Mike Teunissen nadert akkoord met Intermarché-Wanty-Gobert
foto: Cor Vos
dinsdag 26 juli 2022 om 08:05

Mike Teunissen nadert akkoord met Intermarché-Wanty-Gobert

Mike Teunissen verlaat aan het einde van het seizoen Jumbo-Visma. De 29-jarige klassiekerspecialist kon bij Jumbo-Visma blijven, dat hem graag had willen behouden. De Limburger kiest echter voor zijn eigen kansen bij Intermarché-Wanty-Gobert, vertrouwen meerdere bronnen aan WielerFlits toe. Beide partijen werken aan de laatste details van het contract en hopen snel helemaal rond te komen.

Er was van meerdere teams interesse voor Teunissen. Ook BikeExchange-Jayco was zeer concreet, waar hij als lead out opnieuw zou samenwerken met Dylan Groenewegen. Ook zou hij daar een vrije rol in het voorjaar kunnen krijgen. Uiteindelijk koos de klassiekerspecialist niet voor dat aanbod, omdat op dit moment nog niet duidelijk is of de Australische ploeg volgend jaar over een WorldTour-licentie beschikt. Zij bungelen onderin de degradatiezone.

Teunissen wilde dat afwachten. Maar door de ontwikkelingen rondom Quinten Hermans bij Intermarché, kwamen die onderhandelingen plots in een stroomversnelling. De Limburger – in 2019 won hij de eerste rit in de Tour de France, met geel als beloning – kan bij de ploeg van Aike Visbeek rekenen op het schaduwkopmanschap in de voorjaar- en najaarsklassiekers. Daarnaast heeft hij de garantie gekregen om ieder jaar een grote ronde te kunnen rijden.

Teunissen na Parijs-Roubaix van dit voorjaar – foto: Cor Vos

In de overige wedstrijden zal Teunissen daarnaast als lead out-man gaan fungeren voor Biniam Girmay. Die voorwaarden gaven de doorslag om niet langer op BikeExchange-Jayco te wachten, tezamen met het vertrouwen dat Intermarché in hem heeft. Beide partijen naderen een akkoord. Teunissen kiest zodoende voor zichzelf. Jumbo-Visma wilde graag met hem door, maar door de komst van Dylan van Baarle was hij in de pikorde voor de klassiekers en de Tour de France gedaald.

Dat zag hij niet zitten en dus koos de snelle man eieren voor zijn geld. Teunissen komt bij Intermarché-Wanty-Gobert onder meer ex-ploegmaat Taco van der Hoorn tegen. De Limburger reed zes jaar bij Jumbo-Visma en tussendoor twee seizoenen bij Team Sunweb.

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2022 20:04
prima keus
    25 juli 2022 21:04
    Goede move. Kijk hoe Taco opgebloeid is, die heeft nog nooit zoveel plezier in het wielrennen gehad. Lekker vrijheid om te koersen, denk dat we veel meer van Mike gaan zien in de toekomst.
    26 juli 2022 11:29
    Eens. Al zou Bike Exchange ook een prima keuze zijn geweest.

    Maar als je kijkt hoe Van der Hoorn bij Wanty is opgebloeid, is dit natuurlijk een heel voor de hand liggende keuze, zeker aangezien Wanty i.t.t. Bike Exchange ook trouw aan al die Belgische wedstrijden één niveautje lager meedoet. Als Teunissen zijn focus daar meer naar verschuift wordt hij in de volgende promotie/degradatie cyclus een puntenkanon voor Wanty en kan hij alsnog een mooi palmares opbouwen.

    Overigens lijkt het willen wachten op het niet degraderen van Bike Exchange me een verkeerd signaal. Dan ben je je blind aan het staren op de World Tour, terwijl van de WT voorjaarsklassiekers eigenlijk alleen Roubaix echt interessant voor hem is. Zou me niets verbazen als een procontinentaal Bike Exchange juist een veel gevarieerder en voor Teunissen aantrekkelijker programma zou rijden.
25 juli 2022 20:05
Begrijpelijke keuze en gekozen voor zijn eigen ontwikkeling.Jammer voor JV maar heel veel succes Mike Teunissen
    25 juli 2022 22:33
    Misschien als ze hem mee hadden genomen naar de tour en net zoals la porte een kans had gekregen. Jammer.
25 juli 2022 20:08
Jammer, maar niet verrassend. Ik had al niet verwacht dat Mike door wilde bij TJV met een lagere plek in de pikorde. Mede door blessures is nooit echt uitgekomen wat men verwacht had maar met Geel en een etappe in de Tour + zijn piloot rol voor Wout vorig jaar ook niet bepaald een miskoop geweest. Veel succes bij Wanty Mike!
25 juli 2022 20:08
Mooie match voor mike!
25 juli 2022 20:11
Mooi! Zoals het hoort ook, eigenlijk. Altijd vertrekken wanneer je het gevoel hebt dat je niet genoeg kansen krijgt of voor jezelf wilt rijden.
25 juli 2022 20:11
Goede stap, IWG heeft zijn zaakjes op orde. En dat wordt met deze transfer wederom bevestigd.
25 juli 2022 20:11
Goed voor Mike, goed voor Jumbo. Hoop wel dat hij het niveau van een paar jaar geleden weer haalt. Dit jaar vond ik hem vaak met een fris koppie heen en weer kijken, alsof hij een tactisch spel aan het spelen was, om vervolgens vrij snel te lossen. Dat zag er soms een beetje potsierlijk uit.
25 juli 2022 20:12
Voor Mike heel goed. Er zit meer in de renner Mike Teunissen, alleen het komt er bij TJV niet uit. Dan is deze stap logisch.
25 juli 2022 20:13
Jammer. Echt heel jammer. Maar zal waarschijnlijk meer uit zijn carrière kunnen halen bij iwg dan bij TJV.

Maar is al de derde Nederlander uit dus.

Out
Dumoulin
Eenkhoorn
Teunissen

In
Van Baarle
Kelderman
Tratnik
Valter
Gloag
    25 juli 2022 20:15
    Is Eenkhoorn al bevestigd?
    25 juli 2022 20:27
    Dekker hofstede lijken mij duidelijk
    25 juli 2022 20:36
    Hofstede en Harper
    25 juli 2022 20:36
    Eenkhoorn gingen geruchten over lotto toch?
    25 juli 2022 20:37
    @Anna
    Niets is bevestigd want nog geen 1 augustus.
    Maar Eenkhoorn staat dicht bij Lotto, zoals Teunissen dicht bij Intermarché staat
    (die 1 augustus-regel begint wel een beetje potsierlijk te worden zo)
    26 juli 2022 07:28
    Tratnik? Benieuwd of dat rond is gemaakt toen, of slechts een gerucht was?
    26 juli 2022 12:51
    Drie Nederlanders eruit en twee erin. Hoe noemen ze dat? Een homeopatische verdunning, of het najagen van een gele droom van obsessieve managers? Het doet me denken aan atleten-manager Hermens voor wie het ook geen reet uitmaakt wat de nationaliteit is van een atleet die wint, als het er maar een uit zijn stal is.

    Heeft Frank Lammers al een boodschap gedaan met die Deen?
25 juli 2022 20:13
Leuke ploeg voor Mike!
25 juli 2022 20:16
Knecht voor Wout wordt knecht voor Biniam. Qua winstkansen in het voorjaar lijkt dit alleszins een slechte zet voor Mike, dus ik vermoed dat ze bij IWG gewoon meer betalen?
    25 juli 2022 20:19
    Denk het niet, Bij TJV staan Wout,Dylan,Christophe en Tiesj boven hem in de klassieker kern. Bij Wanty alleen Biniam, dat biedt aanmerkelijk meer kansen voor hemzelf.
    25 juli 2022 20:20
    Ja WANTY zal meer betalen dan de rijkste ploeg van allemaal, Jumbo...

    Hij is gewoon schaduwkopman in het voorjaar hier en bij Jumbo is hij niet eens zeker van een plekje in de ploeg dus hoe kom je er toch bij.
    25 juli 2022 20:24
    Uiteindelijk staat niemand boven iemand (op Wout na), en als je iets of wat niveau haalt kan je vanuit het sterkste collectief als mindere god altijd hopen op een overwinning door het (numerieke) overwicht van je team. Genre Knaven, Devolder, Terpstra of zelfs Kevin Van Impe.

    Om bij IWG te winnen (en dus TEGEN de sterkste ploegen op te boksen), zal het toch veel lastiger worden. De kansen op een (verre) ereplaats zullen dan weer wel toenemen.
    25 juli 2022 20:45
    'Genre Devolder en Terpstra'. Die behoorden in hun topjaren gewoon tot de top 5 van het voorjaar. Terpstra's winst in Roubaix kun je over twijfelen wat betreft top 5, maar zijn zege in de Ronde was simpelweg omdat ie zelf de sterkste was. In dat genre komt Teunissen nooit.
    25 juli 2022 22:49
    En wellicht dat Nathan na deze Tour ook hoger in de rangorde staat.
25 juli 2022 20:24
Goede zet voor beide partijen. Hopelijk kan hij daar weer schitteren
25 juli 2022 20:28
Mooi voor Teunissen. Voor het Nederlandse wielrennen alleen maar goed dat de Nederlandse renners over meerdere WT ploegen verspreid worden.
25 juli 2022 20:36
Jammer dat het niet gelukt is met BikeExchange. Daar was hij kopman geweest in het voorjaar en samen met Groenewegen is hij al aardig succesvol geweest. Tourselectie lijkt me daar ook een zekerheidje, bij Wanty misschien wat minder.
    25 juli 2022 20:52
    Ik verwacht Girmay volgend jaar in de tour, als hij zich bewijst als goede leadout dan lijkt me die uitverkiezing wel binnen. Het ligt echt aan hemzelf. Het werk wat van Hooydonck en of Laporte dit jaar hebben gedaan kan hij ook, maar zij waren gewoon de betere dit jaar.
    25 juli 2022 21:25
    Zag die hereniging met Dylan ook wel zitten, die twee hebben samen menig nummertje opgevoerd. Denk dat Tourdeelname bij Wanty er ook wel in zit, mits hij zijn oude niveau haalt.
    26 juli 2022 00:58
    Goede stap voor het Vlaamse werk. Denk niet dat de renner zelf Wanty als een stapje terug ziet in vergelijking met BEX.
25 juli 2022 21:01
Denk niet dat die nu veel beter zal rijden komt toxh in de klassiekers wat te kort misschien de kleine koersen
25 juli 2022 21:07
Mooie transfer voor alle partijen. Goede renner geweest voor JV, maar daar kunnen ze nu beginnen met doorselecteren.
25 juli 2022 21:48
Jammer. Deed ook mee in de succesvolle Tours, op weg naar deze Tour. Zelf een etappe en geel, paar ritten nog gewonnen door het seizoen heen en van Wout kunnen leren.

Combi BikeExchange leek me top, had die gok wel durven nemen met dat licentieverhaal. Stabiele ploeg en krijgen echt voldoende uitnodigingen door hun kopmannen.
25 juli 2022 22:03
Teunissen zijn carrière werd natuurlijk snel gelanceerd door het onverwachte geel maar daarna heeft ie weinig progressie meer geboekt, mede door blessures.

Ik had goede hoop dit voorjaar nadat WvA zei dat Teunissen hem het meest positief verraste qua niveau maar heeft helemaal niks laten zien. Hopen dat een nieuwe omgeving hem goed doet en hij toch stappen kan maken om niet jaarlijks een kleurloos voorjaar te hoeven rijden.
25 juli 2022 22:09
Het zou mooi zijn als er nog een Nederlandse ploeg op World Tour niveau of op zijn minst pro continentaal. Teunissen, Groenewegen, v.Poppel 2x, Arvid de Klein, Julius vd Berg, Eenkhoorn, Langeveld, Taco, Paaschens en zo zullen er nog een hoop zijn. Coen Vermeltvoort zal in de kleinere wedstrijden ook wel wat kunnen scoren.
    25 juli 2022 22:30
    Er is een tweede Nederlandse worldtourploeg, alleen hebben die bijna geen Nederlanders. En Beat is van plan procontinentaal te worden, mogelijk volgend seizoen al.
    26 juli 2022 10:23
    En jij denkt dat al die renners zo even bij elkaar te brengen zijn? Dat ze dat zelf ook allemaal willen?
25 juli 2022 22:59
Kan er niet van wakker liggen eerlijk gezegd, Mike stond al twee jaar stil in z'n ontwikkeling. (Mede door pech ook, eerlijk toegegeven.)

Denk niet dat er veel meer uit zal komen dan dat er tot nu toe is uitgekomen. Prima knecht, meer niet. Hetzelfde werk als wat hij nu bij Jumbo deed mag hij nu voor Grmay gaan doen, enkel dan wat slechter betaald (waarschijnlijk).
    25 juli 2022 23:04
    Jij denkt toch niet dat TJV iedereen zo goed betaald hè. Denk dat je schrikt
    25 juli 2022 23:43
    En Wanty staat er om bekend zo goed te betalen ? Je weet toch dat ze het daar met ongeveer 1/3de van het budget van Jumbo-Visma moeten doen ?

    Wanty staat er juist bekend om om renners binnen te halen die zijn afgedankt bij hun vorige ploeg, en die voor een appel en een ei nog een herkansing geven. wat overigens niet wil zeggen dat die renners niets presteren. Of dacht je dat een Kristoff, Pozzovivo, Taaramae, Petit en noem d'r zo nog maar wat op, de ploegen voor het uitkiezen hadden ?

    Ik bedoel het overigens absoluut niet negatief hoor, want als ik bijvoorbeeld zie hoe een mooie Tour zo'n Meintjes gereden heeft dan mogen ze van mij nog wel wat "afdankertjes" binnen halen.

    En daarnaast richten ze zich op goedkope talentjes, waarvan Grmay, Page, Johansen, Peak en Zimmerman mooie voorbeelden zijn. Maar nee, het is geen ploeg die kan concurreren wat betreft salaris met het grootste gedeelte van de andere World Tour ploegen.

    Weet even niet meer bij welk programma het was dat ze het budget van Wanty besproken hebben, maar het is nog maar enkele weken geleden. Hoogstwaarschijnlijk zal het wel bij de Avondetappe zijn geweest of Vive le velo. Maar dit is toch echt de kleinste of één van de kleinste spelers in het World Tour peloton.

    Daarom des te knapper wat Hilaire en kornuiten presteren met de ploeg.
    Het is natuurlijk ook zo dat een budget bestaat uit diverse componenten. Te denken valt aan staff/omkadering/R&D/lonen/…

    Je zou er nog wel eens van verschieten hoe sommige kleinere ploegen die verhoudingen scheef trekken om toppers aan te trekken.
26 juli 2022 01:03
Behalve Teunissen gaat ook voormalig wereldkampioen Rui Costa tekenen bij Wanty. Hij komt over van UAE, waar hij op een zijspoor is beland.

https://www.record.pt/modalidades/ciclismo/detalhe/rui-costa-vai-mudar-se-para-a-intermarche-wanty-gobert-materiaux
26 juli 2022 01:29
Ik lees wat minder positieve reacties over Teunissen in het voorjaar, maar hij heeft in 2022 top 20 gereden in zowel KBK, E3, RVV als P-R. En dat terwijl hij geen kopman was. Dat is toch helemaal niet verkeerd?
    26 juli 2022 02:04
    In de R.v.Vlaanderen was hij derde Jumbo na Laporte en Benoot. Zelfde verhaal in de E3 en Gent Wevelgem. En in Kuurne eindigde Laporte ook voor Teunissen.

    Als knecht voor dit soort werk heeft hij dus gewoon twee betere voor zich te dulden binnen de ploeg.

    Ben het overigens wel met je eens dat z'n voorjaar lang niet slecht was, enkel blijft hij al een paar jaar op dit niveau hangen en zijn er iets te weinig uitschieters naar boven toe. Dus kan ik begrijpen dat de ploeg of de kans geeft aan wat jongere Nederlandse talenten of een goede buitenlander.
26 juli 2022 02:37
Teunissen is natuurlijk een renner waar je nooit op kan bouwen. Vaak ziek zwak of misselijk terwijl hij wel kwaliteit heeft.
26 juli 2022 06:49
Als je al eens het geel gewonnen hebt, dan wil je als sportman niet knechten voor Roglic of Vingegaard. Dan wil je voor eigen kans gaan. Terecht dat hij heeft bedongen dat hij elk jaar een ronde mag rijden.
En ik zie ‘m die ook nog wel winnen. Bijvoorbeeld de Ridderronde in Maastricht. Alhoewel dat natuurlijk afhangt van de sponsor, want het heeft toch een spel/showelement.
26 juli 2022 09:09
Ik hadMike ook graag in de ploeg bij VDP gezien dat was echt mooie ploeg voor hem
    26 juli 2022 10:22
    Had hem ook wel bij Alpecin willen zien ja, al denk ik dat Wanty eveneens de best mogelijke keuze is. Benieuwd wat hij uit het JTV keurslijf kan als vrijbuiter.

Reacties zijn gesloten.