Mikel Landa onthult programma richting Vuelta

zaterdag 25 juni 2022 om 13:20
Mikel Landa onthult programma richting Vuelta

Mikel Landa heeft bekendgemaakt hoe zijn programma tot en met de Vuelta eruit gaat zien. De Bask slaat dit weekend de Spaanse kampioenschappen over om wat extra rust te pakken na de Giro d’Italia, daarna rijdt hij wel de Clásica San Sebastián en de Ronde van Burgos. Allemaal in aanloop naar de Vuelta.

“Ik ben moe na de Giro”, geeft Landa aan in gesprek met AS. “Dus ik heb niet de conditie om zondag te koersen. De Tour sla ik vervolgens ook over, zoals aan het begin van het jaar is afgesproken. De Vuelta is mijn grote doel nog.”

Landa heeft al een etappe uit de Vuelta verkend, die van 23 augustus tussen Vitoria en Laguardia. De etappe gaat over bekend terrein voor de Bask en dus wil hij daar scoren. “Een hele lastige rit. We komen dan net uit Nederland, dus iedereen zal gemotiveerd zijn om die rit te winnen.”

De 32-jarige Landa is dit jaar overigens bezig aan een uitstekend seizoen. Zo eindigde hij als derde in de Tirreno-Adriatico en derde in de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mr. Tornado 25 juni 2022 om 13:33

Dit is het meest normale programma als voorbereiding naar de Vuelta, hier een artikel over schrijven is dus totaal nutteloos. Een verassing zou geweest zijn als hij de ronde van Polen gecombineerd met de Tour de l’Ain ging rijden.

Ronellenfitsch 25 juni 2022 om 15:28

Je wilt ook alleen een weerbericht als het warm of koud is, maar niet als het gemiddeld is? Of alleen uitslagen van rondes als Pogacar niet wint want anders was het normaal?

BvD13 25 juni 2022 om 15:03

Als hij dat niet doet, kan je het moeilijk schrijven

DuMoullemAert 25 juni 2022 om 18:04

Ik ben gek op goochelen.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 19:26

Ik snap hem wel. Ik was ook moe na de giro…

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone