Michal Kwiatkowski: “Ik had dit niet verwacht”
zaterdag 9 maart 2013 om 20:49

Michal Kwiatkowski: “Ik had dit niet verwacht”

Michał Kwiatkowski

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski is de verrassende nieuwe leider in Tirreno-Adriatico. De 22-jarige Poolse renner van Omega Pharma-Quick Step hield in de koninginnerit met aankomst bovenop Prato di Tivo verrassend stand, waardoor hij de leiderstrui kon overnemen van zijn ploeggenoot Mark Cavendish. Kwiatkowski heeft in het algemeen klassement een voorsprong van vier seconden op Chris Froome.

Kwiatkowski verbaasde zichzelf vandaag. “Tirreno-Adriatico was één van belangrijkste doelen aan het begin van het seizoen,” begint de Pool. “Maar ik kon niet verwachten dat ik vandaag de leiderstrui zou veroveren. Er rijden hier grote renners als Contador, Froome en Nibali. Voor vandaag geloofde ik niet dat ik hen bij kon houden. De ploeg heeft al vanaf de eerste etappe fantastisch werk geleverd. Dankzij hen kon ik op de slotklim mijn best doen om de leiderstui in onze ploeg te houden,” kijkt hij terug.

De Pool gaat zijn best doen zijn leiderstrui te verdedigen. “Morgen wacht een erg zware etappe. Tot nu ging alles goed. Ik weet niet wat ik van de rest kan verwachten, maar ik zal mijn best doen de leiderstrui te behouden. Ik zal kunnen rekenen op de hulp van mijn ploeggenoten en zal mij erop richten om niet te veel tijd te verliezen de komende dagen. Mijn doel is hier om voor de witte trui voor de beste jonge renner te gaan. Er rijden hier veel goede renners, maar we blijven ons best doen om onze doelen te bereiken.”