Miguel Ángel López debuteert voor Movistar in Ronde van Romandië

zaterdag 24 april 2021 om 11:52
Miguel Ángel López debuteert voor Movistar in Ronde van Romandië

foto: Twitter Miguel Ángel López

Movistar heeft bekendgemaakt welke zeven renners dinsdag aan de start staan in de Ronde van Romandië. Marc Soler, de beoogde kopman voor de Giro d’Italia, voert de selectie aan, terwijl Miguel Ángel López zijn wedstrijddebuut maakt voor de Spaanse ploeg.

Voor López wordt het zijn eerste koers sinds de Giro d’Italia, die hij al op de openingsdag moest verlaten na een val. De Colombiaan hield geen breuken over aan zijn val, maar wel liep hij een diepe wond op waaraan hij moest worden geopereerd. Ook kon hij door de naweeën van zijn crash tweeënhalve maand niet fietsen. De Giro was zijn laatste optreden voor Astana, want na zes seizoenen verkaste hij deze winter naar Movistar.

López kende een valse start bij zijn nieuwe werkgever, want na een positieve coronatest moest hij de trainingsstage in Almería overslaan en moest hij zijn geplande seizoensstart uitstellen. De Ronde van Romandië wordt komende week zijn eerste wedstrijd. Volgens de plannen van de ploeg doet de Colombiaanse klimmer dit jaar zowel de Tour de France als de Vuelta a España. In beide ronden deelt hij het kopmanschap met Enric Mas.

Movistar voor de flag-ch Ronde van Romandië 2021
flag-it Dario Cataldo
flag-ch Johan Jacobs
flag-co Miguel Ángel López
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-es Marc Soler
flag-es Albert Torres
flag-it Davide Villella

Dit artikel delen:

4 Reacties

Johnny7 24 april 2021 om 12:04

Lijkt me dat hij in de Tour niet te gek gaat doen en daarna proberen podium in de Vuelta. Voor Mas is het precies andersom.

Sagan=hulk 24 april 2021 om 12:05

Het is nu toch al langer duidelijk dat het geen goede zaak is als klassementsman om Romandië te rijden vlak voor de start van de Giro. En toch verbaast het me niet dat het juist Movistar is waar dit nog altijd gebeurt. Sympathieke ploeg, maar vaak lijken ze maar wat te doen.

De Tour of the Alps is de beste voorbereiding, maar die wedstrijd rijdt Movistar nooit. Dit jaar hadden ze Soler dat rondje in Valencia moeten laten rijden ipv Romandië.

Marik 24 april 2021 om 12:24

Gaat rap zo'n wielerjaar. We zijn alweer aangekomen bij de voorbereidingstijd van de Giro. 2 Cities one break gaat weer door de speakers schallen.

Wheely 24 april 2021 om 12:51

Kijk erg uit naar Romandië, die hebben we toch moeten missen met zijn allen vorig jaar. Hopelijk Lopez direct op niveau al is dit niet bij uitstek een koers voor hem lijkt me.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair