Michał Kwiatkowski pakt tweede ritzege op rij in Polen

woensdag 8 augustus 2018 om 16:41

foto: ©ATCommunication/TDP

Michał Kwiatkowski heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Pool was in de laatste twee oplopende kilometers in Bielsko-Biała Dylan Teuns te snel af en boekte daarmee zijn tweede ritzege in evenzoveel dagen. Enrico Battaglin eindigde op de derde plaats. Kwiatkowski blijft in het bezit van de gele leiderstrui.


Zeven renners tekenden voor de vlucht van de dag. Daarbij waren geen Nederlander, maar wel een Belg; Jenthe Biermans maakte deel uit van de kopgroep, die nooit veel voorsprong kreeg van het peloton. Onderweg moesten de nodige hoogtemeters worden overwonnen en halverwege de etappe waren er twee beklimmingen van de tweede categorie opgenomen.

Biermans moest uiteindelijk Zhandos Bizhigitov, Matias Le Turnier, Jan Tratnik en Kamil Zieliński laten gaan; dit kwartet zong het nog enige tijd uit vooraan, maar werd op vijftien kilometer van de finish alsnog ingerekend. Een uitgedund peloton denderde op de laatste twee kilometer af, die lichtjes omhoog liepen.

Opnieuw Kwiatkowski
Meerdere renners leken goede papieren te hebben voor de ritzege, maar het was Michał Kwiatkowski die voor de tweede dag op rij met de winst aan de haal ging. Net als gisteren strandde Dylan Teuns op de tweede plaats, Enrico Battaglin werd derde. Kwiatkowski staat met nog twee etappes te gaan aan kop; Teuns volgt op twaalf seconden.

Dit artikel delen:

17 Reacties

bommie 8 augustus 2018 om 16:45

Als TLJ Battaglin een beetje voorin had afgezet, dan had-ie op één been gewonnen, was veruit de snelste.

Canabliz 8 augustus 2018 om 16:46

Ja, echt jammer. Gemiste kans op WT overwinning.

vlek 8 augustus 2018 om 16:46

Leuk sprintjes tussen de punchers en de sprinters. Kwiatkowski toch wel duidelijk de sterkste hier, met Teuns als goede tweede en Ackermann die het net niet lang genoeg vol kon houden. Battaglin en Consonni in een tweestrijd voor de ‘snelste sprint’ vanuit de slipstream, maar om te winnen moet je durven om eerder in de wind te komen. Trentin verder de grote tegenvaller van de dag.

vlek 8 augustus 2018 om 16:48

Battaglin werd toch een beetje voorin afgezet? Hij zit zo’n beetje in het wiel van Preidler wanneer die gaat en zit daarna nog vlak achter de uiteindelijke winnaar.

Vinokourov 8 augustus 2018 om 16:48

Sterke sprint van Kwiat!

Cadellie 8 augustus 2018 om 16:55

Als Kwiat toch voor een andere ploeg reed won die 2x zoveel..

leegloper 8 augustus 2018 om 17:03

Knechten van Battaglin kwamen duidelijk niet te vroeg op kop vandaag.

Op 800m zit Battaglin nog rond positie 20-25. Met nog 500m te gaan is Battaglin tot de 12de positie opgeschoven en Bennett rijdt in zijn wiel. Even later worden ze overspoeld door enkele renners aan de rechterkant en met nog 200m tot de finish ligt Battaglin 11de met behoorlijk wat lengtes achterstand op Kwiatkowski. Uiteindelijk rijdt hij nog een beste sprint.

leegloper 8 augustus 2018 om 17:16

@vlek,
Door wie is hij dan afgezet? Ik zie Battaglin in de laatste 2km zonder ploeggenoten. Onder het vod zet Bennett weliswaar een versnelling in waarmee hij misschien tientallen posities wint, maar daarna sluit hij alleen aan in het wiel van Battaglin.

Schollekop 8 augustus 2018 om 17:24

Kwiat de slimste en de sterkste. Wint Polen bijna op z’n sokken.

vlek 8 augustus 2018 om 17:25

Volgens mij heeft Bennett hem in een prima positie gebracht.

Chasse_patate 8 augustus 2018 om 18:05

Teuns heeft toch aflopend contract. TLJ hengelen.

Super Marco 8 augustus 2018 om 18:29

Werd Ackermann niet gewoon gehinderd door Kwiat? Hij leek meer snelheid te hebben.

KissMyAce 8 augustus 2018 om 18:39

Waarom staat TLJ niet in het ploegenklassement vermeld

peervaneynthoven 9 augustus 2018 om 00:48

@Super Mario. Een rechte lijn schijnt tegenwoordig veel weg te hebben van een diagonaal.Maar ja,een rechte lijn kennen ze tegenwoordig niet meer, en zeker niet als het om thuisrijders gaat. Zie ook de laatste winst van Démare in de Tour!

Alexander 9 augustus 2018 om 13:22

Die Bennet heeft wel top seizoen. Overal waar hij start rijdt hij echt goed.

rahimns 9 augustus 2018 om 13:31

En dat in een etappekoers die eigenlijk niet op zijn lijf geschreven is met al die explosieve korte beklimmingen. Maar voor hem is het vooral een goede voorbereiding op de Vuelta.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.