Michael Vanthourenhout over tweede plek: “Dit is net een overwinning”

maandag 5 februari 2018 om 12:43

Tegen alle verwachtingen in werd Michael Vanthourenhout zondag tweede op het wereldkampioenschap veldrijden in het Limburgse Valkenburg. Zelf zag hij deze zilveren medaille ook niet aankomen. “Dit had ik zeker niet gedacht”, vertelt Vanthourenhout voor de camera van WielerFlits.

Brons hoogst haalbare
Vanthourenhout ging naar Limburg met het idee dat brons het hoogst haalbare zou zijn. “Ik was hier naartoe gekomen met een bronzen medaille in mijn hoofd, als dat dan zilver wordt dan is dat nog zoveel mooier”, aldus de Belg. Zijn vooraf bedachte tactiek pakte goed uit. “Ik wist dat er een snelle start ging zijn van Mathieu, de bedoeling was dan om zo lang mogelijk mee te gaan, en dat is gelukt”, zegt de trotse Vanthourenhout. “Ik denk dat Wout wel iets sterker was vandaag”, zegt hij over de uiteindelijke winnaar. “Op het einde maakte hij (Mathieu van der Poel, red.) een klein foutje en dat was genoeg voor die tweede plaats.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

delgado 5 februari 2018 om 13:03

Je acht jezelf in staat om brons te pakken, en bent dan extreem blij dat je uiteindelijk 1 plaats hoger eindigt. Bizar. Tweede of derde, who cares.

Vond het persoonlijk een nogal lachwekkend beeld, hoe hij vierde alsof ie wereldkampioen was geworden.

DeGroteMolen 5 februari 2018 om 13:35

Goed gereden door MvT, valt weinig op af te dingen. En dat hij hier tweede wordt voor Van der Poel zullen er weinig van tevoren bedacht hebben, MvT zelf ook niet. Geniet ervan zou ik zeggen, al kun je het wat erg ‘uitbundig’ vieren. Zal ook blij geweest zijn voor Van Aert

Stenalic 5 februari 2018 om 13:37

Ik vond ’t wel leuk voor m eigenlijk. Dit seizoen zat het niet bepaald mee, dan komt het er op zo’n manier uit na een zware koers. Prima, lekker van genieten. Voor matje zou het minder verschil maken… 2 of 3.

Stenalic 5 februari 2018 om 15:13

Bertolini was ook heel erg blij met z’n 6e stek. Zou je overdreven kunnen vinden maar als iemand boven verwachting presteert mag degene best blij zijn. Liever dit dan van die onderkoelde reacties zoals bv Vd Bregge. Dat is pure valse bescheidenheid.

lathumnees 5 februari 2018 om 16:20

@ delgado Waarom zou je niet blij mogen zijn met zilver? Ik vind het juist mooi, die beleving..

delgado 5 februari 2018 om 20:47

Ik zeg nergens dat je niet blij mag zijn. Vuistje in de lucht, prima. Maar hij vierde harder dan Van Aert, nadat hij eventjes 2’30” later over de finish kwam.

Naja, verschil tussen een kampioen en een subtopper zeker (zowel fysiek als mentaal)?

Ligthning 5 februari 2018 om 21:34

@delgado
Wat een idioot ben je toch, en al helemaal geen sportliefhebber. Boven jezelf uitstijgen in de sport en af en toe sterkere tegenstanders achter je laten, is het mooiste dat er bestaat in de sport. En daar uitermate blij mee zijn al helemaal. En als we mensen toch in hokjes steken, zoals jij zo graag doet, wel, dan hoor jij gewoon bij de meelopers die de hoop vullen.

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 21:39

Is het echt uitgesloten dat hij dacht dat hij won ? Het blijft een Belg natuurlijk.

delgado 5 februari 2018 om 22:14

@Lightning
Net een citroen gegeten ofzo? Nergens voor nodig om persoonlijk te worden. Ik geef gewoon mijn mening en beledig al zeker niemand.

Knap dat jij me blijkbaar goed kent. Ik steek zo graag mensen in hokjes??

En volgens mij is toch echt als eerste over de finish komen het mooiste wat er bestaat in de sport.

Mwielerfan 6 februari 2018 om 00:03

@Delano jij noemt het bizar en doet alsof 2de niemand uitmaakt. Waarom volg je de sport dan überhaupt.
Het getuigt allemaal van weinig inlevingsvermogen.

delgado 6 februari 2018 om 06:39

@Mwielerfan
Nog iemand die moeite heeft met lezen. Quote eens waar ik zeg dat tweede niemand iets uitmaakt? Wat een peutertuin hier.

Stenalic 6 februari 2018 om 11:05

Haha @ RV. Jij mag het, zelf halve Belg toch?

Wat blijft WF toch heerlijk, niet alles zo persoonlijk opnemen jongens. Of eigenlijk wel trouwens, blijft er wat te lachen.

Headlines

Materiaalzone

Populair