Mikkel Honoré tot eind 2023 bij Deceuninck-Quick-Step

donderdag 23 september 2021 om 11:13
Mikkel Honoré tot eind 2023 bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Mikkel Honoré heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick-Step opengebroken en verlengd. De 24-jarige Deen beschikte over een aflopend contract bij de Belgische ploeg, maar dat is nu verlengd tot eind 2023. Vanaf volgend jaar heet de ploeg Quick-Step-Alpha Vinyl.

Castelli

Honoré beleeft dit jaar zijn doorbraak. Hij won een etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland. Daarnaast werd hij derde in de Clásica San Sebastián, vijfde in de Ronde van Polen, tweede in Druivenkoers en vierde in de Tour of Britain.

“Ik ben vereerd”, reageert Honoré op zijn contractverlenging. “Ik voel dat ik elke maand verbeteringen maak en kan terugkijken op memorabele overwinningen, waar ik onderdeel van ben geweest. Het voelt als een familie, omdat we zoveel tijd samen spenderen. En als de staf 110% geeft voor ons als renners, dan voelen wij ook dat we 110% moeten geven en dat werkt motiverend.”

Ploegbaas Patrick Lefevere herkende al vroeg het talent van Honoré. “Ik nam Mikkel eerst als stagiair bij de ploeg en daarna gaven we hem een contract. Ik wist dat hij een grote aanwinst zou zijn voor ons en dat heeft hij bewezen. Dit seizoen heeft hij een grote stap gezet, met twee overwinningen en meerdere sterke resultaten in andere koersen. Hij heeft nog ruimte om te verbeteren en dat gaan we proberen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 23 september 2021 om 11:31

Nou, die discussie kan ook beëindigd worden ;)

Mooie vent, past goed in die ploeg. Kan ook bergop langer mee dan de meesten, dat is wel gunstig, gezien de Grote ronde aspiraties van het team …

zietemgaan 23 september 2021 om 11:35

heel interessante renner. Blijkbaar gaat de huidige ploeg toch helemaal door op de bekende exits (Almeida, Bennett, Hodeg) na. Enkel Almeida is een echte aderlating (die hadden ze echt moeten houden als pure kopman). Vraag is wie er dan bijkomt op hoog niveau. Of zien we dat pas wanneer Soudal erbij komt?

Steven_E 23 september 2021 om 12:30

Ik denk dat de status van sommige renners net onder dat niveau aan het wijzigen is. Het is niet dat Almeida 2 jaar geleden als echte kopman werd gehaald. Vansevenant, Honoré, Steimle en Cavagna zijn toch ook gegroeid de voorbije jaren en zullen dat misschien nog even blijven doen. En daardoor zullen ze ook wel opslag krijgen.

Willem Kieft 23 september 2021 om 11:35

Veelzijdige renner ook die op veel verschillende parcoursen uit de voeten kan.

Quincy Adams 23 september 2021 om 13:56

Had TJV die jongen niet ooit op de korrel?

Scott Sunderland 23 september 2021 om 14:22

Prima coureur. Misschien niet behorend tot de grootste talenten maar wel echt zo’n jongen die het erg goed doet bij een ploeg als Quick Step. Samen met Cavagna en Sénéchal hele fijne renners om te behouden.

lo squalo dello Stretto 23 september 2021 om 14:24

Bij heel wat andere teams zouden dit gewoon vaak kopmannen zijn, terwijl ze bij QuickStep pas nr. 15 zijn ofzo. Hun salaris zal ook navenant zijn en Patje maar altijd zagen dat hij geen budget heeft (wel Evenepoel, Alaphilippe, Asgreen, 3 sprinters en dan al die subtoppers erbij hebben en nog klagen)

williams 23 september 2021 om 16:48

Patje laat ze gewoon gaan wanneer ze elders meer krijgen behalve wanneer ze het waard zijn, dan houdt hij ze…

Headlines

Populair

Materiaalzone