Mikel Landa: “Er volgen nog drie eendagskoersen”

donderdag 25 mei 2017 om 12:38
Mikel Landa: “Er volgen nog drie eendagskoersen”

Mikel Landa in de maglia azurra - Foto: Sirotti

Met drie bergetappes voor de boeg, volgen er voor Mikel Landa drie belangrijke dagen. De leider in het bergklassement was in de etappes naar Oropa en Bormio dicht bij een overwinning, maar een ritzege bleef uit. Zijn ploeg Sky behoort na drie weken zelfs tot de teams die nog zonder overwinning zijn. De Bask is er dan ook op gebrand om daar verandering in te brengen.

“Er zijn voor ons nog drie belangrijke etappes over”, vertelde hij woensdag na de etappe aan Eurosport. “We gaan deze wedstrijden rijden alsof het eendagskoersen zijn. We moeten proberen om deze te winnen om ervoor te zorgen dat we onszelf belonen.”

Landa kwam naar de Giro met ambities voor het klassement, maar naast dagsucces lijkt de blauwe trui voor de leider in het bergklassement het hoogst haalbare. Zijn voorsprong op Luis León Sánchez bedraagt met nog drie bergritten te gaan 16 punten. “De maglia azzura is mooi, maar het zal moeilijk worden om deze te verdedigen”, vertelde hij aan Cyclingnews een dag eerder. “Misschien ga ik opnieuw proberen op jacht te gaan naar dagsucces en kan ik op die manier de trui behouden. Dat lijkt mij de beste strategie. Ik zal tot in Milaan proberen om een etappe te winnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mathieu Moller 25 mei 2017 om 12:48

Tot in Milaan? Nou, die tijdrit zie ik hem niet winnen, maar in die andere etappes moet het nog te doen zijn.

SjaakDakpan 25 mei 2017 om 12:58

Volgens mij bedoelt hij gewoon de komende drie etappes hoor, niet inclusief Milaan.

ChefSpijker 25 mei 2017 om 18:05

Hij heeft het toch ook over ‘ons’, oftewel het team. Kiryienka heeft best kans zondag.

Zuurmatje 25 mei 2017 om 20:59

precies chef

Headlines

Materiaalzone

Populair