Mikel Landa zegeviert op Picón Blanco, Bol negende

donderdag 3 augustus 2017 om 16:44
Mikel Landa zegeviert op Picón Blanco, Bol negende

Mikel Landa heeft in de Ronde van Burgos de bergetappe naar Picón Blanco gewonnen. De renner van Sky klopte in de slotkilometer zijn medevluchter David De La Cruz en boekte daardoor zijn tweede overwinning in drie dagen.

De rit werd gekleurd door een vlucht van tien renners. Met Martijn Budding (Roompot – Nederlandse Loterij) was er één Nederlander mee in de aanval. Hij had onderweg gezelschap van Pieter Serry (Quick-Step Floors), Dorian Godon (Cofidis), Bernardo Suaza (Manzana Postobon), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Fabien Grellier (Direct Energie), Jacques Janse van Rensburg (Dimension Data), Fabricio Ferrari (Caja Rural – Seguros RGA) Gatis Smukulis (Delko Marseille) en Jorge Cubero (Burgos-BH).

Op weg naar de slotklim maakte Smukulis zich los van zijn medevluchters. Hij begon als eerste aan de negen kilometer lange beklimming van de Picón Blanco. Door het hoge tempo van Sky aan kop van het peloton nam zijn voorsprong snel af. Op zes kilometer van het einde was zijn avontuur ten einde en werd hij als laatste van de vluchters ingelopen.

Op vier kilometer van de finish ontstond er een kopgroep van vijf renners. Enric Mas ging er alleen vandoor, maar werd even later bijgehaald. Vervolgens gingen Mikel Landa en David De La Cruz er vandoor en de twee zouden onderling de strijd om de dagzege uitvechten.

Op 300 meter van het einde probeerde De La Cruz zijn medevluchters te lossen, maar hij slaagde daar niet in. Klassementsleider Landa reageerde met een eigen versnelling, wat ervoor zorgde dat hij als eerste de finish passeerde.

Dit artikel delen:

37 Reacties

mosere 3 augustus 2017 om 18:38

Ondanks de pogingen van Quick Step oogde Landa wel zeer soeverein. Mooi Bol 9e!

ebl 3 augustus 2017 om 18:51

Voor diegenen die zich afvragen waarom Bol zo goed omhoog rijdt, kijk maar eens op zn Strava account. Die gozer heeft een hele harde trainingsmethodiek, maakt hele lange dagen in Catalonië met heel veel hoogtemeters. Hét bewijs dat hard werken loont, ik zeg hoed af

Titaantje 3 augustus 2017 om 18:53

Movistar mag zich nog even gaan bezinnen over de vuelta opstelling. Misschien toch maar alles op de TTT met dowsett, castroviejo en co of een sprinttrein met Rojas in zijn oude rol, want deze jongens zijn er niet bep aald klaar voor

Laatste man 3 augustus 2017 om 19:01

Landa sterk hoor. Paar steile stukken in de klim, verder ook een klim met macht (wind). Leuk dat Bol top 10 rijdt. Hopelijk een mooie Vuelta voor hem. Movistar valt dit jaar behoorlijk tegen in de rondjes (op Alejandro na). Quintana wel oke, maar nergens top. En alles daarachter paar mooie dingen (Soler, de la Parte, d. Moreno), maar ook nergens top.

Tom Opheij 3 augustus 2017 om 19:32

Gaat het nog wel goedkomen dit seizoen met Alaphilippe? Valt toch erg tegen vandaag terwijl ik eergisteren dacht dat het wel goed zat voor de Vuelta.

boehoe 3 augustus 2017 om 19:33

Zou Bol de stap richting WT weer kunnen zetten?

BigApple 3 augustus 2017 om 19:57

Ik zie wel een paar heel opmerkelijke afhakers. Soler op 16 minuten, Foliforov, Alaphilippe.

Fast Freddy 3 augustus 2017 om 20:27

Woont Bol soms ook in Colombia tegenwoordig ;-) Iets van continue hoogtestage en colombiaanse bloedwaarden.

schipperaar 3 augustus 2017 om 21:05

@ff
Er is niets strafbaar tegen trainen en wonen op hoogte, zijn van ku leuven al veel experimenten geweest, trainen op 2000/2500 en slapen op 1000/1500m hoogte voor ideale resultaat.

Arie86 3 augustus 2017 om 21:42

Riesebeek en Meijers ook heel aardig voor hun eerste jaar bij roompot.

Spinergy 4 augustus 2017 om 11:29

Jetse Bol duikt overal op dit jaar lijkt het wel, zelfs bergop! De Spaanse zon doet hem goed…

Jean Dumas 4 augustus 2017 om 13:52

Rij je bij de sterkste ploeg ter wereld als sterkste klimmer, word je een podiumplaats in de Tour door de neus geboord en mag je de Ronde van Burgos winnen. Pure kapitaalvernietiging.

Headlines

Materiaalzone

Populair