Mike Teunissen zegeviert in Renewi Tour na late uitval, Tim Wellens nieuwe leider
foto: Cor Vos
vrijdag 25 augustus 2023 om 16:39

Mike Teunissen zegeviert in Renewi Tour na late uitval, Tim Wellens nieuwe leider

Mike Teunissen heeft rit drie van de Renewi Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Intermarché-Circus-Wanty versloeg Tim Wellens en Axel Zingle na een attractieve etappe in Geraardsbergen. Wellens, die op een leegloper de finale afwerkte, is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Na een sprintrit op dag een en een tijdrit op dag twee, was het vrijdag de beurt aan de klassieke coureurs in de Renewi Tour. Op het menu stond een zeer zware etappe met beklimmingen van de Leberf, de Berendries, de Bosberg én de iconische Muur van Geraardsbergen. Het was met andere woorden ook een cruciale dag voor de klassementsrenners.

Meteen animo in heuvelzone
Vooraleer de klassementsrenners zich lieten zien, reed er een vroege vlucht weg in Vlaanderen. Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty), Jens Reynders (Israel-Premier Tech), Milan Fretin (Flanders-Baloise), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ) en Lukasz Wisniowski (EF Education-EasyPost) zorgden voor een vijfkoppige ontsnapping. De kopgroep kreeg een goede drie minuten ruimte van het peloton.

In de heuvelachtige zone kregen we meteen vuurwerk. Een groep van negen renners, met daarin onder meer Mike Teunissen, Brent Van Moer, Stan Dewulf, Nils Eekhoff en Florian Sénéchal, maakte de oversteek naar de kopgroep. Het peloton reageerde echter meteen en zorgde ervoor dat de voorsprong van de eerste groep snel klein werd.

Wellens op de Muur – foto: Cor Vos

Wellens probeert het solo, maar krijgt pech
Nog voor de tweede passage van de Muur van Geraardsbergen kregen we dan ook een samensmelting. Op die passage maakte Tim Wellens indruk. De Belg nam de hele beklimming voor zijn rekening en trok daarna solo door. Door een leegloper waaide hij echter weer terug naar de achtervolgende groep. Die groep bestond naast Wellens ook uit Teunissen, Yves Lampaert, Florian Vermeersch, Arnaud De Lie, Fred Wright, Marc Hirschi en Axel Zingle.

Ondertussen was ook de Groene Kilometer gepasseerd. Wellens pakte in die kilometer acht bonificatieseconden, Wright vijf. Verder namen ook Zingle, Hirschi, Vermeersch en Lampaert een of twee seconde(n). Wellens kwam dus als beste uit die Groene Kilometer, maar zijn leegloper speelde hem nog steeds parten. Na een bocht moest hij vaak een gaatje dichten, maar de renner van UAE Emirates – die tubeless reed – koos er niet voor om te wisselen van fiets of band.

Teunissen is de slimste
Het peloton kwam in de laatste tien kilometers dichter bij de vluchters, maar na een nieuwe helling werden ze weer teruggeslagen. Dat was te danken aan Hirschi, die p de Denderoordstraat aan de boom schudde. Alleen Zingle, Wright en Wellens konden mee. Teunissen, Vermeersch en Lampaert zaten echter niet ver en kwamen na een kilometer weer aansluiten, alleen De Lie moest de rol lossen. Zodoende leek de kopgroep van zeven samen de laatste kilometer in te trekken.

Dat was echter buiten Teunissen gerekend, die nog voor de slotkilometer demarreerde. De Nederlander koos het goede moment en had meteen een significant gaatje te pakken. Teunissen hield op de Vesten sterk stand en kon zo zijn handen in de lucht steken. Wellens sprintte naar plaats twee, Zingle werd derde. Wellens is de nieuwe leider in het algemeen klassement, nadat hij een dag eerder tweede werd in de tijdrit.

Teunissen dendert naar de zege – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2023 16:45
Slim gereden van Teunissen, versnelling op het juiste moment en opnieuw een mooie zege erbij. Wellens zal wel eindwinnaar worden, met een leegloper nog zo'n finale rijden is echt bijzonder knap.
25 augustus 2023 17:13
Iedereen in dezelfde tijd?
Er zaten toch duidelijk gaten van meer dan 1" bij de eerste 10 renners!
25 augustus 2023 16:51
Hele mooie overwinning van Mike en het is hem zeer gegund!
25 augustus 2023 17:22
Prachtige Mike. Geen mooie naam van een ronde maar wel een mooie naam van de winnaar van vandaag! Bizar hoe die commentator van Eurosport al op 300 meter, nog voor de klim, al zo zeker wist dat Mike ging winnen. Hij had wel gelijk.
25 augustus 2023 18:07
Opvallend dat iedereen zelfde tijd krijgt. Ook na de groep van 7, waarbij lampaert nog 9de finisht trouwens. Kwam alles weer samen?
25 augustus 2023 16:56
Mooie en verdiende zege van Teunissen, Wellens leider in het klassement. Goed verdeeld heet dat dan.
Wat een monsterverzet rijdt die De Lie altijd, niet te doen.
25 augustus 2023 16:59
Mooi hoor dat Mike Teunissen deze zege naar zich toetrekt. Slim gereden.
25 augustus 2023 17:43
Wellens veruit de beste. Zonder leegloper was hij vandaag ook ritwinnaar.
25 augustus 2023 19:48
Geen enkele vermelding van klassementsleider Tarling? Pcs geeft uren na de finish ook nog steeds niet thuis…
Iemand enig idee waarom die dan niet in het peloton zat dat blijkbaar toch nog snel terugkwam?
En waar zat Stuyven, die de schade blijkbaar wel nog wist te beperken?
Wellens gaat dit rondje waarschijnlijk winnen zonder een ritzege, maar wel weer sterk.
25 augustus 2023 21:55
Zowel Hirschi met UAE en Vermeersch met Lotto hadden niet het beste tactisch plan vond ik. Zowel Wellens als De Lie missen hier toch een grote kans op winst!
26 augustus 2023 11:34
Tim Wellens was duidelijk de sterkste vandaag! Dat hij, ondanks een leegloper, nu eerste staat in het algemeen klassement is echt helemaal verdiend!
Mike Teunissen is een mooie winnaar! Moedig om tot twee keer toe te proberen om te ontsnappen. Teunissen wilde weg bij Jumbo-Visma om meer voor eigen kans te kunnen gaan en waaratje, dat lukt! Chapeau.
En ten slotte Tobias Foss. Als er één gelegenheid was om zich in een gunstige positie te rijden voor een nieuw contract, dan was het vandaag! Zou er nog een ploeg zijn, die hem een contract van boven de 1,5 miljoen / jaar aanbiedt?
25 augustus 2023 16:41
Geen fan van Mike maar zo blij dat hij deze won want hij was de enige die het probeerde en UAE heeft toch ook een beetje gespeeld met iedereen maar dan toch nog zo laten liggen. Proficiat!
25 augustus 2023 17:10
Martin maar eens een felicitatie sturen met de verjaardag en zege van zijn zoon. Hij en zijn vroegere buurjongen Peter Winnen zullen tevreden zijn.
25 augustus 2023 17:38
Ik kan er vandaag niet vrolijk om worden.RIP Tijl
25 augustus 2023 17:03
Al die belgen in de kopgroep in de maling genomen.
25 augustus 2023 16:47
Uae maakte de wedstrijd met een sterke Bax. Teunissen laten winnen was het slimste wat je kon doen met een leegloper. Volgend jaar Hirschi in Vlaanderen maar eens laten starten!
25 augustus 2023 17:10
Als de Lie nu echt zo sterk enzo goed was had hij vandaag wel moeten winnen. Dit zijn nu niet echt de toppers van het moment. Mooie overwinning
    25 augustus 2023 18:10
    Wellens heeft anders al behoorlijk wat week rondes gewonnen in de wt. Verder zag ik hirschi Wright said Fréd, mohoric. Misschien iets minder dan vdp en pogacar maar echt wel wereldtop in dit werk. Bovendien zou ik het vreselijk vinden als die twee alles zouden winnen
    25 augustus 2023 19:42
    Als ze het bij Lotto slimmer gespeeld hadden won hij ook gewoon. Als je ziet hoeveel hij goed maakt in die sprint. Had zich niet mogen opofferen op denderoordberg

Reacties zijn gesloten.