Mike Teunissen: “Voelde dat de andere mannen beter waren”

zaterdag 29 februari 2020 om 19:07

Tot dertig kilometer van de finish leek alles goed te gaan voor Mike Teunissen, maar in het slot van Omloop Het Nieuwsblad kwam hij net tekort om zijn medekoplopers te volgen. “Toen heb ik aangegeven dat ze zoveel mogelijk achter me moesten gaan koersen en dat ik het vooraan een beetje ging proberen te ontregelen”, zei Teunissen na afloop, die uiteindelijk als zesde eindigde.

Voor Teunissen was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Afgelopen week bivakkeerde hij nog met ploeggenoten op hoogtestage op Tenerife. “Maar in zo’n zware koers met zo’n finale weet je ook dat als je gevoel wat minder wordt, je daar niet zomaar meer doorheen gaat komen. Het is fijn dat we zo goed meedoen in de koers, maar je komt hier niet naartoe om gelost te worden.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

koos verrek 29 februari 2020 om 19:34

Waarom rij je dan mee…

52voor11achter 29 februari 2020 om 20:06

Om anderen te lossen.

GazzaBoss 1 maart 2020 om 09:10

Geen koersmentaliteit jij Koos. Het is geen schaatsen.

Jeroom 1 maart 2020 om 10:57

De kopgroep reed niet eens heel hard door, het peloton stond gewoon stil op 80 kilometer voor de finish. Alleen Ineos probeerde de boel nog op gang te houden.

freirefreire 29 februari 2020 om 21:44

Eerlijk. Op papier had hij goede kansen omdat hij in een ‘normale’ sprint met Trentin en Stuyven de rapste zou zijn. Maar dan moet je nog wel over die heuvels raken en als je daar de benen niet voor hebt, dan kun je het best doen wat hij gedaan heeft. Het verklaart ook de aanvallen van WvA. Als het achter hem en Benoot stil was gevallen hadden ze misschien nog wel kans gemaakt om de oversteek te maken, maar het is nu al volkomen duidelijk dat DQS dit voorjaar Wout niet zal laten wegrijden.

Chippen 29 februari 2020 om 22:22

denk dat hij vorig jaar in sprints vaker achter trentin dan voor trentin is geëindigd, dus lijkt me verre van evident dat hij dan waarschijnlijk wel zou winnen

Kannibaal van Schepdaal 1 maart 2020 om 00:09

Als Van Avermaet met Benoot was weggereden, had Asgreen ook gewoon het gat proberen dichtrijden. Het punt was dat de achtervolging op de kopgroep opnieuw zou stokken als de ploeggenoten van twee van de koplopers een klein peloton in hun wiel hadden.

Deceuninck laat niemand zomaar rijden, en waarom zouden ze. Om hun overtal in de kop van de koers te verliezen en met Van Aert en Benoot twee frissen kanjers in hun nek te krijgen? Dan zijn Lampaert en De Clercq waarschijnlijk een vogel voor de kat.

Het was even alle hens aan dek, maar Asgreen heeft het mooi opgelost.

Romāns Vainšteins 29 februari 2020 om 22:48

Prima gekoerst van Teunissen, voorop in de strijd en goed de ploeg op de hoogte gehouden.

jv88 29 februari 2020 om 23:26

Ze hadden niet vol op Mike moeten gokken. Op klassiek vlak toch gewoon een net niet renner!

Kannibaal van Schepdaal 1 maart 2020 om 00:10

Voorlopig toch. Maar hij heeft de voorbije jaren op andere vlakken ook stappen gezet, dus wie weet zet hij dit jaar een stap in de klassiekers. Het zit er al even aan te komen.

nickdt 1 maart 2020 om 11:11

Ik denk dat Teunissen meer een Parijs-Roubaix renner is (Zo weinig mogelijk steile heuveltjes), maar gewoon doorkachelen op die kasseien.

KennyKlimmen 1 maart 2020 om 12:58

Kdenk niett dat ze bij jumbo verwacht hadden dat dit de beslissende forsing zou zijn geworden…

Headlines

Materiaalzone

Populair