Michael Vanthourenhout in gips na val over balkjes

dinsdag 2 januari 2018 om 08:38
Michael Vanthourenhout in gips na val over balkjes

Michael Vanthourenhout is het nieuwe jaar slecht begonnen. De veldrijder van Marlux-Bingoal blesseerde gisteren tijdens de GP Sven Nys zijn hand bij een mislukte sprong over de balkjes.

De Belg kwam kwam na iets meer dan een half uur koers hard in aanraking met de tweede van twee balken. Na de val bleef hij enige tijd roerloos liggen. “Geholpen door omstaanders geraakte hij terug in het zadel, om nadien de kortste weg richting camper te nemen. Omwille van een pijnlijke, gezwollen hand trok Michael samen met ploegleider Gianni Meersman maandagavond naar het ziekenhuis van Aalst voor extra onderzoek”, schrijft de ploeg op haar website.

“Dat onderzoek toonde voorlopig geen breuken aan, maar wel een kneuzing aan de onderkant van de duim. Om het herstel te bevorderen, werd de getroffen zone ingegipst om de duim te immobiliseren. Een voorlopige maatregel, want dinsdag of woensdag gaat het gips eraf voor extra onderzoeken die op Nieuwjaarsdag nog niet mogelijk bleken. Pas na dat onderzoek zal er volledige duidelijkheid zijn over de aard van de blessure en een mogelijke inactiviteit.”

In de GP Sven Nys ging gisteren de overwinning naar Mathieu van der Poel.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Joachim 2 januari 2018 om 10:30

Het zit Marlux toch echt niet mee dit seizoen. Veel pech, paar renners die beste niveau niet halen, 2/3 van de podiumplaatsen die steeds onbereikbaar zijn…

vanSpringel 2 januari 2018 om 11:33

V.rd.mme, vind hem altijd zo’n gemotiveerde crosser. Zag de val op tv. Zag er niet goed uit. Wanneer iemand zijn adres hier kan doorgeven, stuur ik hem een beterschapskaart.

Headlines

Materiaalzone

Populair