Mike Teunissen: “We gaan met veel vertrouwen en moraal naar de Tour”

zondag 23 juni 2019 om 18:59
Mike Teunissen: “We gaan met veel vertrouwen en moraal naar de Tour”

foto: Cor Vos

Voor Mike Teunissen was de eindwinst in de ZLM Tour een mooie opsteker, zo zei hij na afloop van de slotrit naar Tilburg in het flashinterview. “Af en toe mag ik ook voor eigen kansen gaan en die grijp ik dan graag met beide handen aan.”


Teunissen had met Jumbo-Visma en haar spurtbom Dylan Groenewegen graag ook de laatste rit gewonnen, nadat de geel-zwarte brigade ook al de beste was in de eerste vier etappes. Die eer was ditmaal echter weggelegd voor Caleb Ewan. “Voor het klassement werd het niet meer heel spannend, we wilden vooral de rit winnen. Daarvoor moesten we hard werken en allemaal een beetje te vroeg een inspanning doen”, blikte Teunissen terug.

“Daardoor kon Dylan niet in perfecte positie naar de finish worden gebracht. Hij zei zelf ook dat hij een beetje de power miste, dus dat was wel jammer: het was immers leuk geweest als we vijf uit vijf hadden gehaald. Maar voor mijn gele trui mocht het de pret niet drukken”, zei de Nederlander. Jumbo-Visma wilde in de Nederlandse rittenkoers de sprinttrein op de rails zetten in aanloop naar de aankomende Tour de France.

‘Iedere sprint is iets aparts’
Met Teunissen, Groenewegen en ook Amund Grøndahl Jansen en Tony Martin waren er liefst vier renners die later deze zomer ook hun opwachting maken in de Tour. “Iedere sprint is opnieuw iets aparts. Het wil niet zeggen dat als je er een paar gewonnen hebt, dat de volgende automatisch ook gewonnen wordt. Bovendien is Caleb Ewan ook een sprinter van wereldformaat. Verder hebben we een goede week gehad. We gaan met veel vertrouwen en moraal naar de Tour toe.”

De eindwinst was een erg leuke opsteker voor Teunissen persoonlijk ook, vertelde hij. “Ik ben voornamelijk Dylans sprintvoorbereider. Af en toe mogen we ook voor onze eigen kansen gaan en die grijp ik dan graag met beide handen aan. Dit was een mooi voorbeeld daarvan. Ik ben erg blij dat ik een mooi klassement heb kunnen winnen en een mooie ronde kan bijschrijven”, aldus Teunissen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

kelderfan 23 juni 2019 om 19:11

Het lijkt mij dat hij dat vaker moet gaan doen. Die klasse heeft hij wel. Er zijn ook in de TdF aankomsten, waar hij met ook Amund Jansen beter voor de dag zouden komenren. Winnen blijft altijd moeilijk.

LutsenkoFan 23 juni 2019 om 19:41

Hmja voor wie zou Jumbo kiezen als een uitgedunt peloton voor de overwinnig spurt?
Van Aert was wel rap in de Dauphiné maar piekte daar natuurlijk wel op en Teunissen is altijd wel snel.

Timster 23 juni 2019 om 23:57

Dark horse voor het WK in Yorkshire

greeny 24 juni 2019 om 00:05

lol hij doet het goed en pakt mooie resultaten maar het wk is ff wat tandjes hoger niveau dan duinkerken en deze zlm

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.