Michel Cornelisse voelt geen druk in het voorjaar: “Bij ons leeft dat niet”

dinsdag 25 februari 2020 om 08:00
Video

Alpecin-Fenix gaat zonder druk het klassieke voorjaar in, vertelt Michel Cornelisse een week voor het Vlaamse Openingsweekend. “Misschien leggen de media die druk heel hoog, maar bij ons leeft dat niet”, zegt de ploegleider van kopmannen Mathieu van der Poel en Tim Merlier tegen WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We beseffen heel goed dat we vorig jaar een geweldig seizoen hebben gehad”, vertelt Cornelisse. “We hebben nu een aantal versterkingen erbij gehaald, dus laten we hopen dat we vorig jaar kunnen evenaren en misschien zelfs verbeteren. Elke wedstrijd starten we met de instelling om te winnen, we gaan uit van hetzelfde scenario.”

De Belgische ploeg bereidde zich op drie fronten voor op de klassiekers: in de Ruta del Sol, de Volta ao Algarve en de Tour of Antalya. Cornelisse was zelf in Turkije, maar volgde de andere koersen op de voet. “We zien dat de ploeg goed aan het rijden is. Vrijdag werd Modolo tweede in de Algarve en Mathieu gaat steeds beter rijden. Hier in Turkije deden we ook goed mee, dus de renners zijn er wel klaar voor.”

‘Vorm Van der Poel belooft alleen maar goede dingen’
Van der Poel begint zijn klassieke voorjaar komend weekend in Omloop Het Nieuwsblad. “Wat ik zie is dat hij heel goed bezig is”, zegt Cornelisse, die het hele voorjaar in de volgwagen zal zitten namens Alpecin-Fenix. “Volgens mij is hij verbaasd over hoe ver hij staat, dus dat belooft alleen maar goede dingen. Zijn voorbereiding is natuurlijk al even bezig, alle trainingsschema’s gaan die kant op naar het Openingsweekend. Voor hem was elke etappe in de Algarve in voorbereiding op de Omloop.”

‘Merlier gaat goed om met favorietenrol’
Op de zondag na de Omloop is het aan Belgisch kampioen Tim Merlier in Kuurne-Brussel-Kuurne. Het wordt voor de sprinter zijn eerste klassieke voorjaar. “Het is voor Tim een extra motivatie dat hij met de Belgische kampioenstrui in de rondte rijdt, daar zie ik hem elke dag van genieten. Kuurne-Brussel-Kuurne is een wedstrijd waarin hij goed kan scoren”, aldus de Nederlandse ploegleider.

Merlier wordt steeds vaker gezien als favoriet in vlakke koersen, zeker in aanloop naar KBK. Cornelisse had Merlier onder zijn hoede in Antalya en zag dat hij geen problemen heeft met die rol. “Daar gaat hij heel goed mee om, vind ik persoonlijk. Hij blijft heel relaxed en ontspannen, dus het geeft geen problemen”, aldus Cornelisse.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 24 februari 2020 om 13:39

ja vast

0
jooprioolpijp 24 februari 2020 om 20:08

Tja. Blij dat MvdP op de achtergrond ook AvdP heeft. Ik weet dat velen er anders over denken, maar ik kan me niet voorstellen hoe deze man in een profploeg een toegevoegde waarde kan hebben.

0
Viktrodriguez 25 februari 2020 om 08:23

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de ploeg volledig zonder druk het voorjaar ingaat met iemand als MvdP als speerpunt, zeker na vorig jaar, en een Merlier voor de meer pure sprintkoersen. Die gaan echt niet tevreden zijn met alleen maar leuk mee peddelen zonder enige druk.

0
Panache 25 februari 2020 om 13:09

Merlier heeft toch nog nooit een grote overwinning op de weg behaald in een internationaal deelnemersveld? Een overwinning van hem zou een grote verrassing zijn. Alles beter dan top10 is supergoed voor hem.

0
ElMatiz 25 februari 2020 om 09:00

Nee Joop, dat kun jij je inderdaad niet voorstellen. Daarom zit jij achter je laptopje dit te typen en is hij professioneel ploegleider. Ik heb hem van nabij mogen volgen tijdens diverse wedstrijden. Jij ook? Jammer dat je het professionalisme van het volledig management van de ploeg Van der Poel hiermee diskwalificeert.

0
Cyclinglife 25 februari 2020 om 09:58

Je zou als ploegleider en team van een wereldtopper hoog van de toren kunnen gaan blazen. Maar ook nu weer zie je dat niet gebeuren binnen deze ploeg. Lijkt me een geweldige ploeg om voor te rijden/werken.

0
Beekman 25 februari 2020 om 12:22

@rioolpijp, de beste stuurlui staan aan wal. Als je verder iemand in je ploeg hebt die bij wijze van spreken zo een beetje iedere koers kan winnen waar hij start, moet je dan nog veel toevoegen aan tactiek etc.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone