Michael Woods vijfde in Luik: “Met lef gekoerst”

maandag 26 april 2021 om 10:38
Michael Woods vijfde in Luik: “Met lef gekoerst”

foto: Cor Vos

Het was Michael Woods die gisteren in Luik-Bastenaken-Luik de favorietengroep uit elkaar reed in de beklimming van de Roche-aux-Faucons. De Canadees van Israel Start-Up Nation koerste met lef, kwam als vijfde over de streep en was na afloop tevreden met zijn optreden.

“Ik ben echt trots op de manier waarop ik heb gekoerst”, liet hij na de finish via zijn ploeg weten. “Jammer genoeg kwam ik als vijfde over de streep, want ik wilde winnen en ik reed om te winnen. Ik kon me echter niet positioneren in de eindsprint zoals ik wilde. Ik koerste dan wel om te winnen, maar ik ben niet al te teleurgesteld. Het was een goede dag. Mijn doel was om met lef te rijden en ik heb het gevoel dat ik dat heb gedaan.”

Woods reed op de Roche-aux-Faucons de favorietengroep uit elkaar, waarna hij samen met Julian Alaphilippe, Tadej Pogačar, Alejandro Valverde en David Gaudu wegreed. Uiteindelijk kwam het op een sprint aan. “Achteraf gezien had ik de sprint van achteruit moeten beginnen vanwege de wind op kop. Aan de andere kant ben ik echt trots op hoe ik heb gereden. Ik was agressief, ik viel aan en ik heb met mijn hart gekoerst. Zo wil ik graag koersen en dat is ook de manier om te koersen.”

‘Ploeg hoort hier thuis’
Ook in de ploegleiding overheerste tevredenheid. “Ik ben supertrots op de wijze waarop de ploeg heeft gekoerst”, vertelde ploegeigenaar Sylvan Adams, die het team in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik vergezelde. “Dit zijn geen kleine wedstrijden. De beste renners ter wereld stonden aan de start en we lieten zien dat niet alleen onze kopman hier thuishoort, maar ook de volledige ploeg die voor hem heeft gewerkt.”

“We zijn een ploeg om voortaan rekening mee te houden. Ik denk dat we de perfecte wedstrijd hebben gereden. De ploeg volgde het koersplan exact zoals we hadden bedacht. De resultaten gaan zeker komen. Ik twijfel er niet over dat we enkele wedstrijden gaan winnen en belangrijker nog, de andere ploegen weten het. Dit is nog maar het begin”, aldus Adams. Woods’ volgende wedstrijd is de Ronde van Romandië, die morgen begint.

Dit artikel delen:

9 Reacties

La Primavera 26 april 2021 om 10:43

Moet nog steeds wennen dat Woods bij Israel rijdt. Is toch wel een van de meest onopvallende shirtjes in het peloton.

adelaarvanantwerpen 26 april 2021 om 10:48

Leek de sterkste op de Roche Aux Faucons en ook op de uitloper. Zelfs Pogacar kreeg het even moeilijk na woods zijn versnelling. Alleen wordt het voor hem super moeilijk om ooit deze koers te winnen. Hij mist de goede sprint en zelfs al zou hij wegrijden op de Roche dan zou hij nog worden gegrepen door zijn zwakke hardrijders en daal kwaliteiten.

Turtlehead 26 april 2021 om 12:21

Zijn aanval op die uitloper kilde definitief de achtervolgersgroep (was anders toch niet teruggekomen met die UHE-mannen daarachter), in die zin was hij beslissend in de finale. Had het daarna misschien stiekemer moeten spelen, maar ja, dat deed niemand.

Gitan 26 april 2021 om 10:51

Renner die stilaan toch ook eens een echt vette vis verdient.

Romāns Vainšteins 26 april 2021 om 11:21

Luik is ook echt zijn koers hè, hij moet het eens solo proberen want het is een echte meetslak.

KnightBiker 26 april 2021 om 12:05

Ronde van Lombardije leent zich nog meer voor zijn specifieke kwaliteiten en de kans om alleen weg te blijven na de laatste klim is daar veel groter. San Sebastian past ook het heel goed, maar dat is geen Monument natuurlijk, idem de andere Italiaanse najaarskoersen.

Jean Dumas 26 april 2021 om 11:27

Israel is goed bezig.

Turtlehead 26 april 2021 om 12:19

Hoe bedoel je, is er weer ergens een Iraanse olietanker in de fik gevlogen? ;)

Aart van Woud 26 april 2021 om 11:38

Woods is een aanvallende renner, daarom zie ik hem graag koersen. Verder wel eens met Romans, als hij op de sprint gokt, is er vaak net eentje (of meerderen) sneller.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair