Mikel Landa: “Ik ben meer relaxed dan vorig jaar”

maandag 13 februari 2017 om 14:40
Mikel Landa: “Ik ben meer relaxed dan vorig jaar”

Foto: Sirotti

Mikel Landa kijkt uit naar het nieuwe wielerseizoen. De Bask begint deze week aan een campagne die moet leiden tot succes in de Giro d’Italia. Ook vorig jaar was dat zijn doel, maar zijn eerste jaar in dienst van Team Sky verliep niet volgens plan. De 27-jarige Bask vertelt aan de Spaanse krant Marca dat hij verwacht dat de ervaringen van vorig seizoen hem in 2017 van pas zullen komen.

Het seizoen 2016 bracht Landa niet wat hij ervan verwacht had. “Afgelopen jaar waren er veel veranderingen. Niet alleen ging ik naar een nieuwe ploeg, maar mijn rol werd ook anders. Bij Astana was ik aanvankelijk knecht en een renner die niet opviel. Bij Sky werd ik kopman. Dat was een grote verandering. Nu ik een jaar verder ben, benader ik alles met meer rust en ben ik kalmer en meer relaxed”, geeft hij aan.

De Giro is dit jaar zijn hoofddoel. Hij deelt daarin het kopmanschap met ploeggenoot Geraint Thomas. “Ik zie het als iets goeds”, legt hij uit. “Thomas is een erg goede renner, daarom is hij ook kopman. We kunnen onze krachten bundelen en de ploeg rond ons sterker maken. Ik weet nog niet of ik het eerste rugnummer ga dragen, dat hebben we nog niet besproken. Ik denk dat we het kopmanschap delen en in de wedstrijd zien wie er het beste voor staat.”

Woensdag begint Landa in de Ruta del Sol aan zijn seizoen. “Mijn conditie is goed, ik haal goede waardes tijdens trainingen. Maar ik heb lang geen wedstrijden gereden en renners die al in Valencia en de Tour Down Under gereden hebben zullen in het voordeel zijn. Het zal voor mij niet makkelijk worden om mee te doen om de overwinning. Ik hoop dat ik het goed doe en Andalusië met een goed gevoel kan verlaten.”

Na de Ruta del Sol rijdt Landa Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. In aanloop naar de Giro plant hij waarschijnlijk nog een trainingskamp op Tenerife.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Spinergy 13 februari 2017 om 14:51

Als ik een nummer mocht kiezen in een Grote Ronde, zou het 181 zijn.

achtpuntzes 13 februari 2017 om 15:26

yay, irie man!

Feilluu 13 februari 2017 om 17:57

Aan dit interview merk ik het volgende:
Landa was vorig jaar niet gewend op waardes te trainen, maar nu in vergelijking met vorig jaar zijn de waardes goed.

Dit betekent volgens mij niet dat het Sky model (trainen op de waardes) werkt voor Landa, omdat er simpelweg nog nietgenoeg data beschikbaar is voor Sky om de daadwerkelijke piekwaardes te weten.

In andere woorden, het wordt koffiedik kijken of Landa net zo goed is als twee naar geleden, omdat ze niet precies weten wat hij toen reed. Daarom kunnen ze niet garanderen dat hij dit jaar op hetzelfde niveau zit of beter is. Wat ze wel kunnen is vergelijken met afgelopen jaar

schipperaar 13 februari 2017 om 18:27

@feilluu
Relaxed zijn geeft hem al meerwaarde, nerveuze gespannen renners als Boogert gedurende zijn hele carriere verknallen het vaak in de finale. Met wat meer rust had m veel meer gewonnen.

Pizzi 13 februari 2017 om 18:46

Ben benieuwd naar ‘m. Schitterende klimstijl.

Doordrijver 17 februari 2017 om 11:57

Ja want vorig jaar in Calpe aan je tafeltje zag je er alles behalve scherp en relaxed uit! Nu rijdt hij toch al pakken beter. Toen kwam ie net terug denk ik?

Headlines

Materiaalzone

Populair