Mikel Landa beperkt schade: “Tijd verloren, maar doen nog mee om de eindzege”

zondag 22 mei 2022 om 09:47
Mikel Landa beperkt schade: “Tijd verloren, maar doen nog mee om de eindzege”

foto: Cor Vos

Mikel Landa kende zaterdag, in de rit naar Turijn, niet de beste dag uit zijn carrière. De Spanjaard kon in de finale niet mee met zijn directe concurrenten voor de roze trui, maar Landa wist de schade te beperken en doet na veertien etappes nog volop mee voor de eindoverwinning.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Over de veertiende etappe naar Turijn zal nog lang worden nagepraat. De mannen van BORA-hansgrohe besloten de wedstrijd al vroeg open te breken, waardoor de etappe iets weg had van een sportief slagveld. De verschillen aan de streep waren immens. Zo verloor Alejandro Valverde meer dan acht minuten, kreeg Guillaume Martin een dreun van jewelste en kan er een streep door de klassementsambities van onder meer Hugh Carthy.

Met dank aan Bilbao
Ook Landa moest tijd prijsgeven in de finale naar Turijn, maar hield de schade beperkt. De renner van Bahrain Victorious kwam als zevende binnen, samen met zijn ploegmaat en mede-kopman Pello Bilbao, op 36 seconden van zijn grootste concurrenten Richard Carapaz en Jai Hindley. “Het was echt een loodzware etappe, al van bij de start. BORA-hansgrohe nam op een gegeven moment de controle en trok hard door, zowel bergop als bergaf”, doet Landa zijn verhaal bij Velonews.

“In de finale voelde ik me niet meer zo goed. Gelukkig had ik Pello (Bilbao, red.) nog bij me en hij wist de schade te beperken. Daar moet ik hem voor bedanken. We hebben slechts een halve minuut verloren en doen dus nog altijd mee voor de eindzege”, aldus Landa, die nu vierde staat in het algemeen klassement. Het verschil tussen Carapaz en Landa is nu 59 seconden in het voordeel van de Ecuadoraanse rozetruidrager.

Dit artikel delen:

13 Reacties

ThorHushovd 22 mei 2022 om 09:48

Toch een veeg teken. Had verwacht dat hij er zou staan

jimmen 22 mei 2022 om 10:17

Niet echt zijn type etappe, verwacht hem in de laatste week veel.

Rondje 25 22 mei 2022 om 10:37

Geef hem weinig kans i.v.m. de nog te rijden tijdrit. Nu al één minuut. Dat haal je ook niet zomaar terug. Zal wellicht wat gaan proberen de laatste week. Maar voorzichtigheid troef, want het kan je ook het klassement kosten bij een inzinking.

hjjanssen1973 22 mei 2022 om 10:40

Continu druk erop houden. Ineos is niet bepaald sterk. Alleen… gaat Carapaz nog een zwakke dag krijgen? Hij maakt een ijzersterke indruk.

Patrick1987 22 mei 2022 om 10:48

Carapaz heeft zelfde een slechte dag…Almeida valt me wat tegen hadt ik sterker verwacht maar misschien in de 3de week nog?

Patrick1987 22 mei 2022 om 10:50

Carapaz heeft zo goed als nooit een slechte dag…Almeida valt me wat tegen is wel eens sterker gewist maar misschien in de 3de week nog?

Landeirovic 22 mei 2022 om 10:54

Opzich heeft Almeida er nog nooit zo goed voorgestaan. Zijn ploeg moet de koers niet dragen wat het probleem was in zijn 1e Giro. Hij staat maar 30 seconden als 3e op Carapaz. Vorig jaar stond hij al op minuten.

Rondje 25 22 mei 2022 om 11:14

De verwachtingen van Almeida zijn gewoon te hoog gegrepen. Hij doet het supergoed hier. Wat valt er tegen dan? Hij staat nog steeds heel dicht en Carapaz was gisteren goed maar ook niet super.

KJP 22 mei 2022 om 11:00

Vandaag zal duidelijk worden of gisteren een teken van zwakker worden was, of dat het gewoon echt enkel kwam doordat dit soort etappes hem gewoon niet echt liggen.

IlPirata 22 mei 2022 om 11:11

Hooggebergte is meer zijn terrein. Hoewel in de Tirreno-Adriatico dit jaar al keurig derde in het AK.
Hopelijk in de 3e week in de Dolomieten wel op de afspraak. Schitterende klimmer en erg gegund om de giro te winnen na veel pech afgelopen jaren.
En ook Carapaz kan nog een mindere dag hebben.

Cyclejo Schwanen 22 mei 2022 om 11:14

Landa’s soort bergen komen nog.

klaasd 22 mei 2022 om 11:41

Precies hup landa nog een week

tvm 22 mei 2022 om 11:55

Landa heeft 2 voordelen nu: met Bilbao een extra kaart om uit te spelen en veel concurrenten staan kort bij elkaar, dus het zal een open koers worden de laatste dagen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone