‘Miguel Ángel López debuteert volgend jaar in de Tour’

zaterdag 16 november 2019 om 16:58
‘Miguel Ángel López debuteert volgend jaar in de Tour’

foto: Cor Vos

Nu de parcoursen voor de Giro d’Italia en de Tour de France bekend zijn, zijn de WorldTour-teams druk bezig met het oplossen van de rennerspuzzel. Astana lijkt deze nu opgelost te hebben. Volgens La Gazzetta dello Sport maakt Miguel Ángel López volgend seizoen zijn debuut in de Tour de France. 

Jakob Fuglsang neemt vermoedelijk in dat geval het kopmanschap in de Giro d’Italia op zich. Ook deelname in de Tour de France is nog niet uitgesloten voor de Deen, maar als Fuglsang start in La Grande Boucle dan zal dat alleen zijn ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio.

De 25-jarige López begint volgend seizoen aan zijn zesde jaar bij Astana, maar stond nog nooit aan het vertrek in de Tour de France. Steeds koos de Colombiaan ervoor om zijn pijlen te richten op de Ronde van Spanje of de Ronde van Italië. Dat deed López met succes: in 2018 eindigde hij zowel in de Giro als in de Vuelta op de derde plaats.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Kosmonaut 16 november 2019 om 17:38

Prima. López is in elke grote ronde een toevoeging met zijn strijdlust!

Vinyakke 16 november 2019 om 18:44

Zo is dat! Maar zo snel hij bij zijn eerste deelnames al eens iedereen uit de wielen reed is dat nu minder het geval. Ik dacht altijd dat die zeker eens een GT zou winnen, nu denk ik eerder van niet…

Eljorro 16 november 2019 om 20:52

Erg benieuwd wat hij laat zien. Hopelijk kan hij goed omgaan met de hogere druk in de tour.

Japiev 16 november 2019 om 21:11

Jammer dat er volgend jaar geen Alpe d’Huez is. Dan hadden we iemand die wel korte metten maakt met het opdringerige publiek daar.

Johnny7 16 november 2019 om 22:24

Verstandig gezien het aantal tijdritkilometers in de Giro en de Tour volgend jaar.

Cochise 16 november 2019 om 22:49

De klassementsrenners die ook in lastige eendagskoersen uit de voeten kunnen lijken voor een combo Giro-OS(-WK) te kiezen (zie Fuglsang, Bardet)
Benieuwd wat dat bv bij Ineos zal opleveren nu het kopmanschap in de Giro niet meer perse een straf is. Lijkt me voor Thomas maar ook Bernal zal niet vies zijn van een Olympische of wereldtitel.

west 17 november 2019 om 10:54

Dus ook Fuglsang giro.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair