Michal Kwiatkowski en Fausto Masnada ziek uit Ronde van Catalonië

woensdag 23 maart 2022 om 14:18
Michal Kwiatkowski en Fausto Masnada ziek uit Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Update

Michał Kwiatkowski gaat niet van start in de derde etappe van de Ronde van Catalonië. De Pool heeft last van een luchtweg- en keelinfectie, waardoor hij zich gedwongen ziet om af te stappen. Dat laat de renner van INEOS Grenadiers weten op zijn sociale media.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Helaas moet ik melden dat ik niet aan de start sta van de derde etappe van de Ronde van Catalonië, vanwege een luchtweg- en keelinfectie. Duimen voor Richard Carapaz en de rest van het team hier”, zegt Kwiatkowski, die afgelopen zaterdag als zestiende eindigde in Milaan-San Remo. In die koers werd hij halverwege de Poggio opgehouden door een valpartij.

De 31-jarige Kwiatkowski heeft nog even de tijd om te herstellen van zijn gezondheidsproblemen. De eerstvolgende koers die op zijn programma staat, is namelijk de Amstel Gold Race (10 april).


Update 14.18 uur – Opgave Fausto Masnada

Quick-Step-Alpha Vinyl meldt dat hun kopman Fausto Masnada heeft opgegeven. Net als Kwiatkowski is ook de Italiaanse klimmer, die een van de kopmannen was in de selectie, ziek. Na twee etappes stond Masnada op de 28ste plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Catalonië.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Victor S 23 maart 2022 om 11:16

Die deelde zeker een kamer met Porte

Wheely 23 maart 2022 om 11:41

edit wf: niet doen

Romāns Vainšteins 23 maart 2022 om 12:01

‘Hoeveel moeten er nog ko-men, hoeveel moeten er nog val-len?’

ThorHushovd 23 maart 2022 om 12:12

‘Niemand die het nu kan zeg-gen, het is wachten dat het aanhoudend mooi weer zal blij-ven.’

Viktrodriguez 23 maart 2022 om 14:37

Een verlate epidemie van iets extreem besmettelijk, omdat alles ineens wordt vrijgegeven na lange tijden van beperkingen, + een beroepsgroep die al niet bekendstaat om een goed immuunsysteem (lage gewichten, weinig kleding in zelfs hondenweer). En dat bij een groep atleten die de neiging hebben te lang door te gaan of weer veel te vroeg op te stappen.

Dan krijg je dit soort taferelen.

Headlines

Materiaalzone

Populair