Mike Teunissen: “Het was fijn om weer in een peloton te rijden”

donderdag 13 mei 2021 om 09:18
Mike Teunissen: “Het was fijn om weer in een peloton te rijden”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen maakte woensdag zijn rentree in het peloton. De coureur van Jumbo-Visma deed dat in de Ronde van Hongarije, waar hij in de openingsrit koerste in dienst van de jonge sprinter Olav Kooij. “Het was fijn om weer in een peloton te rijden”, vertelt Teunissen na afloop.

“Het was te verwachten dat er een groep met een aantal vluchters het grootste gedeelte van de dag voorop zou rijden. De finale was wel best hectisch. Desondanks kregen we het voor elkaar om Olav goed gepositioneerd te krijgen”, blikt Teunissen terug.

“Helaas raakte hij in de laatste meters voor de sprint mijn wiel kwijt en had ik zelf niet meer het overschot om mee te sprinten”, aldus de klassiekerspecialist die het voorjaar aan zich voorbij moest laten gaan. Zelf werd hij 55ste. “Olav kwam wat opgesloten te zitten waardoor hij jammer genoeg pas zevende werd. Er had misschien een hogere klassering ingezeten.”

Bij een valpartij op een trainingskamp liep Teunissen een spierscheur op in zijn bovenbeen. Inmiddels is hij daarvan hersteld en heeft hij zijn eerste wedstrijdkilometers van 2021 dus kunnen maken. “Persoonlijk kan de manier waarop ik vandaag gereden heb mij wel bekoren. Het was fijn om weer in een peloton te rijden. Op naar nieuwe kansen in de komende dagen”, zegt hij.

Mike Teunissen in gesprek met Tom Van Asbroeck – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 13 mei 2021 om 09:23

Werkt Tom van Asbroeck tegenwoordig voor Wielerflits?

xistnc 13 mei 2021 om 09:31

Qua humor zou dat een aanwinst zijn. Taalkundig heb ik mijn bedenkingen :p

Chasse_patate 13 mei 2021 om 09:32

??? ?

Verweggistan 13 mei 2021 om 09:36

Onderschrift laatste foto :)
Interviews vanuit het peloton is wel een leuk idee, maar ik denk dat na een paar keer niemand meer met Van Asbroeck wil praten, straks bericht hij nog over hun slaapwandelproblemen o.i.d.

xistnc 13 mei 2021 om 09:47

Ja, inmiddels wil Dylan namelijk ook nooit meer bij Jos op de kamer liggen. Zijn patroon qua toiletbezoek had geheim moeten blijven, ook al ging het dan niet over de inhoud.

Turtlehead 13 mei 2021 om 09:52

@xistnc: zolang er nog geen uitstapjes naar de hoeren worden verklapt, valt het nog wel mee… ;)

Scott Sunderland 13 mei 2021 om 12:12

Fijn. En nou maar hopen dat Teunissen het juiste vormpeil vindt om echt te kunnen te presteren in de Tour. Zo niet, dan zou zijn plekje in de Tourploeg weleens alsnog naar een ander kunnen gaan. We zullen zien. Ik hoop dat het een keer meezit weer.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair