Mike Teunissen ontbreekt door ziekte in Ronde van Vlaanderen

vrijdag 31 maart 2023 om 08:34
Mike Teunissen ontbreekt door ziekte in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Mike Teunissen heeft een streep moeten zetten door zijn Ronde van Vlaanderen. De Nederlandse klassiekerkopman van Intermarché-Circus-Wanty is namelijk ziek. Zijn Belgische ploeg laat weten dat hij een infectie aan de luchtwegen heeft opgelopen.

Teunissen reed de Ronde van Vlaanderen al vijf keer. In 2018 eindigde hij als achttiende namens Team Sunweb en vorig jaar werd hij negentiende namens Jumbo-Visma. Dit jaar stond de Vlaamse Hoogmis ook op de kalender van de Limburger. Of hij op tijd hersteld is voor Parijs-Roubaix van volgende week, is nog niet bekend.

Intermarché-Circus-Wanty heeft meerdere afwezigen in de Ronde van Vlaanderen. Zo heeft Adrien Petit bij een val in Dwars door Vlaanderen een kleine breuk in een vingerkootje opgenomen. De Fransman kan de komende twee à drie weken niet in actie komen. Ook Hugo Page mist de Ronde. Net als Teunissen heeft hij een luchtweginfectie.

Daar tegenover staat de terugkeer in competitie van Sven Erik Bystrøm, Aimé De Gendt en Loïc Vliegen, die de afgelopen week juist afwezig waren door verschillende fysieke ongemakken.

Lees ook:
Deelnemers Ronde van Vlaanderen 2023
Dit artikel delen:

20 Reacties

Ronellenfitsch 31 maart 2023 om 08:36

De goede ploegflow uit februari is wel voorbij …

4
Cycling 31 maart 2023 om 08:54

Costa en Goossens hebben hun in een flow gebracht. Costa was in zijn laatste wedstrijden nog uitstekend, maar is geen attractieve renner. Goossens heeft duidelijk gepiekt in februari en zijn resultaten nog niet kunnen herhalen. In Baskenland zijn Costa en Goossens beide actief, maar ik betwijfel of ze kunnen wedijveren met de renners die daar starten. 1 etappe overwinning zal al knap zijn. Grmay heeft vorig jaar uit het niets een topseizoen gehad. Het was wel te verwachten dat het dit jaar minder zou worden. Thijssen heeft ze bijna weer in een flow gekregen, maar kwam in de WT nog duidelijk te kort. Ze zijn 1 van de weinige ploegen die nog wachten op hun 1e WT overwinning.

0
JohnDeere 31 maart 2023 om 10:26

Girmay uit het niets is toch wel overdreven. Hij stond al jaren te boek als een toptalent en reed ervoor ook al degelijke uitslagen op een iets lager niveau.

0
Mooie Sjors 31 maart 2023 om 11:54

Girmay is ook nog maar 22 jaar. Die heeft na het voorjaar ook in de Giro zijn talent bewezen, en was in het najaar weer prima. In Tirreno dit jaar trouwens ook 2x top-5 gereden.

De verwachtingen liggen meteen erg hoog, net zoals bij De Lie overigens, maar die mannen hebben nog genoeg jaren voor zich om nog wat te groeien en constanter te worden.

0
KopOverKop 31 maart 2023 om 16:10

Grimay uit het niets.
Zag hem op 18 jarige leeftijd in Gambon Greipel en Bonifaccio verslaan in de sprint. Daarna bleef hij ereplaatsen scoren.
Die komt niet uit het niets.

0
Chippen 31 maart 2023 om 09:54

kans wordt steeds groter dat een nederlander de rvv wint en geen enkele andere bij de eerste 50 eindigt

1
Lars Maden 31 maart 2023 om 10:46

Alleen de eerste plaats telt.

-1
peterwinnen 31 maart 2023 om 08:42

Er is wel vaak wat met Mike, jammer hoor. Heeft zich nog weinig in de kijker kunnen rijden bij nieuwe ploeg.

0
Eroba 31 maart 2023 om 11:14

Jammer, ook voor Ysselsteyn ;)

0
Henk van Bouw 31 maart 2023 om 10:18

Poh had toch graag eens gezien dat hij een resultaat ging behalen maar weer niet helaas.

0
mokum the best 31 maart 2023 om 19:34

@toiltjunk nee hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft het maximale uit ze carrière gehaald met al ze klasse en talent. @ Anton vertel wat zou de reden zijn om zuur te zijn? Ik heb het prima naar me zin.

0
mokum the best 31 maart 2023 om 10:48

Jammer hoor Mike was ook weer zo’n mega talent. Talent en klasse in overvloed maar doet er niks mee. Ze 1st jaren als beroepsrenner was ie goed. Heeft toen nog de massaspurt gewonnen en de gele trui gepakt in de Tour. Wat natuurlijk bijzonder knap was. Hij klopte toen alle rappe mannen. Dan zou je toch denken dat gaat hem worden. Maar Mike is beginnen te zweven en te zagen. Het is altijd wat bij hem nou is ie weer verkouden. Als de postbode een een brief door de brievenbus gooit is die verkouden wat dat heeft ie op de tocht gezeten. Mike je bent nu al weer 30 jaar en je heb nog bijzonder weinig gedaan met je talent en klasse. Je carrière gaat uit als een nachtkaars. Dit waren jouw koersen waar je het had moeten laten zien. Maar die koersen zijn voorbij voor je. Volgend jaar ben je 31 en einde contract. Wie wil jouw nog hebben dan. De socialedienst ontvangt je met open armen. Wordt wakker en gebruik je talent en klasse. En zoek niet altijd naar excuses.

-4
Gebruikersnaam 31 maart 2023 om 11:06

Waarom wordt het hoogste niveau dat iemand ooit haalde, bij een renner vaak gezien als het standaard niveau dat hij zijn hele carrière dan hoort te hebben?

Het is ondertussen toch duidelijk dat 2019 een eenmalig topjaar was met een toevalstreffer in de Tour en dat het niveau waarop hij de overige 8 jaar zat zijn echte niveau is.

0
Jaepa 31 maart 2023 om 11:48

6 overwinningen in zijn carrière, waarvan 5 binnen 2 maanden in 2019.

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom hij de laatste jaren wordt gepresenteerd als een soort schaduwfavoriet voor het klassieke voorjaar. Z’n beste resultaat is 2e in DdV in 2018. Verder een keer 7e in Parijs-Roubaix. Verder nog eens een top-10, maar veel vaker ergens tussen plek 20 en 50. Maarja, de wens is de vader van de gedachte, dat zal het wel zijn.

Toch zal die overwinning in Brussel in 2019 en zijn gele trui me altijd bijblijven. Groenewegen was de grote favoriet, maar crashte op 2,5k als ik het me goed herinner. Dan als leadout toch al die grote sprinters aftroeven. Ongelooflijke prestatie en jammer dat hij dat niveau niet weer heeft weten te halen, want het is een sympathieke jongen en zijn interviews getuigen van genoeg koersinzicht en zelfrelativering.

1
toiletduck 31 maart 2023 om 14:21

@mokum wat een zure en lage reactie zeg, echt respectloos.

0
Anton van Valouwe 31 maart 2023 om 14:40

“Mokum the best” heeft alle reden om zuur te zijn….

0
Mooie Sjors 31 maart 2023 om 14:44
Quote:
Als de postbode een een brief door de brievenbus gooit is die verkouden

:D

1
Romāns Vainšteins 31 maart 2023 om 15:13

Mokum heeft best goede oneliners liggen om ‘mislukte’ Nederlandse carrières het graf in te trappen. Hoewel lollig gebracht is het meestal niet op een erg chique en respecvolle manier, maar ja, zo zijn die Amsterdammers hè.

2
Mooie Sjors 31 maart 2023 om 15:21

Zijn ‘Fiets op marktplaats en klaar ouwe.’ over Van Avermaet onlangs kon ik ook wel smaken. :)

1
KopOverKop 31 maart 2023 om 16:17

Tis wa, ik sluit mijn aan bij RV.

Het moet ook op het goede moment allemaal bij elkaar komen. Geloof zeker dat hij af en toe meer kan dan knechten bij JV. Deze ploeg is zijn kans maar dan moet ook wel eea meezitten en dat geluk treft hem niet zo lijkt het.
Hij voelde zich prima bij de ploeg wat velen hebben bij Hilaire. Geloof dat met sfeer van Hilaire en discipline van Aike Visbeek deze jonge toch tot eea in staat moet zijn.
Podia dus. Maar dan moet er wel omslag komen want op deze manier ligt wegdeemsteren op de loer?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone