Milaan-San Remo op programma Primoz Roglic

dinsdag 11 januari 2022 om 17:46
Milaan-San Remo op programma Primoz Roglic

foto: Cor Vos

Voor Primož Roglič is het winnen van de Tour de France het grote doel in 2022. De Sloveen deelt in de Franse ronde het kopmanschap met Jonas Vingegaard en Wout van Aert, die een gooi naar de groene trui wil doen. Ook Milaan-San Remo staat voor Roglič op het programma.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Roglič verscheen in 2017, in zijn tweede jaar bij (toen nog) LottoNL-Jumbo, al een keer eerder aan de start van Milaan-San Remo. In deze editie die door Michał Kwiatkowski werd gewonnen, kwam de Sloveen als 67e over de finish.

Roglič vangt het nieuwe seizoen in maart aan met Parijs-Nice. Na Milaan-San Remo staan ook de Ronde van het Baskenland en de Ardense klassiekers op zijn programma. Komende zomer staat hij voor de vijfde keer aan de start van de Tour.

“De koers kan verschillende kanten op gaan”, houdt Roglič zich op de vlakte over de Tour. “We beginnen nu met de voorbereidingen en zo maak ik me klaar voor het seizoen. Met de ploeg gaan we de beste tactiek uitkiezen.”

Programma Primož Roglič voor 2022
flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)
flag-it Milaan-San Remo (19 maart)
flag-es Ronde van het Baskenland (4-9 april)
flag-be Waalse Pijl (20 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (24 april)
flag-fr Tour de France (1-24 juli)

Dit artikel delen:

14 Reacties

adelaarvanantwerpen 11 januari 2022 om 17:52

Ik had twee wensen voor de ploegvoorstelling.
WVA die LBL rijdt en Roglic die MSR rijdt. Eentje is uitgekomen.
Roglic en WVA in MSR zijn twee renners die bij de beste vijf op de poggio behoren en beide kunnen winnen in een sprint in een klein groepje. Roglic kan ook de groep bij elkaar houden in een situatie zoals vorig jaar.

0
5211 11 januari 2022 om 19:31

Halverwege de Poggio demarreert Rogla en daalt als een adelaar om daarna in max modus als toptijd rijder over de streep te gaan met nog een 15 a 25 meter voorsprong.
Het zou wat zijn.

0
Kannibaal van Schepdaal 11 januari 2022 om 21:25

De termen ‘klimmer’, ‘sprinter’, ‘kasseispecialist’ zijn dan ook door volgers verzonnen. Het enige wat bestaat zijn wielrenners. Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije hebben allemaal een heel apart karakter qua profiel. Als er renners zijn die meerdere van die monumenten kunnen winnen, dan komt dat omdat die renners gewoon ongelooflijk veelzijdig zijn. Pogacar, Roglic, Alaphilippe, Van der Poel, Van Aert en misschien ook Pidcock zijn allemaal hypertalenten, waardoor het lijkt dat die parcoursen ineens op elkaar zijn gaan lijken. Niet dus, de parcoursen zijn amper gewijzigd tegenover vroeger.

0
josi 11 januari 2022 om 18:16

Roglic en Pogacar beiden in MSR, dat kan wel eens een interessante finale worden.

0
Ab Normaal 11 januari 2022 om 18:50

Ik vind het juist een slechte ontwikkeling.
MSR is het enige monument die door sprinters als Ewan en Nizzolo gewonnen kan worden.
Voor de klimmers zijn er al drie.
Als de Pogacarren en Roglicen flink doortrekken op de Poggio gaat deze ook al naar een klimmer.
Erg jammer.

0
adelaarvanantwerpen 11 januari 2022 om 18:59

Drie monumenten voor klimmers? Ik tel er anderhalve met RVL en luik. Ook met de komst van Poga en Roglic is MSR nog steeds geen koers voor klimmers. Die twee zijn gewoon zo compleet dat zij ook in MSR kunnen meestrijden. Klimmers zoals Yates, Lopez, Mas, Landa, Gaudu of een Woods kunnen hier niets komen doen.

‘Als de Pogacarren en Roglicen flink doortrekken op de Poggio gaat deze ook al naar een klimmer’

De twee slovenen rijden de poggio niet beter op dan Alaphilippe en vorig jaar volgde Ewan toch ook redelijk gemakkelijk.

0
Ab Normaal 11 januari 2022 om 20:35

@adelaarvanantwerpen
Lombardije en LBL vind ik niet anderhalf maar gewoon 2.
Alaphilippe heeft al laten zien dat Vlaanderen te winnen is door een klimmer.
Als Roglic en Pogacar daar op focussen kunnen ze die ook winnen.

0
bartp25 11 januari 2022 om 21:21

Ab Normaal, Alaphilippe is een springveer die redelijk goed bergop kan rijden. Maar een echte klimmer is hij mijn inziens zeker niet. Hij is meer een klassiekerrijder dan een klimmer.

0
Viktrodriguez 12 januari 2022 om 07:14

Die sprinters kunnen nog steeds MSR winnen, gezien dezelfde finale er nog steeds is en het qua koersverloop sowieso een onpeilbare koers is. Daarnaast heeft Nibali deze koers nog in 2018 gewonnen, toen werd er ook geen probleem van gemaakt en hij heeft meer grote rondes gewonnen dan eenieder van de Slovenen.

0
Xevar 11 januari 2022 om 18:34

Blijft een verschrikkelijke trend dat ze bij Jumbo zo gruwelijk weinig koersen rijden en liever wekenlang op een berg willen bivakkeren. Iets van 18 koersdagen voor de Tour, man man man…

0
Dikke Man 11 januari 2022 om 18:41

Zal iets met de stuurmanskunsten van Primoz te maken hebben. Hoe minder hij rijdt, met hoe meer vel op zijn reet hij aan de tour begint. Deze trend kan overigens over een paar jaar weer gevlogen zijn met al die aanrijdingen op training.

0
Michelangelo 11 januari 2022 om 19:49

Aanwezigheid van Pog en Rog maakt MSR alleen maar interessanter. De Poggio is natuurlijk een heel specifieke buitenblad-klim, waarin sprintende klimmers, klimmende sprinters en eigenlijk alles wat er tussen zit gewoon een kans maken. Van Ewan via Stuyven en Van Aert richting Alaphillipe naar Nibali.

Uiteindelijk denk ik dat het positioneren onder aan de klim gewoon super belangrijk is. Als je daar te ver van achter begint, dan ben je op de top niet mee.

Uiteindelijk gaat er doorgaans een groepje van ongeveer een man of 10 beneden samen uit komen. Met kort daarachter nog een groepje met de mensen die net niet mee konden of fout gepositioneerd zaten. Het gaat niet zo zijn dat als er meerdere toppers mee gaan doen, de uiteindelijke groep die samen beneden komt ook groter wordt. Dat is de wetmatigheid van de Poggio…. als er niet gekoerst wordt onderweg, dan is er maar plaats voor 10 man in het laatste stukje naar San Remo.

0
bartp25 11 januari 2022 om 20:41

Tactiek TJV lijkt me simpel, Roglic moet proberen solo over de poggio te komen. Laat ze maar achter hem aanrijden met WvA in het wiel.
Komt Roglic niet solo weg, dan moet Roglic volle bak rijden tot aan de streep zodat niemand weg kan springen en WvA kan sprinten voor de overwinning

0
Peetvader 11 januari 2022 om 22:07

Dat is wel een heel licht programma voor de Tour.
Doet terugdenken aan US Postal.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone