Mike Teunissen: “Wout en Mathieu bewijzen dat combinatie veld-weg kan”

Mike Teunissen: “Wout en Mathieu bewijzen dat combinatie veld-weg kan”

foto: Cor Vos

vrijdag 26 april 2019 om 15:00

De kans is heel reëel dat ook Mike Teunissen volgende winter een paar keer het veld induikt. “Ter verduidelijking: ik wil Van der Poel en Van Aert niet kopiëren. Anderen nadoen is nooit goed. Maar Mathieu en Wout bewijzen wel dat de combinatie kan.”

Sven Nys vertelde, na de prestaties van Van Aert en vooral Van der Poel tijdens het voorjaar, deze week aan Sporza: “Wegrenners moeten in de toekomst meer gaan trainen als veldrijders: explosief en intens.” Betekent dat een stormloop van wegrenners naar het veld? “Nee”, lacht Mike Teunissen. “Laten we vooral nuchter blijven: Mathieu en Wout zijn uitzonderlijke talenten. Dat wist ik al toen we samen bij de beloften reden in de winter. Dus vind ik niet dat we hen moeten kopiëren.”

Jongeren inspireren
“Maar… Die twee bewijzen nu wel dat veldrijden in de winter een goed klassiek voorjaar niet in de weg hoeft te staan. Daar waar ik zelf ook overtuigd was dat de combinatie in de huidige tijd niet meer haalbaar was. Wout en Mathieu laten zien dat het niet onmogelijk is en dat vind ik mooi voor het veldrijden. Het geeft de sport wat extra cachet. De cross heeft die twee duidelijk wat bijgebracht en dat kan jongeren toch inspireren om wat meer te gaan crossen in de winter.”

Ook Teunissen zelf overweegt een – beperkte – terugkeer naar zijn eerste liefde. “Ik heb al tegen Wout gezegd dat hij mij altijd mag bellen als hij zich tijdens de winter wat eenzaam zou voelen in zijn camper”, lacht Teunissen. “Ik moet het nog bekijken, hoor. Maar ik sluit zeker niet uit dat ik weer wat ga crossen op nationaal of internationaal niveau. In principe doe ik elke winter wel wat aan veldrijden om de techniek en explosiviteit te onderhouden, zij het niet competitief. Nu wellicht weer wel.”

Dikke Banden Races
De voormalige beloftenwereldkampioen van Louisville was vandaag aanwezig op de presentatie van de Jumbo-Visma Academy. “Wat een mooi initiatief. Ik zie heel veel parallellen met mijn eigen ontwikkeling. Via de Dikke Banden Races kwam ik in aanraking met de sport. Daarna – en daar ben ik nog steeds dankbaar voor – kreeg ik vanuit het Rabobank Developmentteam de kans om mij verder te ontwikkelen op een semi-profniveau. Ik ben ervan overtuigd dat nu ook Jumbo-Visma veel kan betekenen voor de talenten van de toekomst.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Jean Dumas 26 april 2019 om 15:14

Je meent het, maar het geldt niet voor iedere renner.

0
LaurentJalabert 26 april 2019 om 15:23

ik heb alleen het idee dat 2 of 3 veldritten nu niet echt wat gaan doen. Rij er dan minimaal 10. Moet toch goed in te passen zijn.

0
kelderfan 26 april 2019 om 16:58

Dat zal de toekomst uitwijzen. Ik zie Mike Teunissen wel een aantal ritten meepakken.
Hij zal met Wout Van Aert wel de mentor kunnen worden van de hele jonge lichting veldrijden. Volgens mij rijdt die Arensman ook zijn wedstrijden in ’t veldseizoen en zie wat hij bergop kan.

0
Rhohan 26 april 2019 om 17:01

Het zou toch zo’n veldritseizoen enorm kleuren als ex-crossers zo nu en dan meedoen. Sagan, Alaflip, Langeveld, Boom, Teunissen, Stybar, Owen, Turgis, Sinkeldam, De Bie, etc. Allemaal jongens die in de jeugd veel gecrost hebben

0
EddyB1958 26 april 2019 om 17:37

Als ex wereldkampioen bij de beloften moet die toch één klassement kunnen afwerken. Dat is max een cross of 10. Zo goed is de Jumbo Visma tactiek in de klassiekers tot nu ook niet geweest. Van Aert 2019 was niet echt beter dan Van Aert 2018.

0
Jeff 26 april 2019 om 18:04

Toch wel hoor Eddy. Geen reuzensprong (gelukkig), maar een duidelijke stap vooruit aangezien hij dit jaar een aantal finales mee kon bepalen en er vorig jaar vooral gewoon maar aanhing bij de besten.

0
EddyB1958 26 april 2019 om 18:49

Deze reactie verwondert me niet, maar ik blijf bij mijn visie. En ooit zal je me gelijk geven.

0
Mwielerfan 26 april 2019 om 20:20

Wat Jeff zegt, wva is duidelijk verbeterd. Vorig jaar verraste hij met zijn niveau maar deed hij nergens mee voor winst. Dat was op de kemmel en e3 dit jaar wel anders. Nu nog de stap naar Roubaix en ronde

0
EddyB1958 27 april 2019 om 08:32

Op de Kemmelberg werd niet voor de prijzen gereden of wel?

0
Veloburto 26 april 2019 om 20:33

Hoeveel open deuren kunnen er worden ingetrapt in 1 artikel?

0
dneddy 26 april 2019 om 22:31

Tja, niet alles was vroeger slechter. November tot Januari crossjes rijden. Februari hard trainen en Maart de weg weer op.
Het verschil was, toen deed iedereen dat, en nu schijnt het een specialisme te zijn.
Dat was het altijd al natuurlijk maar het is voor iedereen goed, van kneus tot kanjer.

0
Baik-Baik 26 april 2019 om 22:33

Sprak zich deze winter nog heel laagdunkend uit over crossen. Mooi dat hij tot inkeer lijkt te zijn gekomen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone