Michael Valgren: “Gianni Moscon sloeg mij vorig jaar in de E3 Harelbeke”
foto: Sirotti
maandag 23 juli 2018 om 13:43

Michael Valgren: “Gianni Moscon sloeg mij vorig jaar in de E3 Harelbeke”

Gianni Moscon heeft vorig jaar in de E3 Harelbeke een klap uitgedeeld aan Michael Valgren. Dat vertelt de Deense renner van Astana in een dagboek dat hij bijhoudt op de Deense site TV2, naar aanleiding van de diskwalificatie van Moscon uit de Tour de France. “Hij zwaaide gewoon zijn arm recht in mijn elleboog”, blikt Valgren terug.

“Hij sloeg me vorig jaar, waar ik op dat moment gewoon koos om de deur dicht te doen”, beschrijft Valgren de koerssituatie in de E3 Harelbeke. “Omdat ik niet op de plaats achter mijn teamgenoot wilde schuiven, zwaaide hij gewoon zijn arm recht in mijn elleboog. Ik bedenk me dat het bijna net zo erg was als toen mijn grote broer Morten me als kleine jongen tikken gaf.”

‘Heetst van de strijd’
Veel ophef maakte Valgren er niet van vorig jaar. “Het was in het heetst van de strijd”, erkent de Astana-renner. “Ik vergeef bijna iedereen voor wat ze doen. Ik draaide niet om of wat dan ook. Ik was wel bang voor hem, omdat hij een super sterke renner is, maar deze reputatie kan hem duur komen te staan, denk ik.”

Het is niet de eerste keer dat de 24-jarige Moscon slecht in het nieuws komt. Vorig jaar werd hij enkele weken geschorst door Sky na racistische uitgingen jegens FDJ-renner Kévin Reza. Daarna was er ook nog het incident met Sébastien Reichenbach, die hij opzettelijk ten val zou hebben gebracht. Hiervoor werd de Italiaan vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Uit de uitslag van het WK in Bergen werd hij geschrapt vanwege een extreem lange plakbidon in de finale en nu komt zijn diskwalificatie in de Tour, vanwege het slaan van Elie Gesbert, daar nog bij.

RIDE Magazine
57 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 18:21
@Newschooler,
Een schouderduw is toch ook fysiek geweld? En slaat Moscon hem wel?
23 juli 2018 18:31
@ Kimjungpoels
Je vindt het toch wel een heel klein beetje zielig dat stoute Gianni bij die arme Valgren een jeugdtrauma aangeboord heeft?
23 juli 2018 19:31
@albertooo:

Hoezo op hetzelfde niveau gesteld aan verkrachtingen en machtsmisbruik? @assen geeft een (ander) voorbeeld, je weet toch wel het verschil tussen dat, en iets "gelijkstellen aan"?

Moscon slaat (of probeert) een andere renner voor z'n harsens. Wordt gewoon uit de Tour gezet, zoals het hoort. Valgren zegt iets dat niet heel erg uit de richting ligt van wat is gebeurd. En boehoe wat lui hier vinden Moscon nog een keer: niet zo sympathiek/ een enorme eikel / enz. Wie mist nou de context.
23 juli 2018 19:51
S. T. B. Bezigt een vervelend geenstijl vocabulaire, met bijbehorende tactieken. Flink inzetten met termen als "kwetshuilie" en "policor" om vervolgens als iemand hem op z'n mening aanspreekt op een niet policor manier heel voorspelbaar en kwetshuilie te reageren met "forum! Vrijheid van meningsuiting! Discussie!".... Haha

Altijd hetzelfde met die types.
23 juli 2018 20:04
Helemaal eens met de laatste twee reacties hierboven.
23 juli 2018 20:07
Stb je doet maar wat je wilt. Maar ik zal je blijven wijzen op uitgekraamde onzin als je bullshit verspreidt.

En wat is er mis met mijn pseudoniem?
23 juli 2018 23:33
Waarom het goed is dat er vroeger meer geweld in of na de koers was ontgaat me.
Als je meer geweld beter vind ga dan eens bij jezelf te raden wat je tegen niet-fysieke omgang hebt. Kun je moeilijk uit je woorden komen? Ben je bang om door veranderingen niet meer mee te komen? Waarschijnlijk terecht

Reacties zijn gesloten.