Miguel Ángel López valt van het podium: “Ik voelde me niet goed”

zondag 20 september 2020 om 10:40
Miguel Ángel López valt van het podium: “Ik voelde me niet goed”

foto: Cor Vos (archief)

Primož Roglič was niet de enige verliezer na de allesbeslissende tijdrit in de Tour de France. Miguel Ángel López leek voor de tijdrit nog op weg naar een podiumplek, maar zakte door het ijs op weg naar La Planche des Belles Filles. “Ik voelde me niet goed in de tijdrit”, aldus López, die nu ‘slechts’ zesde staat in het klassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De kopman van Astana leek een mooie buffer te hebben opgebouwd na zijn knappe ritzege op de Col de la Loze. Het verschil met Richie Porte, zijn voornaamste uitdager voor de derde plaats, was voor de tijdrit naar La Planche des Belles Filles 1:39. Dit bleek echter niet voldoende voor López, die bijna vijf minuten verloor op Porte.

Voor de Australiër van Trek-Segafredo is het zijn eerste podiumplek in de Ronde van Frankrijk. Een teleurgestelde López moet (normaal gesproken) genoegen nemen met een zesde plaats. “We begonnen in een goede positie aan de slottijdrit, maar de Tour duurt dus één dag te lang”, aldus de Colombiaan. “Ik droomde van een podiumplek.”

“We hebben een goede Tour gereden, maar je moet het wel afmaken. Je kunt het wielrennen vergelijken met een voetbalwedstrijd. Aan het einde van een wedstrijd heb je altijd een winnaar en verliezer. Ik had geen goede dag en moet dit gewoon accepteren.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Cyclinglife 20 september 2020 om 10:53

Gestreden en verloren.

0
Gilberto 20 september 2020 om 11:01

Ja, die ging ook 6 keer de Tour winnen, net als Bernal. En nu gaat Pogacar weer een tijdperk inzetten, en dan komt straks Evenepoel

0
vevie 20 september 2020 om 11:05

Jammer voor MAL. Het is Porte echter gegund. Dit was wel een goede kans voor Lopez om podium te rijden. Zal normaalgesproken vanaf volgend jaar alleen maar lastiger worden met weer een Pogacar en Roglic aan de start. Bernal en Thomas zullen terug zijn en wellicht stormt Evenepoel ook meteen naar het podium of meer. Als Poga dit doet, verbaasd het me niks als Evenepoel hetzelfde kan.

0
Robert Rodenburg 20 september 2020 om 13:14

Nou nou,ik schat pogacar in het grote ronde werk iets hoger in dan evenepoel.
We zien het als remco z’n eerste grote ronde heeft gereden.

0
Robert Rodenburg 20 september 2020 om 13:14

Nou nou,ik schat pogacar in het grote ronde werk iets hoger in dan evenepoel.
We zien het als remco z’n eerste grote ronde heeft gereden.

0
Scott Sunderland 20 september 2020 om 11:23

Geen Colombianen op het podium dit jaar. Het zag er toch een tijdje veelbelovend uit deze Tour met Bernal, Lopez, Quintana en Uran in de buurt van het podium. Tegen het geweld uit Slovenië was echter niemand bestand. Porte heeft het podium gehaald door nergens te kraken. Letterlijk en figuurlijk. Nergens figuurlijk door het ijs gezakt (op waaieretappe na) en niet keihard gevallen (wat ongebruikelijk is voor hem in de Tour).

0
Vibeman 20 september 2020 om 11:35

Jammer voor Superman.

0
Wheely 20 september 2020 om 11:38

Deze tijdrit was onverbiddelijk. Lopez en Roglič de grote slachtoffers, beiden wel een fenomenale Tour gereden maar gisteren was er teveel aan. Keihard maar dat is het mooie aan sport.

0
pirazzi 20 september 2020 om 11:48

Kan me niet voorstellen dat hij hetzelfde heeft gegeten als Roglic, misschien niet kunnen slapen door de stress.

0
IlPirata 20 september 2020 om 11:51

Erg jammer voor deze rasaanvaller. Zie dit soort gasten zoveel liever koersen dan de wieltjeszuigers bergop en dan top 10 rijden. Lopez was op de Colde Loze fenomenaal.

0
VTI 21 september 2020 om 09:04

+1 alles beter dan een type Mas die top vijf insluipt zonder dat je hem ziet

0
floris_harr 20 september 2020 om 12:21

Was hem wel gegund, heeft vaak pech en zal niet makkelijk worden om snel weer podium in de tour de halen. Porte was het echter nog veel meer gegund, kun je niet omheen

0
Ouwe Taaie Bask 20 september 2020 om 12:44

Mwoah… in de Giro van 2018 gaf lopez toch echt een masterclass wieltjeszuigen van het allerhoogste nivo, tenenkrommend was dat.
Vraag Tom Dumoulin maar eens!

0
Jacob Lohof 20 september 2020 om 13:22

Nu what if !!!
Bauke niet gevallen was hij 4e geworden!¡!!!

0
Koersmaniak 20 september 2020 om 14:27

Als je in een klimtijdrit achter Schär eindigt, dan verdien je als klassementsman het podium niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone