Miguel Ángel López denkt aan combinatie Tour-Vuelta in 2021

dinsdag 22 december 2020 om 13:15
Miguel Ángel López denkt aan combinatie Tour-Vuelta in 2021

foto: Cor Vos (archief)

Miguel Ángel López zal zich volgend seizoen waarschijnlijk richten op de Tour de France en de Vuelta a España, zo laat hij weten aan Antena 2. De 26-jarige Colombiaan, die in 2021 zal uitkomen voor Movistar, zal normaal gesproken pas in maart weer een rugnummer opspelden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We zijn nu bezig met het uitstippelen van een programma, maar we moeten nog knopen doorhakken”, aldus López. “Ik denk wel dat ik wat later aan het seizoen zal beginnen, waarschijnlijk pas in maart. Ik train sinds kort weer met het oog op 2021. Ik richt me volgend jaar denk ik op de Tour en de Vuelta.”

Naweeën van de crash
López reed de voorbije seizoenen voor het Kazachse Astana en nam afscheid met een zware val in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De klimmer laat nu weten dat hij lang heeft gesukkeld met de naweeën van de crash. “Het gaat nu gelukkig weer goed, maar ik kon toch tweeëneenhalve maand niet fietsen na die valpartij.”

“Ik ben nu echter weer in staat om te trainen en dat zorgt voor voldoende optimisme richting de toekomst.” Volgens de laatste geruchten is Movistar van plan om ook Enric Mas uit te spelen in de Tour. Alejandro Valverde lijkt zich dan weer volledig te richten op de Vuelta. Het kopmanschap in de Giro d’Italia valt in principe aan Marc Soler ten deel.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 22 december 2020 om 13:21

Natuurlijk gaat hij dat doen, Movistar betaald hem geen miljoenen om hem dan niet in het thuisland op te stellen.

0
Thijs E 22 december 2020 om 13:37

Dit is er inderdaad eentje uit de categorie “verplichte suggestie” van de ploegleiding.

0
Titaantje 22 december 2020 om 15:23

ik zou hem naar de Giro + Vuelta sturen, maar in de Tour kan hij natuurlijk ook belangrijk zijn voor het ploegenklassement

0
jappe666 22 december 2020 om 16:49

Valverde als kopman naar de Vuelta met MAL, Mas en Soler in steun dan?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone