Michael Woods: “Ik ga niet meer voor een klassement in de Tour”

donderdag 18 november 2021 om 11:02
Michael Woods: “Ik ga niet meer voor een klassement in de Tour”

foto: Cor Vos

Michael Woods heeft veel geleerd van het voorbije wielerseizoen. De Canadese klimmer gooit het roer om en zal voortaan niet meer als klassementsrenner naar de Tour de France trekken. “Ik beschik gewoon niet over het totale pakket om de Tour te winnen”, is hij eerlijk in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

De 35-jarige Woods werd dit jaar door zijn ploeg Israel Start-Up Nation als klassementskopman uitgespeeld in de Ronde van Frankrijk. De Canadees kon al in de eerste week na een vroege valpartij een kruis maken over zijn klassementsambities. Woods moest zijn ambities bijstellen en ging vervolgens op jacht naar een ritzege en de bolletjestrui. De explosieve klimmer bleef uiteindelijk met lege handen achter, maar het heeft wel zijn ogen geopend.

“Ik was allereerst heel erg blij dat ik mocht starten als klassementsrenner. Als kind wil je ontzettend graag uitgroeien tot een ronderenner en vechten voor de eindzege in de Tour. Ik heb het nu meegemaakt, al kwam er snel een einde aan de droom. Ik had nog nooit op een dergelijke manier de Tour gereden, maar ik ben nu wel tot de conclusie gekomen dat ik het niet meer moet doen in de toekomst. Ik beschik gewoon niet over het totale pakket om een Tour te winnen.”

Grote vis 
“Ik hoop echt dat Chris Froome weer zijn oude niveau kan bereiken, of dat we volgend jaar kunnen rijden voor een jonge renner. Ik zie mezelf meer als een rittenkaper. Ik denk dat ik over de kwaliteiten beschik om Touretappes te winnen”, aldus Woods. De Canadees hoopt volgend jaar eindelijk een grote vis binnen te hengelen. De ex-hardloper is al jaren een van de smaakmakers tijdens de klassiekers en grote rondes, maar winnen blijkt o zo moeilijk voor Woods.

“Ik hoop volgend jaar die grote overwinning binnen te slepen. Ik wil ook wat meer regelmaat aan de dag leggen en meer wedstrijden winnen. Ik zou met liefde een paar vijfde plekken willen inleveren voor een grote zege. Ik richt me opnieuw op de Ardennenklassiekers en ga dan vervolgens op jacht naar ritwinst in de Tour. Ik mag dan wel 35 jaar oud zijn, ik boek nog steeds progressie”, klinkt het ambitieus.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ivo001 18 november 2021 om 11:14

Zou hij het nog wel proberen in de Giro of Vuelta? In 2017 7e in de Vuelta bied toch enig perspectief.

Michelangelo 18 november 2021 om 11:27

Als hij slim is ook niet in de vuelta.

Gewoon lekker zijn ritten eruit kiezen, aanvallend koersen. En op andere dagen tijd verliezen.

Met zijn kwaliteiten bergop en zijn punch is hij in staat om behoorlijk wat ritten te winnen, van bergrit tot overgangsritten en heuvelaankomsten. Maar als je kort staat in het klassement krijg je daar niet de ruimte voor, en dan zijn er altijd mensen die net wat beter-sterker-sneller zijn. Met als resultaat een hele resem ereplaatsen, en heel weinig bloemen en beertjes.

Romāns Vainšteins 18 november 2021 om 11:44

Moet gewoon als een Dan Martin gaan koersen, die capaciteiten heeft hij exact op de vinnige spurt na. Overigens denk ik wel dat hij in een typische vuelta daar nog vrij strak mee eindigen kan ook waarbij podium niet eens uitgesloten is. Het is een goeie, taaie muurkruiper.

Michelangelo 18 november 2021 om 11:59

Vind dit inderdaad 2 vergelijkbare renners. Allebei geen complete (ronde) renners maar wel gewoon taai en sterk bergop. Beide renners zie ik veel liever in hun kracht fietsen dan meespartelen voor een klassement.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair