Mickaël Delage (36) hangt na zeventien seizoenen zijn fiets aan de haak

vrijdag 3 september 2021 om 12:48
Mickaël Delage (36) hangt na zeventien seizoenen zijn fiets aan de haak

foto: Cor Vos

Mickaël Delage neemt afscheid van de wielersport. De 36-jarige Fransman is na een profcarrière van zeventien jaar klaar voor een nieuw leven, zo laat hij weten aan de Franse krant Sud Ouest. Delage reed bijna zijn hele loopbaan voor Groupama-FDJ.

Delage tekende in 2005 zijn eerste profcontract bij toen nog Française des Jeux en reed in zijn eerste profjaren samen met onder meer Sandy Casar, Bernhard Eisel, Bradley McGee, Frédéric Guesdon en een nog jonge Philippe Gilbert. Na vier seizoenen in Franse loondienst vertrok hij samen met Gilbert naar Silence-Lotto. Na twee seizoenen in België keerde Delage weer terug op het oude nest.

Sinds 2011 kwam hij weer uit voor wat we nu kennen als Groupama-FDJ. Delage stond in zijn beginjaren te boek als een redelijk snelle renner die ook in zwaardere wedstrijden kon uitblinken. Zo werd hij in 2009 tweede in de Clásica San Sebastián. Delage won in zijn carrière een etappe in de Ronde van de Toekomst en de Franse eendagswedstrijd La Roue Tourangelle, maar besloot zich op een gegeven moment om te turnen tot knecht.

Delage kwam dit seizoen slechts tot negen koersdagen en moest in elke wedstrijd vroegtijdig opgeven. De Fransman staat nog op de voorlopige deelnemerslijst van de GP des Fourmies. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 12 september.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair