Michal Kwiatkowski reed drie weken met gebroken rib

maandag 22 maart 2021 om 14:25
Michal Kwiatkowski reed drie weken met gebroken rib

foto: Cor Vos

Michal Kwiatkowski blijkt drie weken geleden een rib gebroken te hebben in de Trofeo Laigueglia. Dat vertelt de coureur van INEOS Grenadiers op sociale media. De Pool reed ondanks zijn blessure Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Begin maart was Kwiatkowski betrokken bij een valpartij in de Trofeo Laigueglia, die gewonnen werd door Bauke Mollema. De Pool was in de finale betrokken bij een crash met Andrea Bagioli van Deceuninck-Quick-Step. “Ik heb vooral schaafwonden en hopelijk niets gebroken”, zei Kwiat toen.

Er kwamen geen breuken aan het licht, waardoor de wereldkampioen van 2014 ‘gewoon’ van start ging in Strade Bianche. Die koers reed hij niet uit. Tirreno-Adriatico (51ste in het klassement) en Milaan-San Remo (17e) reed hij wel uit. “Vandaag blijkt dat ik een rib gebroken heb. Het was geen makkelijke Italiaanse campagne sinds mijn val in Laigueglia, fysiek en mentaal. Nu is rust het beste”, schrijft hij.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Chasse_patate 22 maart 2021 om 15:04

Hier kunnen voetballers nog wat van leren

non-believer 22 maart 2021 om 18:00

Dnf, dnf en meerijden in de marge.

Zal de rest van het elftal blij mee zijn als ze er zo een opstellen.

CechRepublic 22 maart 2021 om 18:18

Ze kunnen hiervan vooral leren dat je fatsoenlijke medische begeleiding moet zoeken als je ergens heel erg pijn hebt.

ThorHushovd 22 maart 2021 om 15:04

Dat verklaart wel het een en ander. Hopelijk kom je sterker terug Kwiato en laat je in de Ardense klassiekers weer zien waarom jij de kopman bent in de klassiekers.

Fast Freddy 22 maart 2021 om 16:32

Heb toch het gevoel dat Kwiat niet het maximale uit zijn carrière haalt. Sportief gezien dan. Financieel vermoedelijk wel.

CechRepublic 22 maart 2021 om 18:22

Dat gevoel heb ik ook vaak. Als je dan echter zijn erelijst bekijkt met een WK-titel, MSR, AGR, 2x Strade Bianchi, Clasica San Sebastian, E3, de Tireno, Ronde van Polen en een Tour etappe valt het weer best mee.

Polleke 22 maart 2021 om 18:27

LOL…de ploeg die ons graag laat geloven dat ze alles tot in de details afdekken heeft een medische staff die uit foefelaars en onbekwamen bestaat…way to go…

Santiago Blanco 22 maart 2021 om 22:15

Voetballers nog wat van leren? Appels met peren vergelijken. Fietsen met een blessure is nu eenmaal makkelijker dan rennen. Probeer zelf maar eens te fietsen met een kuitblessure/ en hard te lopen met een kuitblessure…Groot verschil is wel dat je bij wielrennen (nog) geen schwalbes hebt…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair