Michal Kwiatkowski last rustpauze in en schrapt thuiskoers

dinsdag 30 juli 2019 om 13:38
Michal Kwiatkowski last rustpauze in en schrapt thuiskoers

foto: Cor Vos

Michał Kwiatkowski zal zijn titel in de Ronde van Polen niet verdedigen. Het lijf van de Poolse renner van Team Ineos  schreeuwt om rust en daarom schrapt hij zijn thuisronde uit zijn wedstrijdprogramma.

“Ik houd er niet van om mijn plannen te moeten veranderen, maar dit is jammer genoeg zo’n moment”, schrijft Kwiato in een relaas op social media waarin hij zijn rustperiode aankondigt. “Het is een moeilijke beslissing om het geweldige gevoel van koersen voor de Poolse fans te moeten missen.”

Maar de beslissing is wel noodzakelijk, vervolgt  de 29-jarige all-rounder: “Net na de finish van de Tour de France weet ik dat mijn lichaam me waarschijnlijk al lange tijd om herstel vroeg. Het was nog niet het seizoen waar ik van droomde en dit is een goed moment voor reflectie en nadenken over mijn voorbereiding.”

Kwiatkowski laat niet weten wanneer hij denkt weer zijn rentree te kunnen maken. “Ik hoop dat ik binnenkort weer plezier beleef aan het fietsen en ik ben ervan overtuigd dat ik dan weer in staat ben om grote wedstrijden te winnen”, schrijft hij.

View this post on Instagram

I'm not a guy who likes to change his plans but unfortunately this is one of those moments. As much as I love Tour de Pologne and cherish memories from last year, I will not participate in this year's edition. I know now, straight after finishing Tour de France, that recovery, is what my body was suggesting me probably since very long time. So far it wasn't the season I was dreaming of and this is a good time for reflection and thinking about my preparation, combining heavy racing in 2018 and trying to step up from that in particular. Hopefully soon I will be able to find a joy from riding my bike and I'm sure that from there on I will win again some big races. Have a great Tour de Pologne everyone! It’s a very difficult decision to miss that amazing feeling of racing in front of Polish fans. I will be watching and hoping my teammates put on a great show. @tourdepologne @teamineos 📷 PAP/EPA

A post shared by Michał Kwiatkowski (@kwiato) on

Dit artikel delen:

11 Reacties

Ijzeren Briek 30 juli 2019 om 13:56

Verstandig van Kwiat want die trapte meer achteruit dan vooruit tijden de tour!

nietram 30 juli 2019 om 13:56

Klinkt als overtraining.

Krakowic 30 juli 2019 om 14:04

Vreemd dat dit bij Ineos gebeurt. Over het algemeen toch een team waarbij je zelden dit soort ‘overtrainde’ renners ziet rondrijden. Kleurloze tour achter de rug en het hele seizoen nog niet echt spectaculaire uitslagen gereden. Alleen in Parijs-Nice heeft ie zich laten gelden met een paar sterke(re) uitslagen. De wetenschappers bij Ineos toch een foutje gemaakt?

Brummel 30 juli 2019 om 15:00

wetenschappers handelen in waarschijnlijkheid, niet in absolute zekerheden. De relatief wetenschappelijke INEOS benadering geeft dus een grotere kans op succes, maar kan tegenvallers niet uitsluiten.

by the way, overtraining heeft vaak ook een mentale component.

greeny 30 juli 2019 om 14:08

is dit stiekem sunweb? dit gebeurt alleen bij hen als ik sommige moet geloven hier

vevie 30 juli 2019 om 15:13

Had al het gevoel dat hij helemaal niet lekker rondreed in de Tour. Het zag er zo ongemotiveerd en lusteloos uit. Nu weten we dus waarom.

Cadellie 30 juli 2019 om 16:27

Ga aub naar een andere ploeg Michal. Jij moet toch (bijna) zeker hetzelfde kunnen als Alaphilippe deed deze Tour?

Fast Freddy 30 juli 2019 om 17:19

Ik dacht dat hij de balen had in de Tour en liever ging knallen in Polen. Waar hij vorig jaar nog een paar leuke rondes won, is hij nu overal 3e viool. Pech voor hem dat hij nog een contract voor een jaar heeft.

Shinzawai 30 juli 2019 om 17:48

Misschien was de combinatie Tour-Polen-Vuelta iets te veel vorig jaar.

Scott Sunderland 31 juli 2019 om 00:10

Hij reed een opvallend zwakke Tour voor INEOS. Net als zijn ploegmaat Moscon trouwens.

Charlie33 31 juli 2019 om 08:19

Kwiatkowski gaat naar verluidt tekenen bij zijn landgenoten van CCC.

Headlines

Materiaalzone

Populair