zeker in zitten. Er zijn weinig mannen die sneller zijn in de sprint.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone